Štrombergs izcīna otro vietu Pasaules kausa noslēdzošajā posmā BMX superkrosā 0

Pirmdiena, 10 okt 2016, 08:44 Versija drukāšanai

Štrombergs izcīna otro vietu Pasaules kausa noslēdzošajā posmā BMX superkrosā
Latvijas BMX riteņbraucējs Māris Štrombergs svētdien, 9. oktobrī, ASV izcīnīja otro vietu Pasaules kausa superkrosā sezonas noslēdzošajā posmā, bet sezonas kopvērtējumā viņš ieguva trešo vietu. Pēdējā posmā superkrosā abāko desmitniekā iekļuva arī Rihards Veide un Kristens Krīgers, informē Latvijas Riteņbraukšanas federācija.


Pasaules kausa BMX superkrosā 2016. gada sezonā tika aizvadīti pieci posmi. Sezonas noslēdzošo posmu aizvadītās nedēļas nogalē uzņēma Sarasotas trase, ASV. Dalībnieku vidū bija arī četri Latvijas BMX izlases sportisti – Māris Štrombergs, Edžus Treimanis, Rihards Veide un Kristens Krīgers. Sestdien notikušās kvalifikācijas sacensības sekmīgi pārvarēja Veide un Krīgers. Bet Štrombergs un Treimanis aizvadīja "time – trial" superfinālu, kurā divkārtējais olimpiskais čempions uzrādīja ceturto labāko laiku, bet šī gada pasaules čempionāta piektās vietas ieguvējs bija 14. Abi automātiski iekļuva pamatsacensībās.

 

Astotdaļfinālu, kas risinājās trīs braucienos, sekmīgi pārvarēja Māris Štrombergs, Kristens Krīgers un Rihards Veide. Štrombergam divas pirmās un viena otrā vieta, Krīgeram ceturtā, otrā un trešā pozīcija, bet Veide savos braucienos ieņēma ceturto, trešo un piekto vietu. Nākamajā kārtā neiekļuva Treimanis, finišējot divas reizes ceturtais, bet vienu reizi paliekot astotajā vietā.

 

Interesanti, ka vienā ceturtdaļfināla braucienā kopā startēja visi trīs astotdaļfinālu pārvarējušie Latvijas sportisti. Izvirzoties vadībā jau no starta, uzvaru izcīnīja Štrombergs, apsteidzot Jaunzēlandes vadošo sportistu Trentu Džounsu. Par prieku Latvijas līdzjutējiem, pusfinālā iekļuva arī Veide un Krīgers, finišējot trešajā un ceturtajā vietā.

 

Pirmajā pusfinālā no Latvijas braucējiem startēja Māris Štrombergs un Rihards Veide. Esot līderu vidū jau no starta, finālā iekļuva Štrombergs. Trenera Ivo Lakuča audzēknis pusfināla braucienā bija trešais, bet uzvarēja nīderlandietis Deivs Van Der Burgs. Rihards Veide finišēja piektajā vietā, iekļūstot labāko desmitniekā posmā, bet, paliekot uzreiz aiz fināla robežas. Nedaudz līdz pirmajam Pasaules kausa finālam pietrūka Latvijas čempionam Krīgeram, kurš otrajā pusfināla braucienā finišēja piektais, pirmo reizi tiekot labāko desmitniekā kādā no PK posmiem.

 

Lielajā finālā Štrombergs startēja no septītā celiņa. No starta valmierietis bija līderu vidū. Pirmās taisnes beigās gan vadībā izrāvās kopvērtējuma līderis Korbens Šarahs no ASV. Pasaules kausa uzvaru garantējušais sportists arī pārliecinoši uzvarēja pēdējā posmā. Divkārtējais olimpiskais čempions Štrombergs, demonstrējot lielu cīņas sparu trasē, spēja nosargāt otro pozīciju, kurā arī finišēja.

 

Šis viņam ir otrais goda pjedestāls kādā no šīs sezonas Pasaules kausa posmiem. Sezonas pirmajā pusē Māris uzvarēja Papendāles posmā. Trešais Sarasotas trasē palika francūzis Silveins Andrē.

 

Sezonas lielajā kopvērtējumā Māris Štrombergs no sestās vietas pakāpās uz augsto trešo pozīciju. Sezonu Māris noslēdza ar izcīnītajiem 560 punktiem. Otrais kopvērtējumā bija šveicietis Davids Grafs (600 punkti), bet pārliecinoši par čempionu kļuva Šarahs (855 punkti). Edžus Treimanis sezonu noslēdza 19. vietā (290 punkti), Kristens Krīgers ir 24. (250 punkti), bet Rihards Veide 28. (225 punkti).

 

Pasaules kausa izcīņas BMX superkrosā 5. posma pamatsacensību rezultāti:

 

1. Korbens Šarahs, ASV

2. Māris Štrombergs, Latvija,

3. Silvēns Andrē, Francija

4. Deivs Van Der Burgs, Nīderlande

5. Trī Vaits, Lielbritānija

6. Alberto Karlos Ramiress, Kolumbija

...

9. Kristens Krīgers, Latvija

10. Rihards Veide, Latvija

40. Edžus Treimanis, Latvija

 

0
Autors:Uldis Strautmanis / DELFI
Foto:BNS foto

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta
2. novembrī, 13:47 Informācija mājokļa pabalsta saņēmējiem
30. oktobrī, 09:45 Budžeta izveide: padomi un rīki
26. oktobrī, 14:51 “Lidl” akcija – viens no labākajiem veidiem, kā gudri iepirkties

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti