Kā padarīt lidojumu ērtāku un patīkamāku 0

Ceturtdiena, 19 jan 2017, 14:57 Versija drukāšanai

Kā padarīt lidojumu ērtāku un patīkamāku
Bieži lidojumu uzskatām tikai par vienu no nepieciešamajiem soļiem, lai nokļūtu atvaļinājuma galamērķī. Bet kādēļ gan nebaudīt ikvienu ceļojuma mirkli, sākot jau no iekāpšanas lidmašīnā? Igaunijā un Latvijā strādājošā čārterreisu aviokompānija "SmartLynx Airlines" piedāvā sešus ieteikumus, lai lidojums kļūtu par pirmklasīgu piedzīvojumu.


Kuras ir ērtākās sēdvietas?

 

Ja lidojuma laikā vēlaties pagulēt vai vienkārši atpūsties, izvēlieties sēdvietu lidmašīnas priekšgalā – tā ir klusākā salona daļa. Arī ja sirgstat ar "jūras slimību", izvēlieties sēdvietu salona priekšgalā, vai, ja lidmašīnas priekšgalā vietas ir aizņemtas, avārijas izejas vietas virs spārniem.

 

Šajā salona daļā vismazāk jūtama lidmašīnas šūpošanās, un izvairīsieties no nelabuma sajūtas lidošanas laikā. Tāpat šeit būs arī vairāk vietas kājām, tomēr šajās vietās sēdošajiem ir jāievēro daži papildu drošības noteikumi, piemēram, visa rokas bagāža jānovieto plauktos virs galvas.

 

Lai netraucētu citu pasažieru pārvietošanās pa eju un nebūtu jāceļas, lai palaistu garām blakussēdētāju, izvēlieties sēdvietu pie loga.

 

Vienmēr paturiet prātā, ka laicīga reģistrēšanās lidojumam palielina izredzes, ka varēsiet izvēlēties sev vēlamo sēdvietu.

 

Pasūtiet ēdienu laikus

 

Daudzas aviokompānijas piedāvā iespēju pirms lidojuma pasūtīt ēdienu, lai personāls zinātu jūsu izvēli jau brīdī, kad iekāpjat lidmašīnā, un ēdiens būtu laikus.

 

Parasti iepriekšējās pasūtīšanas ēdienkartes piedāvājums ir plašāks nekā uz klāja, kā arī kompleksie piedāvājumi ir ievērojami lētāki un jūs tiksiet apkalpots pirms pārējiem pasažieriem.

 

Savukārt, ja ēdināšana uz klāja šķiet pārāk dārga vai ēdienkarte neatbilst jūsu gaumei, jau laicīgi parūpējieties paši par saviem našķiem vai sviestmaizēm.

 

Aksesuāri labākam miegam

 

Vai pienācīga atpūta lidojuma laikā izklausās pēc kaut kā, kas vieglāk pasakāms nekā izdarāms? Pastāv plašs inovatīvu un kompaktu aksesuāru klāsts, kas ļauj ērti atpūsties, galamērķī nonākot gluži spirgtam. Šādi aksesuāri ir, piemēram, modernas miega brilles, izsmalcināti un ergonomiski ceļojumu spilveni, kas ērti ieliekami bagāžā, ausu aizbāžņi un citi piederumi labam miegam.

 

Ja esat aizmirsis paņemt līdzi segu vai spilvenu, palūdziet tos apkalpei – vairumā lidmašīnu tie ir pieejami.

 

Baudiet sev tīkamāko izklaidi

 

Ikvienam no mums ir grāmatas, ko vēlamies izlasīt, iecienīti mūzikas izpildītāji, kuru jaunākos albumus vēl neesam paspējuši noklausīties, vai filmas un seriāli, ko noskatīties nav sanācis laika. Lidojums ir lieliski piemērots šādām izklaidēm.

 

Sagatavojieties laikus, baudiet sev tīkamāko izklaidi un atpūtieties. Taču vērts laikus noskaidrot, vai lidmašīnā būs pieejams USB lādētājs viedtālrunim, planšetei vai klēpjdatoram.

 

Par interesantākajām ceļojumu tematikas grāmatām, ar ko īsināt laiku lidojuma laikā, lasiet šeit.

 

Ērtības

 

Garš lidojums nav īstā vieta, kur atrādīt savus greznākos tērpus. Pat īsi lidojumi nozīmē vairāku stundu sēdēšanu, tādēļ izvēlieties vieglu un ērtu apģērbu, kas nav pārāk apspīlēts un viegli neburzās.

 

Pirmā klase būtībā nozīmē pārdomātu piedzīvojumu – kaut ko tādu, ko ar nelielu sagatavošanos varat sev nodrošināt arī pats. Tā kā lidmašīnas salonā gaiss parasti ir diezgan sauss, paņemiet līdzi nelielu somiņu ar kosmētiskiem līdzekļiem, tostarp krēmu, micelārā ūdens izsmidzinātāju un citus produktus ādas mitrināšanai un atsvaidzināšanai lidojuma laikā, lai, nokļūstot galamērķī, jūs justos spirgti un spēkpilni.

Autors:DELFI
Foto:flickr.com

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti