Futbola izlase ielaiž divus vārtus otrajā puslaikā un zaudē Nīderlandei 0

Sestdiena, 13 jūn 2015, 10:40 Versija drukāšanai

Futbola izlase ielaiž divus vārtus otrajā puslaikā un zaudē Nīderlandei
Latvijas futbola valstsvienība piektdien Rīgā ar 0:2 zaudēja Nīderlandes izlasei 2016.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas grupas spēlē, kas "Skonto" stadionā pulcēja pilnas līdzjutēju tribīnes. Titulēto viesu pārsvars nebija nomācošs, taču otrajā puslaikā divi gūti vārti ļāva favorītiem nopelnīt kārotos trīs punktus.


Abus vārtus ar četru minūšu intervālu galvenā trenera Gūsa Hidinka vadītie viesi guva otrā puslaika vidū, kad izcēlās Džordžinio Vijnaldums un Lusiano Narsinghs. Nīderlandes izlase uzbrukumā lielākoties darbojās bez aktīva spiediena, taču izmantoja pietiekami daudz iespēju, lai nodrošinātu pārliecinošu uzvaru.

 

Mājinieki spēles sākumā pārliecinoši darbojās aizsardzībā un neļāva holandiešiem iegūt būtisku teritoriālu pārsvaru. Tomēr pamazām arvien vairāk izpaudās viesu tehniskais pārsvars un ļoti tuvu vārtu guvumam viesi bija puslaika vidū pēc Veslija Snejdera sitiena no soda laukuma robežas, kad bumba trāpīja pa Andra Vaņina sargāto vārtu tālo stabu. Vaņinam darba netrūka, bet mājiniekiem labākā iespēja bija īsi pirms pārtraukuma, kad Valērijs Šabala ātrā uzbrukumā ar patālu sitienu raidīja bumbu garām vārtiem. Brīdinājumu 14. minūtē nopelnīja Deniss Rakels, kurš uzbrukumā nokrita soda laukumā, taču tiesnesis uzskatīja, ka Latvijas uzbrucējs simulējis pārkāpumu.

 

Pēc pārtraukuma Nīderlandes izlase darbojās palēnā tempā un dažbrīd uzbrukumus veidoja arī Latvijas futbolisti, lai gan bīstamas situācijas pie Jaspera Cilesena vārtiem neradās. Taču Hidinkam izdevās veiksmīga maiņa, kapteini Robinu van Persiju 63. minūtē aizstājot ar Vijnaldumu. Četras minūtes vēlāk Vijnaldums saņēma bumbu soda laukumā un pagriezienā no tuvas distances ar vieglu sitienu paspēja trāpīt tuvajā stūrī, bet Vaņins līdz bumbai neaizsniedzās. Savukārt Narsinghs ātrā Nīderlandes triecienā izrāvās viens pret vārtiem un panāca viesiem jau divu vārtu pārsvaru. No trešo vārtu zaudējuma laukuma saimniekus 81.minūtē izglāba pārliktnis pēc Snejdera sitiena.

 

Dienas pirmajā spēlē Latvijas pārstāvētajā grupā turki viesos ar 1:0 uzveica pastarīti Kazahstānu. Savukārt līderu cīņā Islande mājās ar 2:1 pārspēja tuvākos konkurentus čehus un grupā izvirzījās pirmajā pozīcijā. Islandei sešās spēlēs ir 15 punkti un divu punktu pārsvars pār Čehiju. Nīderlande ir trešā ar 10 punktiem, bet tālākas pozīcijas tabulā ieņem Turcija (8), Latvija (3) un Kazahstāna (1).

 

Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā 53 komandas ir sadalītas deviņās grupās. Katras grupas divas labākās komandas un labākā trešās vietas ieguvēja uzreiz kvalificēsies finālturnīram, savukārt pārējās astoņas trešo vietu ieguvējas tiksies izslēgšanas pāros cīņā vēl par četrām ceļazīmēm.

0
Autors:lsm.lv
Foto:lsm.lv

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

Vakar, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta
2. novembrī, 13:47 Informācija mājokļa pabalsta saņēmējiem
30. oktobrī, 09:45 Budžeta izveide: padomi un rīki
26. oktobrī, 14:51 “Lidl” akcija – viens no labākajiem veidiem, kā gudri iepirkties

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti