Uzsildi citronu mikroviļņu krāsnī
Šķiet neticami, bet citrona uzsildīšana mikroviļņu krāsnī tiešām var palīdzēt. Ievieto veselu citronu mikroviļņu krāsnī un karsē 20 līdz 30 sekundes, iesaka "The Kitchn". Pēc tam izņem to laukā (uzmanīgi, citrons var būt karsts) un nedaudz atdzesē. Tad citronu pārgriez uz pusēm un izspied tā sulu.
Pavirpini pa galdu
Vēl viena lieta, kas liek citrona vidum kļūt mīkstākam – veselā augļa pavirpināšana pa galdu. Uzliec to uz virsmas un, ar roku stingri piespiežot, pavirpini. Pēc tam pārgriez citronu un spied sulu, kā iecerēts.
Pārgriez citronu gareniski
Šis paņēmiens gan vairāk atvieglo sulas spiešanu, nekā dod vairāk sulas. Tā vietā, lai citronu pārgrieztu uz pusēm šaurākajā vietā, griez gareniski. Tādā veidā varēsi ērtāk izspiest sulu ar citrusaugļu spiedes palīdzību, jo tā tiks vieglāk klāt mīkstumam.