Ātrie makaronu un svaigu tomātu salāti

Ātrie makaronu un svaigu tomātu salāti
Sastāvdaļas:

 

pēc garšas jūras sāls

sauja pētersīļi

ķiploka daiviņa

svaigs sarkanais čili pipars

1 kg tomāti

2-3 ĒK olīveļļa

450 g makaroni

pēc garšas melnie pipari

pasniegšanai saulē kaltēti tomāti

Jāgatavo 15 minūtes.

5 porcijas

Sarežģītība: viegli

 

Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas.

 

Sātīgi makaroni, svaigi tomāti un mazliet čili un ķiploki asumam – tas viss salātos, ko baudīt pusdienās vai vakariņās, kad gribas ko vienkāršu. Salātiem izmantot to pastas veidu, kas vislabāk tīk – garos spageti, fusilli vai kādus citus.

 

Katliņā uzvāra ūdeni un pievieno sāli. Saber šķidrumā makaronus un novāra pēc norādēm uz iepakojuma.

 

Kamēr makaroni vārās, gatavo svaigo tomātu "mērci" – sakapā pētersīļus, ķiploku un svaigo čili piparu (tam izņem sēkliņas). Sakapātās sastāvdaļas ieber bļodā un pievieno tiem gabaliņos sagrieztus tomātus, pārlej ar eļļu un sastāvdaļas apmaisa.

 

Kad makaroni gatavi, tos nokāš, noskalo zem vēsa ūdens strūklas un notecina. Makaronus pievieno salātu bļodā tomātiem. Visu apmaisa un pēc garšas pievieno sāli un piparus.

 

Pasniedz šķīvjos, dekorējot ar pētersīļa lapiņām un kādu saulē kaltēta tomāta gabaliņu.

 

Labu apetīti!