Rabarberu laiks: kā pareizi saldēt, lai varētu ēst arī ziemā 0

Pirmdiena, 09 maijā 2016, 13:59 Versija drukāšanai

Rabarberu laiks: kā pareizi saldēt, lai varētu ēst arī ziemā
Nekas tā neliecina par vasaras sezonas sākumu, kā garie, skābenie rabarberu kāti, kas dārzā izstiepušies pudurī. Lai gan rabarberus varam ēst salīdzinoši ilgu laiku, par ļaunu nenāks tos noglabāt ziemas mēnešiem. Kā pareizi saldēt rabarberu kātus?


Rabarberi ir saldēšanai ļoti pateicīgs dārzenis (jā, tik tiešām dārzenis), tāpēc arī ziemā to var izmantot dažādu gardumu pagatavošanai. Protams, svaigus rabarberus var turēt ledusskapī tāpat, bet tad tie būs lietojami vien dažas dienas. Rabarberu mūžu var pagarināt konservējot, piemēram, gatavojot ievārījumu vai kompotu.

 

Kas jāzina par rabarberu saldēšanu? Vispirms jāizvēlas saldēšanai piemēroti rabarberu kāti – stingri, vēl kraukšķīgi. Saldēšanai nederēs rabarberu kāti, kas jau ir nedaudz apvītuši. Ja rabarberus plāno saldēt uzreiz pēc noplūkšanas, tiem nogriež lapas, bet, ja tos plānots vēl dienu vai divas turēt ledusskapī un tikai tad saldēt, rabarberu kātiem atstāj lapu aptuveni piecu centimetru augstumā, iesaka portāls RhubarbCentral.com. Tas nepieciešams, lai rabarberu kāti neizžūtu.

 

Kad rabarberi saplūkti, tiem apgriež galus, lai sagatavotu saldēšanai. Tad tos sagriež 2-4 centimetrus lielos gabaliņos un noskalo zem vēsa, tekoša ūdens. Rabarberu gabaliņus saber caurdurī un ļauj nožūt vismaz 20 minūtes, lai tie būtu sausi, bet tīri.

 

Pēc tam rabarberu gabaliņus saber saldēšanai paredzētos trauciņos vai maisiņos. Svarīgi – rabarberiem jābūt sausiem, lai neveidotos ledus kristāliņi. Kad rabarberi sapildīti trauciņos vai maisiņos, tos liek saldētavā un strauji sasaldē.

 

Mizot vai nemizot?

 

Saldējot rabarberus, var nomākt jautājums – vai tos pirms tam vajag nomizot? Ja ir vēlēšanās, to var darīt, tomēr rabarberu gabaliņi noturēs savu formu labāk tad, ja nebūs mizoti. Nomizoti rabarberu gabaliņi pēc atsaldēšanas mēdz izjukt pa šķiedrām.

-1
Autors:DELFI

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

Vakar, 16:19 Latgales Industriālā tehnikuma sporta zāles un slēgtā poligona praktisko apmācību darbnīcu atklāšana
20. septembrī, 15:17 Pēdējās šī gada ekskursijas "Inženieru arsenāla noslēpumi"!
13. septembrī, 10:04 Rīgas ielas svētki: кad ir desmit, var teikt, ka ir piedzimusi tradīcija
24. augustā, 10:48 Pedagogi tiek aicināti uz konferenci un izglītojošu semināru
22. augustā, 12:40 Padomi, izvēloties bāra papildinājumus
10. augustā, 13:04 Daugavpilī uzlabos kultūras un tūrisma jomu pārvaldību
1. augustā, 16:29 Kā pareizi sagatavoties pirms vizītes pie permanentā grima meistara
9. jūlijā, 20:18 "Mēs iepazinām televīzijas maģiju"
30. jūnijā, 14:07 Daugavpilī notika Izgudrotāju festivāls
28. jūnijā, 18:41 Erasmus+ projekti sniedz iespējas pilnveidoties pedagogiem un vidusskolēniem
19. jūnijā, 16:30 15. jūnijā Daugavpilī notika multfilmas veidošanas pasākums
14. jūnijā, 09:42 Uzsākta Aveņu ielas atjaunošana
6. jūnijā, 08:50 Priekšapmaksu par apkuri var palielināt jebkurā brīdī
29. maijā, 15:39 Neirogrāfijas pamati Daugavpils Centrālajā parkā
23. maijā, 11:32 Aizsaules gaitās devies daugavpilietis Boriss Judins (07.02.1949. - 06.05.2023.)

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti