Pavasara tīrīšana – ķermenis un prāts 0

Ceturtdiena, 07 mar 2024, 10:03 Versija drukāšanai

Pavasara tīrīšana – ķermenis un prāts

Pavasaris nav vairs aiz kalniem, tāpēc jāsāk gatavoties. Ziemas drūmie mēneši ar katru dienu attālinās. Tuvojas pavasara ziedi, putnu čivināšana un siltie saules stari. Ziemas laikā cilvēkiem ir tendence ēst daudz vairāk kā vasarā. 


Tas gan arī ir Ziemassvētku un Jaunā gada nopelns. Tomēr nedrīkst aizmirst par pavasara ķermeņa tīrīšanu – nav jāgaida vasara, lai sāktu rūpēties par savu ķermeni un garu.

 

Ziema nereti ir arī nedaudz depresīvs periods, jo trūkst saules gaismas un ir auksti. Tāpēc pavasaris ir ideāls brīdis pārmaiņām. Pavasarī laiks kļūst siltāks, sauli redzam gan biežāk, gan ilgāk, kas pozitīvi ietekmē mūsu prātu. Paņemiet atvaļinājumu, lai atpūstos no ziemas un relaksētu ķermeni un prātu. Ir laiks atvadīties no ziemas smaguma, lai sajustu pavasara vieglumu. Neliels atvaļinājums vai ilgāka nedēļas nogale kādā citā pilsētā vai SPA centrā jums palīdzēs attīrīt prātu. Ļaujiet sev attīrīt domas no sārņiem, lai sagaidītu pavasari ar svaigu galvu.

 

Meditācija, joga, pastaigas gar jūru vai pa mežu – ir tik daudz dažādu veidu, kā attīrīt prātu. Arī sports ir lieliska metode prāta tīrīšanai, jo fiziskas piepūles laikā nav laika domāt par darbu, ikdienas stresu un problēmām. Sports ir lielisks variants, kā attīrīt gan ķermeni, gan prātu. Atbrīvojieties no stresa un negatīvām domām, kā arī liekajiem kilogramiem, dodoties uz sporta zāli vai skrienot pa piemājas meža taku.

 

Arī ķermeņa un ādas attīrīšana un sagatavošana sezonai noteikti ir jāsāk jau pavasarī. Dzirdot vārdus “pavasara tīrīšana”, nedrīkstam ieciklēties tikai un mājokļa tīrīšanu, kas arī nav mazsvarīga. Taču jūsu ķermenis ir jūsu templis, par kuru ir jāparūpējas vispirms.

 

Pēc ziemas sezonas, kad ādu ietekmē saules gaismas trūkums, sals un vējš, ir jātiek galā ar sausu, sasprēgājušu ādu vai nevienmērīgu sejas toni. Tā kā ādas stāvokļa uzlabošana nenotiek pāris dienu laikā, tad pavasaris ir ideāls laiks, lai uzsāktu ādas kopšanas procedūras, lai vasarā jūs izskatītos veselīgi un skaisti. Šāda ķermeņa un prāta tīrīšana nāks par labu arī tad, ja jūs jau jūtaties un izskatāties lieliski. Profilaktiskas rūpes par sevi noteikti ir augstu vērtējamas. Palutiniet sevi, jo jūs to noteikti esat pelnījusi.

 

Jau minējām, ka ziemas laikā nereti ēdam vairāk, kā arī ēdam daudz treknāku ēdienu, kas ir loģiska vēlme gada vēsajos mēnešos. Pavasaris nes siltāku laiku, tāpēc arī organisms vairāk vēlas vieglāku pārtiku. Tāpat pavasarī sāk parādīties jau pirmie zaļumi, kas ir svarīgi, izvēloties sezonas augļus un dārzeņus. Svaigi dārzeņi palīdzēs gan uzņemt vitamīnus, kuru trūkums ziemā ir daudz lielāks, kā arī palīdzēs vieglāk atbrīvoties no pāris liekajiem kilogramiem, kas, iespējams, uzkrāti ziemas periodā. Neaizmirstiet arī par ūdens dzeršanu, kas ir būtiska gan veselībai, gan ādas stāvokļa uzlabošanai. Pavasaris ir bērzu sulu sezona, tāpēc izmantojiet izdevību, jo bērzu sulas ir lielisks antioksidants. Tas ir lielisks dabiskais līdzeklis ķermeņa detoksam.

 

 

Pēc attīrīšanas procesa uzsākšanas no iekšienes, laiks ķerties pie ārpuses. Palutiniet savu ādu ar kādu SPA procesu – vai nu pie profesionāļa vai mājas apstākļos. Internetā viegli atrodamas dažādas sejas masku receptes, kas pagatavojamas no viegli pieejamiem pārtikas produktiem un kas palīdz dažādām ādas problēmām. Pats galvenais ir ādu attīrīt un mitrināt. Kā arī pavasarī neaizmirstiet par krēmu ar SPF, jo saules starojums atstāj ietekmi uz ādu arī saulainās dienās, kad nav pārlieku karsti. Tas ir galvenais priekšnoteikums skaistas un veselīgas ādas saglabāšanai. Ar SPF krēma palīdzību varam aizkavēt krunciņu un pigmenta rašanos uz sejas.

 

Atcerieties, ka ķermenis ar prātu ir cieši saistīti, tāpēc jārūpējas gan par vienu, gan par otru – nevienu nedrīkst aizmirst. Ir svarīgi rūpēties par sevi, lai izvairītos no ikdienas un darba radītā stresa, kas negatīvi ietekmē gan noskaņojumu, gan fizisko veselību. Ir svarīgi gan labi justies, gan labi izskatīties. Ja jutīsieties labi savā ķermenī, tad katra diena jums būs lieliska. Ar labu pašsajūtu katra diena var būt svētki.

0
Autors:Grani.lv
Foto:publicitātetas foto

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

Vakar, 16:02 Daugavpils aicinā baudīt mūziku festivālā "Artišoks"
Vakar, 16:02 Daugavpils aicinā baudīt mūziku festivālā "Artišoks"
Vakar, 15:01 Pašvaldība pārņems valstij piederošu ēku kompleksu Ģimnāzijas ielā 12
25. jūlijā, 16:01 Ušakovs ievēlēts par vienu no EP Lūgumrakstu komitejas priekšsēdētāja vietniekiem
25. jūlijā, 14:41 “Muzikālais augusts Daugavpilī”: festivālu atklās džeza un populārās mūzikas hiti
25. jūlijā, 13:49 Iedzīvotājus aicina norādīt savu kontaktpersonu E-veselības portālā
24. jūlijā, 16:49 Lielā Stropu ezera pludmalē ar krāsu skrējienu tiks atklāts jaunatnes un sporta festivāls “Artišoks”
24. jūlijā, 15:32 Daugavpili apmeklēs Latvijas VW Beetle kluba "Vaboles"
24. jūlijā, 14:51 25. jūlijā ierobežos satiksmi Daugavas ielā
22. jūlijā, 16:02 LIAA aicina uzņēmējus pieteikties dalībai Valsts prezidenta un ekonomikas ministra vizītē ASV
22. jūlijā, 15:01 “Dinaburg” komanda uzrāda lieliskus rezultātus “Dragon Boat” sacensībās
22. jūlijā, 14:05 Robežsardzes priekšnieks: Notiek apzināta nelegālo migrantu virzīšana uz Latviju
18. jūlijā, 16:12 Daugavpils uzņēmumi un iestādes aicināti saņemt zīmi “Vieta, kur gaida”
17. jūlijā, 15:02 Latvijas pludmales volejbola duets Tīna Graudiņa/Anastasija Samoilova dosies iekarot Parīzi
16. jūlijā, 14:32 Narkoloģe atklāj, ka trauksmes zvanus par sintētiskajām narkotikām zvana katrā kontinentā

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti