DU topošajiem studentiem piedāvā apgūt jaunas programmas 0

Ceturtdiena, 28 maijā 2015, 09:46 Versija drukāšanai

DU topošajiem studentiem piedāvā apgūt jaunas programmas
Daugavpils Universitāte (DU) ar katru gadu kļūst aktīvāka, akadēmiskāka un modernāka, tādējādi esošajiem un topošajiem studentiem paverot lielākas izvēles un izaugsmes iespējas. Jaunajā 2015./ 2016. studiju gadā DU piedāvā arī jaunas mācību programmas, kas ir pieprasītas visstraujāk augošajās tautsaimniecības nozarēs Latvijā un pasaulē.

 


DU piecās fakultātēs tiek piedāvātas 53 dažāda līmeņa studiju programmas. Universitāte ir lielākā un modernākā valsts izglītības iestāde Austrumlatvijā. 2014. gada augustā durvis vēris Daugavpils Universitātes Dzīvības zinātņu un tehnoloģiju korpuss, kurā ir izvietoti 9 dabaszinātņu un inženierzinātņu laboratoriju kompleksi. Zināšanas, kas tiek iegūtas modernizētajā Daugavpils Universitātes studiju vidē, kļūs par stabilu pamatu ikviena absolventa dzīvē.

 

Profesionālās augstākās izglītības bakalaura studiju programma „Informācijas tehnoloģijas” papildināta ar iegūstamo piektā līmeņa profesionālo kvalifikāciju – Loģistikas struktūrvienības vadītājs. Šīs studiju programmas absolventi nodrošinās tirgus pieprasījumu pēc speciālistiem, kuri apvieno sevī gan loģistikas zināšanas, gan ļoti labi pārzina mūsdienu informācijas tehnoloģijas.

 

Mūsdienās ir praktiski neiespējami nodrošināt patērētāju pieprasīto apkalpošanas kvalitāti un transporta operāciju efektivitāti, neizmantojot informācijas sistēmas un programmnodrošinājumu plānošanai, atbalstam un datu analīzei. Lai organizētu resursu, produkcijas vai pakalpojumu plānošanas, izpildes un kontroles procesus, reģiona uzņēmumiem nepieciešami kvalificēti loģistikas darbinieki ar padziļinātām informācijas tehnoloģiju zināšanām.

 

Specialitātes Loģistikas struktūrvienības vadītājs apguve balstās uz triju zinātņu - informācijas tehnoloģiju, matemātikas un ekonomikas - savstarpējo mijiedarbību un paredz vienlīdz dziļu to apguvi un pielietojumu profesionālajā darbībā.

 

Viens no spēcīgākajiem un augsti novērtētajiem zinātniskajiem virzieniem DU ir nanostrukturētu funkcionālu materiālu izpēte. Līdz ar to akadēmiskajā bakalaura studiju programmā „Fizika” tika ieviestas specializācijas – Nanotehnoloģijas un Materiālu apstrādes tehnoloģijas.

 

Nanotehnoloģiju un Materiālu apstrādes tehnoloģiju jomā DU ir izveidojusies spēcīga zinātniskā skola, iekārtotas mūsdienīgas laboratorijas ar modernu aprīkojumu, pilnībā nodrošinot pētniecisko un studiju darbu, ar iespējām apgūt modernākās mūsdienu tehnoloģijas materiālu izpētē, piemēram, nanostrukturētu materiālu un nanoobjektu iegūšana ar dažādām metodēm, to īpašību izpēte, izmantojot modernās mikroskopijas un citas metodes.

 

Studējošie tiks apmācīti strādāt ar augstas komplicētības aprīkojumu – vakuumiekārtām, elektronu un atomspēka mikroskopiem un citām iekārtām. Paralēli nanotehnoloģijām, DU tiek daudz domāts arī par augsto tehnoloģiju pielietošanu ražošanas procesos – tiek attīstītas materiālu lāzerapstrādes tehnoloģijas.

Specializējoties šajā virzienā, studējošie apgūs jaunākās metodes lāzerapstrādes tehnoloģijās – rūpniecisko lāzergriešanu, metināšanu, uzkausēšanu, robotu vadību, paši izmēģinās spēkus un apgūs iemaņas vadot un programmējot rūpnieciskās lāzerapstrādes sistēmu, 3D skenēšanas metodes, kā arī iegūs citas zināšanas un prasmes, kas ir būtiskas mūsdienu metālapstrādes, mašīnbūves un citu virzienu uzņēmumos. Iegūtās zināšanas un prasmes ir neatsveramas arī jebkurai pētnieciskajai vai rūpnieciskā tipa laboratorijai, kā arī labs atspēriens sava uzņēmuma veidošanai.

 

No jaunā studiju gada pirmā līmeņa profesionālās augstākās studiju programmā „Civilā drošība un aizsardzība” varēs studēt pilna laika klātienē. Līdz šim tā bija pieejama tikai nepilna laika studijās. Studējošajiem tiek dota iespēja izvēlēties vienu no trim kvalifikācijām: speciālists policijas darbā vai speciālists penitenciārajā darbā, vai arī speciālists organizāciju drošībā.

 

Šī gada uzņemšana sāksies 2015. gada 25. jūnijā (reflektanti uzsāks elektronisko pieteikšanos, izmantojot e-pakalpojumu portālu www.latvija.lv/studijas).

DU visās programmās tiks piedāvātas 700 valsts finansētās studiju vietas.

 

0
Autors:Daugavpils universitāte
Foto:Daugavpils universitāte

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti