Viltības, kas palīdzēs no citrona izspiest divtik vairāk sulas

Viltības, kas palīdzēs no citrona izspiest divtik vairāk sulas
Sākoties drēgnajam rudens laikam, citroni kļuvuši divtik aktuāli – ar tiem papildinām ne tikai konditorejas izstrādājumus, bet arī siltus dzērienus, kas spēcina imunitāti. Taču nereti šajā laikā veikalos nopērkamie citroni ir ar cietu mizu un sulu no tiem grūti izspiest. Lūk, daži paņēmieni, kā iegūt labāku rezultātu, lai citronu izspiestu sausu un tiktu pie vairāk sulas!

Uzsildi citronu mikroviļņu krāsnī

 

Šķiet neticami, bet citrona uzsildīšana mikroviļņu krāsnī tiešām var palīdzēt. Ievieto veselu citronu mikroviļņu krāsnī un karsē 20 līdz 30 sekundes, iesaka "The Kitchn". Pēc tam izņem to laukā (uzmanīgi, citrons var būt karsts) un nedaudz atdzesē. Tad citronu pārgriez uz pusēm un izspied tā sulu.

 

Pavirpini pa galdu

 

Vēl viena lieta, kas liek citrona vidum kļūt mīkstākam – veselā augļa pavirpināšana pa galdu. Uzliec to uz virsmas un, ar roku stingri piespiežot, pavirpini. Pēc tam pārgriez citronu un spied sulu, kā iecerēts.

 

Pārgriez citronu gareniski

 

Šis paņēmiens gan vairāk atvieglo sulas spiešanu, nekā dod vairāk sulas. Tā vietā, lai citronu pārgrieztu uz pusēm šaurākajā vietā, griez gareniski. Tādā veidā varēsi ērtāk izspiest sulu ar citrusaugļu spiedes palīdzību, jo tā tiks vieglāk klāt mīkstumam.