Noslēgusies Daugavpils atkritumu dedzināšanas rūpnīcas būvniecības “sāga” (VIDEO) 0

Svētdiena, 20 jan 2019, 11:04 Versija drukāšanai

Noslēgusies Daugavpils atkritumu dedzināšanas rūpnīcas būvniecības “sāga” (VIDEO)


 

Jautājums par to, vai Daugavpilī būt vai nebūt atkritumu dedzināšanas rūpnīcai, saasinājies pērnā gada izskaņā, kad tika vākti pilsētas iedzīvotāju paraksti pret objekta būvniecību blīvi apdzīvotajā Ķīmiķu mikrorajonā, kura iedzīvotāji uztraukušies par iespējamo rūpnīcas radīto vides un gaisa piesārņojumu. Šo pozīciju aktīvi atbalstīja arī “Latgales partijas” pārstāvji, kuru deputāta un kādreizējā pilsētas domes priekšsēdētāja Jāņa Lāčplēša projekta virzība arī uzsākta. Vakar par domes priekšsēdētāju ievēlētais Andrejs Elksniņš šodienas domes ārkārtas sēdē beidzot nolēmis pielikt punktu šim plaši, un kā izstrādās, nepamatoti apspriestajam jautājumam.

 

Pirmajā jaunā Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa sasauktajā ārkārtas domes sēdē nupat pielikts punkts jautājumam par atkritumu dedzināšanas rūpnīcas likteni Daugavpils pilsētā. Jautājums par šī objekta likteni un skandālu, kas ap to sacelts, tika uzdots jaunajam pilsētas mēram uzreiz pēc ievēlēšanas, uz ko Elksniņa kungs skaidri norādīja, ka šis jautājums tiek politizēts un apspriests ne pēc būtības, jo atbildīgs par projekta uzsākšanu, virzību un būvniecības vietas izvēli ir bijis “Latgales partijas” deputāts Jānis Lāčplēsis, kas pērn un šī gada sākumā tik aktīvi uzstājies pret objekta būvniecību.

 

Ārkārtas domes sēdes tika uzklausīts arī Daugavpils pilsētas komunālās saimniecības pārvaldes vadītāja Aivara Pudāna viedoklis par praktisko objekta nepieciešamību siltumenerģijas tarifu mazināšanai pilsētā. Par vietas izvēli un iespējamo negatīvo ietekmi uz vidi Pudāna kungs atbildēja noraidoši, jo pasaules piemēri un ES direktīvas neļautu videi kaitīga objekta būvniecību, un vita Ķīmiķu mikrorajonā tam ir tehnoloģiski atbilstošāka.

 

Tomēr atslēgas moments, kas beidzot tika skaidri definēts no jaunā pilsētas vadītāja puses, ir sekojošs – jautājums ir ticis nevajadzīgi politizēts, jo jau 2018. gada novembrī ir bijis skaidrs, ka šādas rūpnīcas celtniecībai nav finansējuma, respektīvi visas tālākās darbības, ieskaitot iedzīvotāju maldināšanu par iespējamo negatīvo objekta ietekmi uz vidi, ir veiktas ar mērķi sekmēt Daugavpils iedzīvotāju uzticību partijām, kas it kā domē pārstāv vēlētāju intereses.

 

Sēdes laikā pieņemts lēmums par projekta apturēšanu, kas nozīmē, ka pie noteiktiem apstākļiem un finansējuma klātesamības tas varētu tikt virzīts tālāk, arī būvniecībai konkrēti Ķīmiķu mikrorajonā, tomēr Latgales partijas deputāti vienalga centīsies noraidīt pirmo Ietekmes uz vidi novērtējuma redakciju, lai gan praktiski tas šajā situācijā maz ko var mainīt.

 

Savukārt par Lāčplēša kunga atbildību saistībā ar minētā projekta virzību un domes līdzekļiem, kas tam tērēti, izvērtēs speciāli veidota domes izmeklēšanas komisija, kas savu gala slēdzienu sniegs nākamās nedēļas laikā.

0
Autors:Grani.lv
Foto:Publicitātes foto

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

Vakar, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta
2. novembrī, 13:47 Informācija mājokļa pabalsta saņēmējiem
30. oktobrī, 09:45 Budžeta izveide: padomi un rīki
26. oktobrī, 14:51 “Lidl” akcija – viens no labākajiem veidiem, kā gudri iepirkties

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti