Četras neierastas un viegli pagatavojamas mērces grila ēdieniem 0

Svētdiena, 23 jūl 2017, 10:20 Versija drukāšanai

Četras neierastas un viegli pagatavojamas mērces grila ēdieniem
Vasara ir laiks, kad notraušam no grila putekļus un palutinām savas garšas kārpiņas ar dažādiem grilējumiem. Grilējumu garšas nianses viennozīmīgi izcels arī piemērotas mērces. Tāpēc piedāvājam izmēģināt četras neierastas, vasarīgas un vienkārši pagatavojamas mērču receptes dažādām gaumēm.


Grilētu zemeņu mērce

 

Sastāvs:

• 500 g notīrītu zemeņu;

• 40 g brūnā cukura;

• Viena tējkarote svaigi sakapāta estragona;

• 30 ml olīveļļas;

• Sāls un pipari pēc garšas.

 

Pagatavošana:

Ogas uzliek uz mēreni karsta grila, uzliek vāku. Pēc aptuveni divām minūtēm ogas noņem no grila un bļodā sastampā kopā ar pārējām sastāvdaļām, kamēr zemenes vēl ir siltas. Pasniedz ar grilētiem gaļas ēdieniem.

 

Dūmota majonēze

 

Sastāvs:

• 500 ml rapšu vai vīnogu kauliņu eļļas (ar neitrālu garšu);

• Sauja siena (ja nav pieejams pašu piemājas pļavās, tad siens ir nopērkams, piemēram, specializētajos zoo veikalos);

• 10 olu dzeltenumi;

• Sāls, pipari un citronu sula pēc garšas.

 

Pagatavošana:

Lielā katlā (ieteicams ārpus telpām) ugunsdrošā vietā ieliek sienu un aizdedzina. Kamēr tas vēl deg, pārlej pāri eļļu. Atstāj uz 20 minūtēm. Pēc tam nokāš caur smalku sietu. Olu dzeltenumus blenderē ar rokas blenderi šaurā traukā, līdz masa kļūst gaišāka. Turpinot blenderēt, lēnā strūklā pievieno iegūto eļļu. Svarīgi, lai eļļa netiktu pievienota pārāk strauji. Kad visa eļļa pievienota un majonēze kļuvusi bieza, pievieno sāli, piparus un citronu sulu pēc garšas.

 

Tomātu-plūškoka ziedu mērce

 

Sastāvs:

• Divi kilogrami tomātu, sagriezti rupjos gabalos;

• 300 g smalki sakapātu sīpolu;

• Sauja svaigu vai kaltētu plūškoka ziedu;

• Sāls, cukurs, pipari pēc garšas.

 

Pagatavošana:

Lielu katlu liek uz mēreni karstas plīts. Ielej nedaudz eļļas un ieber sīpolus. Pāris minūtes apcep, līdz tie sāk palikt viegli brūni. Pievieno tomātus un plūškoka ziedus. Vāra aptuveni vienu stundu, ik pa brīdim nosmeļot sakrājušos šķidrumu. No masas izņem ziedus un blenderē, pievienojot garšvielas.

 

Kalē kāpostu mērce

 

Sastāvs:

• Vidēja izmēra bļoda ar kalē kāpostlapām;

• 150 g mīkstā kazas siera;

• 150 ml olīveļļas;

• Divas daiviņas svaiga ķiploka;

• Šķipsna sāls.

 

Pagatavošana:

Kalē kāpostus liek uz mēreni karsta grila un apgrozot grilē pāris minūtes. Šādi gatavojot, tie iegūst pilnīgāku garšu. Pēc tam kāpostus sablenderē kopā ar pārējām sastāvdaļām.

 

Mērces lieliski saderēs kopā ar gaļas ēdieniem. Tāpat tās bagātinās arī grilētas zivs vai dārzeņu garšu.

 

0
Autors:Preses relīze
Foto:Press foto

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

1. augustā, 16:56 Elektriskie skrejriteņi ir mūsu nākotne, kas notiek jau tagad
1. jūlijā, 15:27 Tumsas pabērni (Raidījums nr. 1)
25. maijā, 13:33 Aksesuāri velosipēdistiem, kas noderēs ikdienā
20. maijā, 12:11 Kā tikt vaļā no nevēlamiem matiņiem vasaras sezonā?
19. maijā, 12:26 Svarīgākie dārza darbi jūnijā
18. maijā, 09:51 Laivu motors - kā izvēlēties?
26. aprīlī, 17:37 X Starptautiskais festivāls “Poļu folklora Latgalē” Daugavpilī
25. februārī, 13:13 Kas ir vasaras riepas un vai tās var izmantot visu gadu?
18. februārī, 15:11 Cigarešu dūmi un bīstamās vielas tajos
24. decembrī, 06:06 Jaungada apņemšanās – atmest smēķēšanu
8. decembrī, 13:38 Jauno ķīmiķu skola pēc AS beigām atvērta ikvienam interesentam
22. novembrī, 08:34 Andrejs Zelčs, SIA “Auto Welle” valdes priekšsēdētājs: “Būt kustībā –– ŠKODA nostiprina savas pozīcijas Latgales reģionā”
13. novembrī, 08:41 Skrejceļš var būt pirmais solis ceļā uz aktīvu dzīvi
5. oktobrī, 08:00 Āda aukstajā sezonā: kā par to parūpēties?
4. oktobrī, 13:07 8 noliktavas pakalpojumu priekšrocības, kas sniedz labumu biznesam

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti