RTU Daugavpils filiālē uzskata – nākotne pieder inženieriem (VIDEO) 0

Ceturtdiena, 09 nov 2017, 09:50 Versija drukāšanai

 

Daugavpils pilsētai inženieru trūkuma problēma ir ļoti aktuāla. Augsti kvalificētu tehnisko speciālistu trūkst gan ražošanas nozarē, gan arī pašvaldības uzņēmumos. Tomēr Daugavpilī ir radīti nosacījumi šādu speciālistu sagatavošanai: kopš 1961. gada Daugavpilī darbojas Rīgas Tehniskās universitātes filiāle. Taču pēdējā laikā skolu absolventi nelabprāt izvēlas studēt šajā augstskolā. Tehniskās specialitātes pieprasa fundamentālas zināšanas matemātikā, fizikā un ķīmijā. Studijas tehniskajā augstskolā nav vieglas, tomēr ļoti aizraujošas un perspektīvas. Darba tirgū visā Eiropā pašlaik tiek augsti novērtēti speciālisti tādās nozarēs kā IT tehnoloģijas, enerģētika, būvniecība, mašīnbūve. Daugavpils un visas Latgales vidusskolu absolventiem Rīgas Tehniskās universitātes filiāle ir iespēja komfortabli un nebraucot uz galvaspilsētu nokļūt zinātnes un tehnikas profesionālajā pasaulē.

 

Pēc dienas nodaļas otrā kursa pabeigšanas studenti turpina studijas atbilstošās Rīgas Tehniskās universitātes fakultātēs, kur aizstāv savus diplomdarbus. Bakalaura grāda iegūšanai studijas ilgst trīs gadus. Pēc tam tie, kurus saista akadēmiskā karjera, var iegūt maģistra grādu, savukārt tie, kurus vairāk interesē praktiskā darbība, – inženiera diplomu. Filiāles uzdevums ir maksimāli kvalitatīvi sagatavot studentus tālākām studijām Rīgā, un šim mērķim šeit ir radīti visi nepieciešamie apstākļi: pieredzējis akadēmiskais personāls un mūsdienīga materiāli tehniskā bāze. Uzsākt studijas māju tuvumā ir ērti vairāku iemeslu dēļ, taču galvenais – tā ir pozitīva studiju atmosfēra un individuāla pieeja katram studentam. Ikgadējās konferencēs studenti prezentē savus teorētiskos un praktiskos pētījumus dažādās nozarēs: inženierekonomika, tautsaimniecības attīstība, arhitektūra, būvniecība, informācijas tehnoloģijas, mehānika, elektronika, elektrotehnika un materiālzinātne. Lielākā daļa absolventu atrod darbu Daugavpilī, jo pieprasījums pēc inženieriem mūsu pilsētā būs vienmēr.

 

Rīgas Tehniskās universitātes pasniedzēji iesaka vidusskolu skolēniem pastiprināti pievērst uzmanību matemātikai un fizikai, tad būs daudz vieglāk iegūt pieprasītu izglītību. Un atcerieties, mūsdienu attīstība balstās uz augstajām tehnoloģijām, tāpēc nākotne pieder inženieriem!

0
Autors:Grani.lv

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

Vakar, 09:55 Sabiedriskā transporta mēnešbiļetes Daugavpilī: vai tas ir izdevīgi?
22. aprīlī, 09:16 No 1. jūlija tekstilizstrādājumiem tiks piemērots jauns nodoklis. Kas notiks ar apģērbu cenām?
17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti