Kosmetoloģe: “Sievietes, līdz menopauzei jāpagūst ādai izveidot nākotnes kapitāls!” 0

Trešdiena, 03 feb 2016, 11:00 Versija drukāšanai

Kosmetoloģe: “Sievietes, līdz menopauzei jāpagūst ādai izveidot nākotnes kapitāls!”
“Esmu novērojusi, ka sievietes, kuras līdz menopauzei lieto kvalitatīvu pretnovecošanās kosmētiku un veic atbilstošas skaistumkopšanas procedūras, uzkrāj ādai sava veida kapitālu. Un tieši šis ieguldījums ir ļoti nozīmīgs, lai āda pēc menopauzes strauji nenovecotu, un būtu vieglāk to uzturēt labā stāvoklī. Tāpēc ikvienai sievietei iesaku - līdz menopauzei izdarīt savas ādas labā visu iespējamo,” skaidro salona “BABOR Beauty SPA Alberts” kosmetoloģe Inga Saulīte.


Kosmetoloģe atklāj kādu tendenci - pie viņas bieži vēršas tikko menopauzi sasniegušas sievietes, kuras stāsta - kādu rītu pamodos, paskatījos spogulī un ieraudzīju, ka esmu novecojusi.

 

Kosmetoloģe skaidro: ”Cilvēks, protams, nenoveco vienas nakts laikā. Taču, iestājoties menopauzei, organismā samazinās estrogēns, un tas būtiski ietekmē ādu. Pēc menopauzes izsīkst ādas elastību uzturošās vielas, kas līdz tam lielākā vai mazākā mērā dabiski ir ādā, tāpēc tā strauji noveco.

 

Viena no svarīgākajām vielām, kas ļauj ādu saglabāt tvirtu un svaigu, ir hialuronskābe - dabīgs polisaharīds, kas atrodas cilvēka organismā - saistaudos, kaulaudos un arī ādā. Hialuronskābes uzdevums ir piesaistīt mitrumu, diemžēl ar gadiem tā organismā, tai skaitā ādā - samazinās. Un tas ir viens no būtiskākajiem iemesliem, kāpēc āda zaudē mitrumu un noveco.

 

Kosmetoloģe Inga Saulīte uzsver, lai āda pēc menopauzes strauji nenovecotu, ļoti svarīgi būtu īpaši līdz izšķirošajam vecumam hialuronskābes rezerves ādā papildināt. Un vislabāk to var paveikt, veicot skaistumkopšanas procedūras, ar kurām ir iespējams hialuronskābi mehāniski ievadīt ādā, jo tikai tā to var ievadīt tās dziļākajos slāņos. Piemēram, pašlaik viena no efektīvākajām šāda veida procedūrām ir elektroporācija. Tā ir alternatīva - sievietēm labi pazīstamajai skaistumkopšanas procedūrai - mezoterapijai. Taču atšķirība ir tā, ka elektroporācija ir nesāpīga, un efekts ir tāds pats - dziļi ādas iekšējos slāņos tiek ievadīta hialuronskābe.

 

Tā notiek šādi - cilvēkam iedod rokā pozitīvi lādētu medicīnisku ierīci, savukārt kosmetologs uz viņa ādu iedarbojas ar negatīvi lādētu medicīnisku ierīci, veicot ar to sava veida sejas masāžu. Tās laikā caur ādu tiek vadīti elektroimpulsi, kas ādas šūnu membrānā izveido mikroskopiskus kanāliņus, un tajos tiek ievadīta hialuronskābe.

 

Hialuronskābe ādā rada ļoti ātru efektu - tā izskatās svaigāka, veselīgāka, labāka ādas krāsa. Tāpēc dāmas elektroporāciju bieži veic pirms svinīgiem pasākumiem, kad ir svarīgi labi izskatīties. Tiesa, ādā ievadītā hialuronskābe organismā ļoti ātri uzsūcas, un efekts zūd. Tāpēc, lai panāktu ilgstošu efektu, nepieciešams veikt elektroporācijas procedūru kursu, tās ir 5-6 reizes. Tad gan ir iespējams ādā izveidot hialuronskābes uzkrājumu - uzlabosies ādas asinsrite un vielmaiņa, tā kļūst jaunāka, svaigāka, kā arī sīkās grumbiņas kļūs nemanāmākas un, protams, tas kavēs ādas novecošanos pēc menopauzes.

 

Elektroporācija ir skaistumkopšanas procedūra, kuras laikā pielieto elektroimpulsus, tāpēc to nevajadzētu veikt cilvēkiem, kam ir sirds, asinsrites, vai onkoloģiskas saslimšanas, ķermenī ievietoti metāli u.c.

0
Autors:Prese relīze
Foto:Publicitātes foto

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti