Par invaliditātes statusa termiņa beigām informēs, nosūtot atgādinājuma īsziņu 0

Piektdiena, 24 jūl 2015, 11:55 Versija drukāšanai

Par invaliditātes statusa termiņa beigām informēs, nosūtot atgādinājuma īsziņu
Veselības un darbspēju ekspertīzes ārstu valsts komisijas (VDEĀVK) klienti savos mobilajos tālruņos mēnesi pirms invaliditātes statusa termiņa beigām saņems atgādinājumu īsziņu, aģentūru BNS informēja Labklājības ministrija (LM).


Tādejādi cilvēki varēs ērtāk saplānot laiku un savlaicīgi rīkoties, lai iesniegtu dokumentus, kas nepieciešami atkārtotas ekspertīzes veikšanai. Dokumenti VDEĀVK jāiesniedz ne vēlāk kā trīs līdz četras nedēļas pirms invaliditātes termiņa beigām, norādīja LM.

 

Īsziņu mobilajos tālruņos saņems tie cilvēki ar invaliditāti, kas iesniegumā VDEĀVK par invaliditātes piešķiršanu būs iepriekš norādījuši mobilā tālruņa numuru. Gadījumā, ja mobilā tālruņa numurs ir mainījies, klienti tiek aicināti paši sekot līdzi invaliditātes statusa termiņam. LM atgādina, ka invaliditātes statuss ir nosacījums, lai nepārtrauktu pabalstu izmaksu.

 

Pašlaik VDEĀVK ir aptuveni 168 tūkstoši klientu. Katru gadu valsts komisija piešķir invaliditāti ap 55 tūkstošiem cilvēku, no kuriem 16 tūkstošiem invaliditāte tiek noteikta pirmo reizi. Saskaņā ar komisijas prognozēm, vasarā ik dienu īsziņas tiks nosūtītas uz mobilajiem telefoniem ap 100 klientiem, bet rudenī to skaits dienā būs trīskāršs - atgādinājumu par invaliditātes termiņa beigām dienā vidēji saņems ap 300 klientu.

 

Komisijas vadītājs Andris Zīverts norāda, ka komunikācija ar klientiem norit gan telefoniski, gan ar e-pastu starpniecību, gan arī klātienē Rīgā un vēl citās deviņās lielākajās Latvijas pilsētās. Viņš pauž gandarījumu par izveidoto atgādinājuma sistēmu, kas esot atbilstoša mūsdienu tehnoloģijām.

 

Šā gada rudenī iecerēts pilnveidot saziņu ar VDEĀVK klientiem e-pastā, bet 2016.gadā izveidot elektronisko klientu informācijas punktu.

 

Papildu informāciju par invaliditātes ekspertīzes kārtību un VDEĀVK nodaļu darba laiku var iegūt mājas lapā "www.vdeavk.gov.lv", kā arī, zvanot uz Rīgas apvienoto nodaļu vai reģionālajām ārstu komisijām.

 

Veselības un darbspēju ekspertīzes ārstu valsts komisija ir LM padotības valsts pārvaldes iestāde, kas veic invaliditātes ekspertīzi Latvijā.

 

Invaliditātes ekspertīzes uzdevums ir izvērtēt personas veselības un funkcionālo spēju ierobežojuma pakāpi un noteikt personas atbilstību invaliditātes piešķiršanas kritērijiem, kā arī iespējas integrēties sabiedrībā.

 

Lai nokārtotu invaliditāti, cilvēkiem vispirms ir jādodas pie sava ģimenes vai ārstējošā ārsta, kurš, ņemot vērā vispusīgas medicīniskās izmeklēšanas un atbilstošas ārstēšanas rezultātus, izlemj jautājumu par cilvēka nosūtīšanu uz komisijas nodaļu invaliditātes ekspertīzes veikšanai.

 

Invaliditātes ekspertīzes laikā tiek lemts vai cilvēkam noteikt invaliditāti. To veic bez cilvēka klātbūtnes, pamatojoties uz iesniegtajiem dokumentiem. Ja nepieciešams, VDEĀVK lūdz ģimenes ārstu veikt papildus izmeklējumus, kā arī var uzaicināt personu uz lietas izskatīšanu klātienē.

0
Autors:BNS
Foto:freeimages.com

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

25. aprīlī, 09:55 Sabiedriskā transporta mēnešbiļetes Daugavpilī: vai tas ir izdevīgi?
22. aprīlī, 09:16 No 1. jūlija tekstilizstrādājumiem tiks piemērots jauns nodoklis. Kas notiks ar apģērbu cenām?
17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti