Septiņi kaitīgi padomi meitu audzināšanā 0

Trešdiena, 28 dec 2016, 13:35 Versija drukāšanai

Septiņi kaitīgi padomi meitu audzināšanā
Bērnu audzināšanā pastāv kopīgi noteikumi un rekomendācijas, kā izaudzināt atvasi laimīgu, veselu un veiksmīgu, tomēr meitu un dēlu audzināšanā pastāv atsevišķas nianses. Septiņus kaitīgus padomus meitu audzināšanā "Detimail" sniedz psiholoģe un pirmsskolas izglītības pedagoģe Oļesja Garanina.


Ja vēlies, lai meita kļūtu par laimīgu sievieti nākotnē, iepazīsties ar šiem kaitnieciskajiem padomiem un rīkojies tieši pretēji tiem. Bet šeit atradīsi ieteikumus, kā patiešām vēlams audzināt meitas.

 

Pirmais kaitīgais padoms – vizuālais izskats un greznība

 

Galvenais noteikums, ko būtu jāievēro meitai: dzīvē galvenais ir labi izskatīties. Jau pirmsskolas vecumā viņu māci, lai meita vienmēr un visur demonstrētu, cik skaista viņai ir kleita (vēlams – jauna), kāda viņai ir frizūra un kāda ir viņa pati – cik brīnišķīga un debešķīga.

 

Un nav svarīgi, ka meita uz svētkiem nav iemācījusies dzejoli, galvenais, lai viņas kleita būtu visskaistākā. Protams, vienmēr meitu rāj par katru traipu uz apģērba un izjukušajām bizēm. Meitenei jāizskatās kā princesei – skaisti un nevainojami. Jebkurā situācijā.

 

Otrais kaitīgais padoms – sieviešu spēks ir viņas asarās

 

Māci meitu, ka sieviešu ierocis ir viņas asaras, kaprīzes un histērijas, jo ir taču zināms, ka vīrieši nepanes sieviešu asaras, bet sieviete ne no kā var pagatavot salātus, skandālu un cepuri. Iemāci viņu sākt raudāt, līdz ko kaut kas ir ne tā, sarīkot skandālus un histērijas. Tava meita ir tik maiga, ievainojama un jūtīga. Viņa reaģē uz visu – laika apstākļiem, nepatīkamiem komentāriem, lētu dāvanu. Nav nepieciešams mācīt risināt problēmas, tās apspriežot, piekāpjoties kādam un meklēt kompromisus. Asaras un skandāli ir viss, kas nepieciešams sievietei, lai panāktu vēlamo.

 

Trešais kaitīgais padoms – meklē meitai tikai ideālo partneri

 

Tava meita ir tikai vislabākā vīrieša pasaulē cienīga, tādēļ viņai jāiemāca pamanīt trūkumi tajos zēnos, jauniešos un vīriešos, ko meita savā dzīves ceļā sastaps. Sāc to mācīt jau bērnudārza vecumā. Vienkārši meitai saki, ka šis zēns nav skaists, šis ir muļķis, bet tam – rotaļlietas ir kaut kādas nepareizās, bet šis vienkārši ir lempis.

 

Bet tad, kad meita izaugs, šīs prasmes viņai noderēs pieaugušo dzīvē, viņa spēs saskatīt trūkumus ikvienā: šis maz pelna, cits ēd neglīti, bet trešajam vecāki ir tikai skolotāji parastā skolā… Nekā briesmīga, ja meita nedaudz pāršaus pār strīpu, jo viņai taču ir vajadzīgs ideāls! Kādēļ gan ieslīgt sīkumos?

 

Te atradīsi 25 padomus, kā tēviem būtu jāaudzina savas princeses.

 

Ceturtais kaitīgais padoms – galvenais ir apprecēties

 

Daudzi ir pārliecināti, ka galvenā nozīme sievietes dzīvē ir apprecēties un dzemdēt bērnus. Lūk, tad to arī māci! Izglītība, darbs, karjera – tas viss nav priekš tavas meitas. Lai pelna sev dzīvošanai tā sieviete, kura nav spējusi veiksmīgi apprecēties. Tava meita nu tiešām nav tāda.

 

Piektais kaitīgais padoms – viss ģimenes dēļ, nekas sev

 

Pēc tam, kad meita būs satikusi savu ideālo vīrieti un apprecējusies ar viņu, viņai jābūt gatavai realizēt nākamo tavu uzstādījumu: viss ģimenei! Mēģini meitā iesēt domu par to, ka ģimenē pats galvenais ir vīrietis, tad bērni, un tikai pēc tam (ja vēl paliek spēka) – viņa pati. Nopirkt sev jaunu apģērbu, šokolādi vai grāmatu – tā ir izšķērdība. Labāk kaut ko iegādāties vīram, bērniem, bet sliktākajā gadījumā – kaut ko mājai.

 

Kā tas notiek – "memmes dēliņi", daudzbērnu mammas atzīšanos atradīsi šeit.

 

Sestais kaitīgais padoms – meitai jābūt ideālai

 

Tādēļ katrā izdevīgā brīdī akcentē viņas kļūdas, norādi viņai uz tām. Kurš gan cits, izņemot tevi, pašu tuvāko cilvēku, pateiks meitai, ka viņa visu daru ne tā – neprot gatavot, nesakārto aiz sevis, ne tā ģērbjas un krāsojas, ne tā dzīvo?!

 

Bet svešie viņu slavēs dažādu izdomātu iemeslu dēļ, bet tev viņai jāsaka tikai patiesība, jo, redz, tieši no tevis viņa arī visu patiesību gaida. Un noteikti viņai apgalvo, ka ar šādām kļūdām, ko viņa pieļauj, ar tādu raksturu un figūru neviens un nekad viņu neprecēs.

 

Puikas un meitenes esot jāaudzina atšķirīgi. Kā? To atradīsi šeit.

 

Septītais kaitīgais padoms – meitai no mammas nedrīkst būt noslēpumu

 

Kā tas ir – personīgas lietas? Tās ir tikai tiem, kuriem ģimenē nav siltu un tuvu attiecību! Bet jūs taču esat radinieki un viens otram neesat vienaldzīgi. Tādēļ: nekādu noslēpumu, nekādas privātās dzīves, viss pa atklāto, viss acīmredzams. Lasi privātās dienasgrāmatas, saraksti sociālajos tīklos un telefonā. Var, ja ļoti vajag, pat izsekot meitu, lai droši vien pārliecinātos par to, ka viņa patiešām no tevis neko neslēpj.

Autors:DELFI
Foto:flickr.com

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

Šodien, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta
2. novembrī, 13:47 Informācija mājokļa pabalsta saņēmējiem

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti