ES ministru lēmums par bēgļu uzņemšanu tiks apstiprināts septembrī 0

Otrdiena, 21 jūl 2015, 10:36 Versija drukāšanai

ES ministru lēmums par bēgļu uzņemšanu tiks apstiprināts septembrī
Paredzēts, ka Eiropas Savienības (ES) tieslietu un iekšlietu ministru lēmums par bēgļu uzņemšanu tiks apstiprināts septembrī, pēc tam, kad Eiropas Parlaments sniegs savu atzinumu, aģentūra BNS uzzināja Iekšlietu ministrijā (IeM).


Saskaņā ar ministru pirmdienas lēmumu, ES dalībvalstis uzņems 54 760 bēgļus. Pārvietošanas programmā no trešajām valstīm dalībvalstis piedāvāja uzņemt lielāku skaitu bēgļu, nekā tika plānots Eiropas migrācijas programmā - 22 504 bēgļus, savukārt mītnesvietas maiņas programmā no Itālijas un Grieķijas tika panākta vienošanās par 32 256 bēgļu uzņemšanu. Sākotnēji tika plānots, ka dalībvalstis uzņems 60 000 bēgļu un par atlikušo 7744 bēgļu uzņemšanu no Itālijas un Grieķijas diskusijas tiks turpinātas līdz gada beigām.

 

Latvija sanāksmē palikusi pie savas pozīcijas - norādot uz gatavību brīvprātīgā kārtā uzņemt 250 bēgļus. Paredzēts, ka Eiropas migrācijas programmas ietvaros Latvija uzņems 50 bēgļus, bet mītnesvietas programmā no Itālijas un Grieķijas - 200 bēgļus. Bēgļi tiks uzņemti divu gadu laikā.

 

Tieslietu un iekšlietu ministru padome vienojās, ka Grieķija un Itālija garantē, ka patvēruma meklētāji, kuri ierodas abu valstu teritorijā, tiek identificēti, reģistrēti un viņiem tiek noņemti pirkstu nospiedumi. Tāpat padomē ministri uzsvēra, ka abu programmu īstenošana ir tikai viens no pasākumiem, kas risina migrācijas spiediena radītos izaicinājumus. Vienlaikus tika uzsvērts, ka jāveic pasākumi, kas novērš migrācijas plūsmu cēloņus, īpaši pievēršoties sadarbībai ar izcelsmes un tranzītvalstīm un veidojot efektīvus nelegālo imigrantu atgriešanas politikas mehānismus.

 

Šā gada 6.jūlijā Ministru kabinets apstiprināja, ka Latvija Eiropas Savienības (ES) pārvietošanas programmas un mītnesvietas maiņas programmas ietvaros divu gadu laikā solidāri uzņems 250 bēgļus, kuriem ir nepieciešama starptautiskā aizsardzība.

 

Savukārt 9.jūlija neformālā Tieslietu un iekšlietu padomē Luksemburgā tika panākta vienošanās par 20 000 bēgļu pārvietošanu no trešajām valstīm, no kuriem Latvija uzņems 64 bēgļus. Savukārt par 40 000 bēgļu pārvietošanu no Itālijas un Grieķijas galīgā vienošanās Luksemburgā vēl netika panākta.

 

Par katru no 250 bēgļiem Latvija saņems sešus tūkstošus eiro Patvēruma meklētāju fondā, un no šā finansējuma būs iespējams stiprināt mūsu valsts kapacitāti, palīdzot bēgļiem apgūt latviešu valodu un īstenojot integrācijas politiku.

 

Paredzēts, ka Iekšlietu ministrijai, Labklājības ministrijai, Kultūras ministrijai, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai kopā ar pašvaldībām būs jāstrādā pie integrācijas politikas nākamajiem gadiem. Šobrīd tiek plānots, ka bēgļi tiks izmitināti "Muceniekos" un pagaidām neesot paredzēts ieguldīt papildu līdzekļus jaunu mītņu veidošanai.

0
Autors:BNS
Foto:freeimages.com

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti