51. skrējienā „Daugavpils - Mežciems” piedalījās rekordliels dalībnieku skaits 0

Otrdiena, 13 sep 2016, 07:58 Versija drukāšanai

51. skrējienā „Daugavpils - Mežciems” piedalījās rekordliels dalībnieku skaits
Pagājušajās brīvdienās Daugavpilī notika dažādi pasākumi. Izņemot kultūras aktivitātes, norisinājās arī divi sporta pasākumi.


Sestdien, 10. septembrī, tirdzniecības centrā „Ditton nams” un 15. vidusskolas sporta laukumā tika rīkota Latvijas tradicionālā akcija – Spēka diena. To organizē Pasaules pievilkšanās dienas ietvaros. Daugavpilī šī akcija notiek 4. gadu ar aktīvu ielu vingrošanas biedrības dalību. Ikvienam bija iespēja pārbaudīt savu fizisko spēku un izturību, pievelkoties pie stieņa, un saņemt dalībnieka diplomu. Galvenais akcijas mērķis ir veselīga dzīvesveida popularizēšana.

 

Šogad Spēka dienā piedalījās 186 cilvēki, kuri kopsummā pievilkās 2 169 reizes. Daugavpilī uzstādītais rekords – 31 pievilkšanās reize – ir palicis nepārspēts. Latvijas labākais rezultāts – 63 reizes – pieder Bauskas iedzīvotājam.

 

Bet svētdien, 11. septembrī, Vienības laukumā 51. reizi startēja skrējiens „Daugavpils - Mežciems”. Šī tradīcija aizsākās 1966. gadā, kad 36 entuziasti noskrēja no 6. vidusskolas līdz Medumiem un atpakaļ. Vēlāk 18 kilometru distance veda no Daugavpils Universitātes līdz Mežciemam. Vairāku desmitu gadu laikā skrējienā ir piedalījušies izcilais sportists, Goda daugavpilietis Arnolds Beinarovičs (daudzas reizes viņš bija arī pirmais) un Jurijs Koposovs. Viņam šis ir jau 50. skrējiens. Romāns Saušs nepiedalījās tikai divos skrējienos. Sāka ar 18 km distanci, tad pārgāja uz 10 km, tagad vecuma dēļ ir pārgājis uz 5 km distanci.

 

51. skrējienā piedalījās rekordliels dalībnieku skaits – aptuveni 500 cilvēki. Par vismasveidīgāko – vairāk nekā 300 skrējēji – kļuva bērnu un tautas skrējiens: 1 un 5,5 kilometri. Jaunākajam no skrējējiem bija tikai seši mēneši, bet vecākajam, Romānam Saušam, apritēja 82 gadi. Ne visi pārvarēja izvēlēto distanci, taču katrs dalībnieks saņēma enerģijas lādiņu, dāvanu un cienastu.

 

Pirms pieaugušo un elites grupas skrējiena bija klusuma brīdis Vladimira Dribinceva piemiņai. 10. septembrī viņš aizgāja mūžībā. Daudzu gadu garumā viņš piedalījās maratonā un bija viens no šī sporta pasākuma organizatoriem. Kā sporta veterāns viņš ir izcīnījis zelta medaļas Eiropas un pasaules čempionātos. Visgarāko distanci, 18,5 km, pārvarēja tikai nedaudzi. Līdz finišam nonāca 11 dalībnieki, starp kuriem bija tikai viena sieviete – daugavpiliete Zoja Kņaževa, bet pirmais bija Anatolijs Macuks no Jēkabpils. Komandu ieskaitē piedalījās 13 komandas. Uzvaru guva komanda „Ruģeļi”. Pasākuma organizators – Daugavpils pilsētas domes Sporta un jaunatnes departaments – izsaka pateicību visiem, kas atbalstīja vienu no senākajām pilsētas sporta tradīcijām.

0
Autors:www.daugavpils.lv
Foto:Jurijs Dunaiskis

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta
2. novembrī, 13:47 Informācija mājokļa pabalsta saņēmējiem
30. oktobrī, 09:45 Budžeta izveide: padomi un rīki
26. oktobrī, 14:51 “Lidl” akcija – viens no labākajiem veidiem, kā gudri iepirkties

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti