Kā nopirkt savu īsto veļas mašīnu? Uzdod sev pareizos jautājumus! 0

Svētdiena, 26 mar 2017, 11:43 Versija drukāšanai

Kā nopirkt savu īsto veļas mašīnu? Uzdod sev pareizos jautājumus!
Apjukt plašajā sadzīves tehnikas, tai skaitā veļas mašīnu, klāstā ir viegli, ja precīzi nezini, kas ir tas, ko meklē un kādiem tieši parametriem vērts pievērst uzmanību, lai ierīce kļūtu par patiesu mājas darbu palīgu. Kādi jautājumi jāuzdod, lai atrastu vienīgo un īsto veļas mašīnu plašajā piedāvājuma klāsta?


Iesakām sākt ar nepieciešamo parametru saraksta sastādīšanu, kas atvieglos ceļu līdz ideālās veļas mašīnas iegādei. Uzmanību vērts pievērst tādiem raksturlielumiem kā zīmolam, izmēram, cenai, kādu esat gatavs maksāt, aktuālajām funkcijām, dizainam, energoefektivitātei un citām pazīmēm.

 

Ņem vērā:

Izmērs un ietilpība


Kur veļas mašīna tiks novietota - virtuvē, vannas istabā vai saimniecības telpā? Cik liela ir vieta, kuru atvelēsiet veļas mašīnai? Cik bieži tā tiks izmantota un cik daudz veļas mazgās? Vai veļas ielādes pozīcija ir svarīga?

 

Veļas mazgājamās mašīnas pēc izmēriem iedalās:


a) standarta izmēra (65 cm -50 cm),

b) šauras veļas mašīnas (49 cm - 40 cm),

c) īpaši šauras veļas mašīnas (39 cm un mazāk).

 

Šaurās un standarta veļās mašīnas parasti ir ar vertikālo jeb priekšējo veļas ielādi, bet īpaši šaurās - ar augšējo ielādi. Pārdomājiet, cik daudz veļu ikdienā mazgāsiet, jo no izmēra atkarīga ietilpība - standarta veļas mašīnās var ievietot 8kg un pat vairāk apģērbu, bet šaurākās līdz 7kg.

 

Funkcijas un programmas


Kādas programmas ikdienā tiks izmantotas? Kāda būs veļa, ko visbiežāk mazgāsiet – virsdrēbes, adījumi, īpaši trausli apģērbi, dvieļi vai segas? Vai nepieciešama veļas mašīna ar žāvētāju? Varbūt jūsu ģimenē ir aktuāla alergēnu iznīcināšana, izmantojot tvaika funkciju?

 

Programmu daudzums un dažādība jāpieskaņo ikdienas vajadzībām – vislabāk izvēlēties universālas veļas mašīnas, kuras atpazīs dažādus auduma tipus, ļaujot kārtīgi un rūpīgi izmazgāt gan treniņu apģērbu, gan zīda blūzi.

 

Jūsu mājvietā ir maz vietas apģērba žāvēšanai? Tad vērts apsvērt veļas mašīnu ar iebūvētu žāvētāju – divi vienā. Pēc mazgāšanas cikla, veļas mašīna automātiski uzsāks žāvēšanas ciklu, kā rezultātā jūs iegūsiet tīras un sausas drēbes. Svarīgi, ka šobrīd divi vienā veļas mašīnas pieejamas arī pavisam kompaktā izmērā – to dziļums nepārsniedz 45cm.

 

Ja ģimenē aktuāla ir alergēnu iznīcināšana, tad īpaši piemērota būs veļas mašīna ar tvaika funkciju. Karsto tvaiku izmanto, lai tā molekulas spēj vieglāk un dziļāk iekļūt audumā, atsvaidzinot to un likvidējot 99,98% tādus iekštelpu alergēnus kā putekļu ērcītes un mājdzīvnieku spalvas. Ir pierādīts, ka tvaika funkciju spēj labāk likvidēt izplatītus mājsaimniecības alergēnus salīdzinājumā ar parastajām veļas mazgājamām mašīnām. Tvaika izmantošana arī ļauj “atsvaidzināt” apģērbus vien 20 minūtēs un likvidēt burzījuma vietas bez gludināšanas.

 

Dizains, ekonomija, drošība


Vai ir svarīgi, lai veļas mašīna būtu energoefektīva? Nepieciešama brīvi stāvoša vai iebūvējama veļas mašīna? Cik svarīgs ir dizains?

 

Dizains mūsdienu sadzīves tehnikas izskatā ieņem arvien nozīmīgāku lomu. Divas modernas veļas mašīnas pamata pazīmes ir - tā lieliski iederas mājokļa interjerā un ir energoefektīva. Aplūkojiet sava mājokļa interjeru – kāda veļas mašīna iederētos? Jaunāko veļas mašīnu skārienjutīgie LCD paneļi padara to par lielisku elementu mūsdienīgā virtuvē vai vannas istabā, savukārt ieslīpais ekrāns ļauj lietotājiem viegli pārvaldīt veļas mašīnas darbību bez pieliekšanās. Veļas mašīnas pieejamas dažādās krāsās, izmēros un dizainos, lai pieskaņotos jūsu vajadzībām. Tāpat svarīga ir arī energoefektivitāte. Latvijā nopērkama videi draudzīga veļas mašīna ar A+++ enerģijas efektivitātes atbilstību, kas turklāt pat pārspēj šo līmeni par 40% (A+++ -40%).

 

Kā nopirkt savu īsto veļas mašīnu? Uzdod sev pareizos jautājumus!

0
Autors:Preses relīze
Foto:Press foto

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

Vakar, 16:02 Daugavpils aicinā baudīt mūziku festivālā "Artišoks"
Vakar, 16:02 Daugavpils aicinā baudīt mūziku festivālā "Artišoks"
Vakar, 15:01 Pašvaldība pārņems valstij piederošu ēku kompleksu Ģimnāzijas ielā 12
25. jūlijā, 16:01 Ušakovs ievēlēts par vienu no EP Lūgumrakstu komitejas priekšsēdētāja vietniekiem
25. jūlijā, 14:41 “Muzikālais augusts Daugavpilī”: festivālu atklās džeza un populārās mūzikas hiti
25. jūlijā, 13:49 Iedzīvotājus aicina norādīt savu kontaktpersonu E-veselības portālā
24. jūlijā, 16:49 Lielā Stropu ezera pludmalē ar krāsu skrējienu tiks atklāts jaunatnes un sporta festivāls “Artišoks”
24. jūlijā, 15:32 Daugavpili apmeklēs Latvijas VW Beetle kluba "Vaboles"
24. jūlijā, 14:51 25. jūlijā ierobežos satiksmi Daugavas ielā
22. jūlijā, 16:02 LIAA aicina uzņēmējus pieteikties dalībai Valsts prezidenta un ekonomikas ministra vizītē ASV
22. jūlijā, 15:01 “Dinaburg” komanda uzrāda lieliskus rezultātus “Dragon Boat” sacensībās
22. jūlijā, 14:05 Robežsardzes priekšnieks: Notiek apzināta nelegālo migrantu virzīšana uz Latviju
18. jūlijā, 16:12 Daugavpils uzņēmumi un iestādes aicināti saņemt zīmi “Vieta, kur gaida”
17. jūlijā, 15:02 Latvijas pludmales volejbola duets Tīna Graudiņa/Anastasija Samoilova dosies iekarot Parīzi
16. jūlijā, 14:32 Narkoloģe atklāj, ka trauksmes zvanus par sintētiskajām narkotikām zvana katrā kontinentā

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti