Līvānos būs iespēja iegūt augstāko izglītību mašīnbūves specialitātē 0

Trešdiena, 13 apr 2016, 13:33 Versija drukāšanai

Līvānos būs iespēja iegūt augstāko izglītību mašīnbūves specialitātē
Studēt gribētāji no Līvānu novada un kaimiņu novadiem 28. aprīlī plkst. 14.30 Līvānu 1.vidusskolas zālē aicināti uz tikšanos ar Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas (kādreizējā Rēzeknes augstskola) mācībspēkiem, studentiem un Līvānu pašvaldības pārstāvjiem, lai vairāk uzzinātu par iespējām Līvānos studēt I līmeņa profesionālās augstākās izglītības studiju programmā Mašīnbūves specialitātē. Pēc tikšanās būs iespēja apmeklēt arī Līvānu ražošanas uzņēmumus, kas studējošajiem piedāvās prakses vietas.


Studēt gribētājiem un viņu vecākiem tiks sniegta informācija par RTA filiāles izveidi un darbību Līvānos, studiju iespējām un nosacījumiem, par programmas saturu un citiem aktuāliem jautājumiem saistībā ar profesionālās izglītības studijām Līvānos. Tāpat vairāki RTA mehatronikas kursa studenti klātienē iepazīstinās ar saviem studiju darbiem un demonstrēs tos darbībā, veicinot izpratni par studiju saturu un iegūstamajām zināšanām.

 

Sadarbība ar Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmiju par augstskolas filiāles izveidi Līvānos turpinās jau pusotra gada garumā. Iniciatīvas pamatā – vietējo uzņēmēju atziņa par piemērota darbaspēka trūkumu reģionā. Tika apzinātas pieprasītākās profesijas, kam ir labas izredzes darba tirgū un karjeras izveidē.

 

Šobrīd RTA administrācija sadarbībā ar Līvānu novada domi ir sagatavojusi filiāles dokumentus, lai jau šoruden – septembrī varētu uzsākt apmācības. Šī būs pirmā līmeņa profesionālās augstākās izglītības studiju programma, kur studenti apgūs tādus studiju priekšmetus kā mehatronika, metālapstrāde, elektronika, mehānika, konstruēšanas pamati u.c.

 

Plānots, ka teorētiskās nodarbības notiks piektdienās un sestdienās Līvānu novada Vakara (maiņu) vidusskolas telpās, savukārt praktiskās nodarbības tiks organizētas RTA laboratorijās Rēzeknē. Mācību plānā paredzētās studiju prakses notiks trijos Līvānu novada uzņēmumos, kuriem ir savas metālapstrādes nodaļas – SIA “LīvMet”, SIA “Z-Light” un SIA “CeramOptec”. Studentiem uz vietas Līvānos būs iespēja gan studēt, gan iziet prakses un veidot pamatus potenciālajām darba attiecībām uzņēmumos turpmāk.

 

Šīs iniciatīvas mērķis ir gan nodrošināt vietējos uzņēmumus ar nepieciešamajiem speciālistiem, gan veicināt aktuālu un pieprasītu profesiju apguvi jauniešiem. Studiju programma varētu ieinteresēt arī tos, kas jau strādā ražošanas uzņēmumos, taču nav ieguvuši attiecīgu augstskolas diplomu. Šīs iniciatīvas rezultātā ieguvējas būs abas puses – gan darba devēji, gan jaunie speciālisti.

 

Pēc informatīvās tikšanās skolā interesentiem (skolēniem, pasniedzējiem un interesentiem par studijām un darbu Līvānos) tiek organizēta vizīte klātienē uz SIA “LīvMet” un SIA “Z-Light”, lai iepazītos ar uzņēmumu vadību, prakšu un darba iespējām, redzētu darba vidi un iepazītos ar profesijas praktisko pusi. Lai plānotu dalībnieku skaitu, interesentus no kaimiņu novadiem lūdzam iepriekš pieteikties, rakstot uz e-pastu: zane.gaiduka@livani.lv

0
Autors:ludza.lv
Foto:ludza.lv

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

Vakar, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta
2. novembrī, 13:47 Informācija mājokļa pabalsta saņēmējiem
30. oktobrī, 09:45 Budžeta izveide: padomi un rīki
26. oktobrī, 14:51 “Lidl” akcija – viens no labākajiem veidiem, kā gudri iepirkties

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti