Sastāvdaļas:
pēc garšas jūras sāls
sauja pētersīļi
ķiploka daiviņa
svaigs sarkanais čili pipars
1 kg tomāti
2-3 ĒK olīveļļa
450 g makaroni
pēc garšas melnie pipari
pasniegšanai saulē kaltēti tomāti
Jāgatavo 15 minūtes.
5 porcijas
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas.
Sātīgi makaroni, svaigi tomāti un mazliet čili un ķiploki asumam – tas viss salātos, ko baudīt pusdienās vai vakariņās, kad gribas ko vienkāršu. Salātiem izmantot to pastas veidu, kas vislabāk tīk – garos spageti, fusilli vai kādus citus.
Katliņā uzvāra ūdeni un pievieno sāli. Saber šķidrumā makaronus un novāra pēc norādēm uz iepakojuma.
Kamēr makaroni vārās, gatavo svaigo tomātu "mērci" – sakapā pētersīļus, ķiploku un svaigo čili piparu (tam izņem sēkliņas). Sakapātās sastāvdaļas ieber bļodā un pievieno tiem gabaliņos sagrieztus tomātus, pārlej ar eļļu un sastāvdaļas apmaisa.
Kad makaroni gatavi, tos nokāš, noskalo zem vēsa ūdens strūklas un notecina. Makaronus pievieno salātu bļodā tomātiem. Visu apmaisa un pēc garšas pievieno sāli un piparus.
Pasniedz šķīvjos, dekorējot ar pētersīļa lapiņām un kādu saulē kaltēta tomāta gabaliņu.
Labu apetīti!