Zviedrija uz robežas ar Dāniju uzsāk personu dokumentu pārbaudi 0

Pirmdiena, 04 jan 2016, 11:05 Versija drukāšanai

Zviedrija uz robežas ar Dāniju uzsāk personu dokumentu pārbaudi
Zviedrijas iestādes no pirmdienas pārbauda personas dokumentus visiem no Dānijas iebraucošo vilcienu, autobusu un prāmju pasažieriem, lai mazinātu migrantu bezprecedenta pieplūdumu Zviedrijā.


Ceļotāji iepriekš bija brīdināti, ka ir gaidāmas garas rindas un aizkavēšanās, kad pusnaktī (plkst.1) pēc Latvijas laika sāksies šīs pārbaudes Ēresunna tilta Dānijas pusē. Šo tiltu starp Kopenhāgenu un Zviedrijas pilsētu Malmi ir šķērsojuši daudzi migranti, cerot sākt jaunu dzīvi Zviedrijā.

 

Jauno pārbaužu mērķis ir izbeigt migrantu bez personas dokumentiem ierašanos Zviedrijā. Tās uzsāktas pēc tam, kad Zviedrija atzina, ka vairs nespēj tikt galā ar pārmērīgu jaunu migrantu pieplūdumu.

 

Dānijas valsts dzelzceļa stacijā "Kopenhāgenas lidosta - Kastrupas stacija", kur vilcieni tiks apturēti obligātu pārbaužu veikšanai, jau ir uzcelts pagaidu žogs, lai neļautu migrantiem lavīties pāri sliedēm.

 

Robežkontroles atjaunošana nozīmē, ka ceļotājiem starp Dāniju un Zviedriju būs jāuzrāda pases pirmoreiz pēc vairāk nekā pusgadsimta, un tas ir jauns trieciens Šengenas zonai.

 

Eiropai saskaroties ar migrantu krīzi, kas ir lielākā kopš Otrā pasaules kara, robežkontroli jau pērn atjaunoja vairākas citas Eiropas Savienības (ES) dalībvalstis, tostarp Vācija, Austrija un Francija.

 

Zviedrija, kas ir pazīstama ar dāsnu patvēruma politiku, pērn uzņēma 160 tūkstošus patvēruma meklētāju. Valstī ir 9,8 miljoni iedzīvotāju.

 

Zviedrijas varas iestādes pēdējā laikā ir brīdinājušas, ka vairs nespēj nodrošināt mājokli visiem patvēruma meklētājiem.

 

Zviedrija 12.novembrī ieviesa dažus pagaidu robežkontroles pasākumus, pēc kuriem iknedēļas migrantu pieplūdums saruka no 10,5 tūkstošiem līdz 3,5 tūkstošiem decembra vidū, liecina Zviedrijas Migrācijas aģentūras dati.

 

Zviedrijas parlaments decembrī pieņēma pagaidu likumu, kas noteica transporta kompāniju atbildību nodrošināt, lai pasažieriem, šķērsojot astoņus kilometrus plato Ēresunna šaurumu vai tiltu pār to, būtu derīgs personas dokuments ar fotogrāfiju.

 

Pasažieri, kas nevarēs uzrādīt šādu dokumentu, tiks sūtīti atpakaļ, un transporta kompānijām par šī likuma nepildīšanu draudēs naudassods.

 

"Es ticu, ka šīs personas dokumentu pārbaudes būs efektīvas. Lielākam skaitam [migrantu] vajadzēs meklēt patvērumu citās valstīs," nesen laikrakstam "Dagens Nyheter" paziņoja Zviedrijas migrācijas ministrs Morgans Johansons.

0
Autors:BNS
Foto:freeimages.com

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti