Bīstamā skaistule no Ukrainas: Milai Jovovičai - 40 0

Ceturtdiena, 17 dec 2015, 14:52 Versija drukāšanai

Bīstamā skaistule no Ukrainas: Milai Jovovičai - 40
Ceturtdien, 17. decembrī, apaļu jubileju svin viena no skaistākajām aktrisēm pasaulē - ukraiņu izcelsmes daiļavai Milai Jovovičai (attēlā) šajā dienā aprit 40 gadi.


Lai gan Jovovičas vecāki - serbu ārsts un krievu aktrise - Kijevu pameta, kad mazulīte bija piecus gadus veca, viņas vārds arī pēc Holivudas iekarošanas vienmēr ticis saistīts ar Ukrainu.

 

Pati aktrise intervijās bieži uzsvērusi, ka Ukrainai ir liela nozīme viņas dzīvē. "Esmu stipra ukraiņu meitene, un tāpēc es tik daudz strādāju," 2013. gadā kādā Ukrainas bērniem veltītā labdarības pasākumā atzinusi Jovoviča.

 

Tāpat viņas dzīvē ļoti svarīga ir krievu valoda un kultūra - pirmā grāmata, ko meitene bērnībā izlasījusi, esot bijusi krievu valodā, un māte viņu audzinājusi un skolojusi Krievijas klasiskās teātra skolas garā.

 

Karjeru skaistā meitene sāka kā modele - viņa tika pamanīta 12 gadu vecumā, bet jau 15 gadu vecumā Mila kļuva populāra ar lomu romantiskajā filmā Return to the Blue Lagoon (Atgriešanās Zilajā lagūnā).

 

Starp viņas lielākajiem panākumiem ir dalība Luka Besona leģendārajā 1997. gada filmā The Fifth Element (Piektais elements), un daudziem vēl aizvien pirmā asociācija ar Milas Jovovičas vārdu ir dīvainā piegriezuma baltajā tērpā iestīvētā meitene ar košajiem matiem un pārbiedēto skatienu.

 

Šai lomai sekoja žilbinošs sniegums filmā The Messenger: The Story of Joan of Arc, kurā viņa tēloja Žannu d'Arku, kā arī filma The Million Dollar Hotel (Miljons dolāru viesnīca), kurai viens no scenārija autoriem ir grupas U2 līderis Bono, un citi darbi.

 

Vispasaules slava aktrisi sasniedza 2002. gadā, kad uz ekrāniem nonāca pirmā Resident Evil (Nezūdošais ļaunums) filma ar Jovoviču galvenajā lomā. Kritiķu pelta, tā tomēr bija komerciāli veiksmīga, un pirmajam kinodarbam sekoja vēl četri turpinājumi.

 

Šobrīd rit darbs pie Resident Evil sestās, noslēdzošās, daļas, kas nozīmē, ka labi bruņotā un bīstamā Jovoviča Alises lomā uz lielajiem ekrāniem atgriezīsies ap 2017. gada sākumu.

 

Mila izmēģinājusi spēkus arī kā dziedātāja un modes dizainere, bet tagad viņas dzīvē pirmajā vietā ir abi bērni, kuri nākuši pasaulē laulībā ar režisoru Polu V.S. Andersonu.

0
Autors:DELFI
Foto:flickr.com

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti