Valsts budžetā ieplānoti līdzekļi autoceļa A6 posma Daugavpils–Nīcgale atjaunošanai 0

Piektdiena, 18 okt 2024, 07:31 Versija drukāšanai
Valsts budžetā ieplānoti līdzekļi autoceļa A6 posma Daugavpils–Nīcgale atjaunošanai

Valdība atbalstīja projektu, ko Daugavpils valstspilsētas pašvaldības vadība jau vairākkārt norādījusi kā vienu no prioritārajiem visa Latgales reģiona attīstībai, 2025. gada Latvijas valsts budžeta projektā paredzot līdzekļus autoceļa A6 Daugavpils-Nīcgale pilnīgai atjaunošanai.


Daugavpils valstspilsētas pašvaldība pēdējo gadu laikā vairākkārt vērsusies nozaru ministrijās, paužot gatavību īstenot vairākus pilsētai un reģionam nozīmīgus augstas gatavības investīciju projektus transporta infrastruktūras attīstības jomā. Savās vēstulēs pašvaldība uzsvēra, ka ir nepieciešama finansējuma novirzīšana valsts policentrisku attīstību sekmējošu investīciju projektu īstenošanai, tādējādi risinot reģioniem būtiskākos dienaskārtības jautājumus un īstenojot pašvaldībās sniegto pakalpojumu pieejamības un kvalitātes uzlabošanai nepieciešamos investīciju projektus, kam ilgstoši nav radusies iespēja piesaistīt ārējo finansējumu. Pašvaldība, ņemot vērā savos ilgtermiņa un vidēja termiņa plānošanas dokumentos noteiktās prioritātes un mērķus, balstoties uz šodienas attīstības izaicinājumiem un nepieciešamību rast tiem risinājumus, ir izstrādājusi tehnisko dokumentāciju vairākiem investīciju projektiem, t.sk. mobilitātes, sasniedzamības uzlabošanas, kā arī pakalpojumu infrastruktūras attīstībai, kā galvenos minot projektus “Satiksmes pārvada ar pievedceļiem izbūve Smiltenes un Kandavas ielu rajonā Daugavpilī”, “Vienības tilta pāri Daugavas upei pārbūve, Daugavpilī” augsto gatavības pakāpi, kā arī uzsverot valsts īpašumā esošā galvenā autoceļa A6 posma no Daugavpils līdz Nīcgalei kritisko tehnisko stāvokli.

 

Kontekstā ar Pašvaldības vēstulēs minēto par valsts galvenā autoceļa A6 Rīga - Daugavpils - Krāslava - Baltkrievijas robeža (Patarnieki) (turpmāk – autoceļš A6) posma Nīcgale - Daugavpils slikto tehnisko stāvokli, Satiksmes ministrija sadarbībā ar VSIA “Latvijas Valsts ceļi” (turpmāk – LVC) speciālistiem ir izstrādājusi būvprojektus valsts galvenā autoceļa A6 posmu km 201,56 - 212,20, km 212,20 - 223,90, km 232,21 - 238,55 pārbūvei. Uzklausot pašvaldības argumentāciju, finansējumu projekta īstenošanai iekļauts nākamā gada valsts budžeta projektā.

 

 

Šādu lēmumu komentē Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš: “Esmu pārliecināts, ka par daudzjoslu ceļa remontu sapņoja katrs, kurš kaut reizi ir braucis pa šo ceļu pēdējo 25 gadu laikā. Projekta īstenošana uzlabos satiksmi ar galvaspilsētu, mēs kļūsim sasniedzamāki un komfortablāki. Gan vietējiem iedzīvotājiem, gan tranzītam. Bet, kur ir labi ceļi un tranzīts, -pilsētās tiek radītas jaunas ražotnes un sāk kūsāt dzīvība! Tieši šī iemesla dēļ šis projekts bija viena no manas komandas darba prioritātēm.

 

Tagad ir atlikušas nianses - projektēšanas noslēguma stadijā ņemt vērā novada teritorijas iedzīvotāju intereses, kuriem būs nepieciešamas apgriešanās vietas. Par to jau vienojāmies ar Latvijas Valsts ceļiem (LVC). Līdz šī gada beigām LVC izsludinās iepirkuma procedūru būvdarbu veikšanai.”

 

 

Projekta pirmajā kārtā paredzēts atjaunot autoceļu no Daugavpils un apvedceļu sazarojumus. Kopējais investīciju apjoms, kas tiks ieguldīts uz Daugavpili vedošo ceļu infrastruktūrā, būs aptuveni 60 miljoni eiro.

0
Autors:Grani.lv
Foto:daugavpils.lv

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

Šodien, 08:34 Vai oktobrī gaidāms sniegs? Prognozē Toms Bricis
Šodien, 06:20 Migrantu spiediens uz Baltkrievijas robežas turpina pieaugt – žogs sabojāts jau 116 reizes
Vakar, 08:02 BJC “Jaunība” aicina 8. klašu skolēnus piedalīties STEM jomas reģionālajā konkursā “STEMo!”
Vakar, 07:03 Kāpēc veikalos olas vairs nestāv ledusskapjos? Skaidro eksperts
Vakar, 06:04 Komunālās saimniecības pārvalde aicina pieteikties Ziemassvētku tirdzniecībai Vienības laukumā
Vakar, 05:48 Ādas kopšana rudenī: ieteikumi no Yoko - Korejas kosmētikas veikala
15. oktobrī, 09:58 Ieslodzījuma vietas atvērtas brīvprātīgajam darbam
15. oktobrī, 07:52 SIA "DDzKSU" turpina modernizēt un remontēt liftus Daugavpils dzīvojamās mājās
14. oktobrī, 08:33 NVA aicina darba devējus pieteikties dalībai Vakanču gadatirgū Daugavpils Olimpiskajā centrā
14. oktobrī, 07:29 Kā rīkoties, ja saņemta vēstule no VID? Skaidro VID ģenerāldirektore
14. oktobrī, 06:23 Pilsētas un novada pašvaldības lemj par valsts līdzdalību Daugavpils reģionālajā slimnīcā
11. oktobrī, 08:08 Leģendārais vārtsargu treneris Edgars Masaļskis pievienojas Daugavpils sporta skolas un HK Dinaburga treneru kolektīvam
10. oktobrī, 08:28 Strādājošie vecāki tiks pie lielāka pabalsta
10. oktobrī, 07:26 Ikšķiles iedzīvotājus pārsteidz redzētais – bedres uz grants ceļa “lāpa” ar asfalta klucīšiem
10. oktobrī, 06:22 Nodarbinātības valsts aģentūra aicina darba devējus pieteikties dalībai Vakanču gadatirgū Daugavpilī

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti