Piecas idejas, kā pagatavot vistas fileju 0

Ceturtdiena, 19 jan 2017, 14:22 Versija drukāšanai

Piecas idejas, kā pagatavot vistas fileju
Vistas gaļas burvība slēpjas ne vien tās diētiskumā un uzturvielu bagātībā, bet arī neskaitāmajos veidos, kā to iespējams pagatavot. Sākot no klasiskas, pannā ceptas filejas, beidzot ar sātīgiem, pildītiem vistas gaļas rullīšiem – iespējas ir dažnedažādākās! Lai atklātu sev tīkamāko vistas gaļas maltīti vai ienestu jaunas vēsmas savā ēdienkartē, putnu gaļas zīmola “Tallegg” meistari piedāvā tev piecas idejas, ko “uzburt” savā virtuvē.


Ar sēnēm vai garnelēm pildīta vistas fileja


Vistas fileja lieliski garšo kopā ar dažādām piedevām, tāpēc nebaidies eksperimentēt! Lielisks gardums pusdienās būs vistas fileja ar sēnēm vai garnelēm, turklāt arī tās pagatavošana ir itin vienkārša. Sākumā vistas filejā izdara plakaniskus iegriezumus, pēc tam gaļu uzmanīgi izklapē, iesmērē ar savām mīļākajām garšvielām (var izmantot vistas gaļai paredzētās), pilda ar garnelēm un sieru vai sīpoliem, sēnēm un sieru (sīpolus un sēnes sākumā apcep uz pannas). Tad fileju taisa ciet (var aizdarīt ar irbulīti), cep uz pannas, kamēr fileja ir zeltaini brūna, un pēc tam liek cepeškrāsnī uz 20 minūtēm.

 

Bekona šķēlītē vai šķiņķī ietīti vistas gaļas rullīši


Lielisku garšas buķeti veidos arī vistas gaļas rullīši, kas ietīti sulīgā šķiņķa vai bekona šķēlītē, turklāt arī tos iespējams pagatavot viegli un ātri. Sākumā vistas fileju sagriež gareniskās šķēlēs un pēc tam izklapē. Šķēlītes iesmērē ar garšvielām pēc izvēles (piemēram, sāli un pipariem vai speciālām vistas gaļai paredzētajām garšvielām). Ja vēlas, filejas šķēlīti no vienas puses var apsmērēt ar svaigo sieru un apbērt ar zaļumiem. Tad šķēlīti stingri rullē ciet un aptin ar šķiņķa vai bekona šķēlīti, aizdara ar irbulīti, lai netinas vaļā. Liek līdz 200 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī un cep aptuveni 30 minūtes.

 

Piecas idejas, kā pagatavot vistas fileju

 

 

Diētiskie salāti ar vistas fileju


Tā kā vistas gaļa ir diētisks produkts, tā būs lieliska piedeva arī salātiem. Sākumā sālsūdenī vai buljonā novāri gatavus vairākus vistas filejas gabalus (ja vēlies, vari arī cept!), atdzesē un sagriez vienādās strēmelītēs. Tad sagriez dārzeņus pēc izvēles (piemēram, tomātus, gurķus, lapu salātus un dažādus garšaugus). Sajauc visu kopā, pievieno garšvielas pēc izvēles un pārlej ar olīveļļu. Protams, variācijas var būt visdažādākās, un salātiem vari pievienot arī olu, šampinjonus, sieru, papriku, riekstus un citas piedevas, kā arī izvēlēties un pagatavot citu mērci.

 

Vistas filejas mērce


Vistas filejas mērce viennozīmīgi būs gards un sātīgs papildinājums dažādiem makaronu, kartupeļu un rīsu ēdieniem, turklāt arī šeit iespējams plašs variāciju klāsts. Pats vienkāršākais un ātrāk pagatavojamais variants – sagriez vistas fileju garenos, pusotru centimetru lielos gabaliņos, pievieno garšvielas (piemēram, sāli un piparus). Tad nedaudz apcep un pievieno sagrieztus sīpolus un sakapātus vai ķiploku spiedē saspiestus ķiplokus. Cep, līdz vistas gabaliņi kļūst zeltaini brūni. Tad pievieno skābo vai saldo krējumu un sāli pēc garšas. Pasniedz ar piedevām.

Tradicionālā vistas fileja

Klasikas cienītāji noteikti piekritīs, ka nekas nav labāks un gardāks par zeltaini brūnu, sulīgu vistas fileju, kas iesmērēta ar garšvielām, apviļāta miltos un olā un apcepta uz pannas vai pagatavota cepeškrāsnī. Tā labi garšos gan silta kopā ar piedevām (kartupeļiem, rīsu ēdieniem, salātiem u.c.), gan atdzesēta un pasniegta pildītā sviestmaizē.

 

Piecas idejas, kā pagatavot vistas fileju

 

 

Lai labi garšo!

0
Autors:preses relīze
Foto:flickr.com

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

22. aprīlī, 09:16 No 1. jūlija tekstilizstrādājumiem tiks piemērots jauns nodoklis. Kas notiks ar apģērbu cenām?
17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti