Rastorgujevs izcīna sesto vietu Pasaules kausa 20 kilometru distancē 0

Piektdiena, 02 dec 2016, 08:58 Versija drukāšanai

Rastorgujevs izcīna sesto vietu Pasaules kausa 20 kilometru distancē
Andrejs Rastorgujevs ceturtdien izcīnīja sesto vietu savās Pasaules kausa sezonas pirmajās sacensībās, kur biatlonisti sacentās 20 kilometru distancē, kamēr Ilmārs Bricis atgriezās ar 63.pozīciju.


2012./2013.gada sezonā Rastorgujevs Sočos izcīnīja ceturto vietu.

 

Latvijas komandas līderis Rastorgujevam sacensībās trasē devās ar pirmo numuru. Pirmajā šautuvē latvietis kļūdījās jau pirmajā mērķi, bet pārējos četrus aizvēra. Nākamajās divās šaušanās alūksnietis bija precīzs, kas pēc trešās ugunslīnijas viņam ļāva atrasties trešajā pozīcijā. Tiesa, ceturtajā šaušanā tika pieļautas divas kļūdas, kas traucēja cīnīties par goda pjedestālu.

 

Par sacensību uzvarētāju kļuva Martēns Furkads, kura rezultāts ar divām kļūdām šaušanā bija 51 minūte un 33,8 sekundes, bet Rastorgujevs viņam zaudēja divas minūtes un 28,3 sekundes.

 

Otrajā vietā ar divām soda minūtēm ierindojās Juhanness Tingness Bē, kurš uzvarētājam zaudēja 29,5 sekundes, bet trešais ar vienu kļūdu bija Vladimirs Čepelins, kurš no francūža atpalika minūti un 24,3 sekundes.

 

Tikmēr Bricis šautuvē neaizvēra piecus mērķus, uzvarētājam zaudējot septiņas minūtes un 35,4 sekundes, kas ļāva finišēt 63.pozīcijā. Pēc trešās šaušanas latvietis ar divām kļūdām bija 36.pozīcijā, pretendējot uz punktiem Pasaules kausa kopvērtējumā, tomēr ceturtajā ungunslīnijā viņš nesašāva trīs mērķus, kā dēļ nācās atkāpties.

 

Savukārt Daumans Lūsa ar piecām kļūdām šaušanā uzvarētājam zaudēja gandrīz 12 minūtes, ieņemot 94.vietu 106 biatlonistu konkurencē.

Vēl šīs nedēļas sākumā nebija skaidrības, vai Rastorgujevs maz varēs startēt, jo svētdien sportistam bija 38 grādu temperatūra, tāpēc viņš nestartēja jaukto pāru stafetē. Tajā Baiba Bendika un Lūsa izcīnīja salīdzinoši augsto 12.vietu.

 

Pirms PK pirmā posma Rastorgujevs aizvadīja 20 dienu treniņnometni Šveicē, bet ceļā uz Estešundu viņš iegriezās arī Latvijā, tāpēc netika izslēgts, ka garajā ceļā viņš iedzīvojās kādā vīrusā.

 

Iepriekšējo sezonu Rastorgujevs noslēdza 20.vietā Pasaules kausa kopvērtējumā, kas salīdzinājumā ar gadu iepriekš bija kāpums par septiņām pozīcijām, bet aizpērn viņš guva 16.vietu.

 

Rastorgujevs augstvērtīgākos rezultātus aizvadītajā sezonā sasniedza Ziemeļamerikas posmos - Kenmorā (Kanādā) viņš bija piektais sacensībās ar masu startu, bet Preskailā (ASV) izcīnīja septīto vietu sprintā. Karjeras laikā Rastorgujevs četras reizes izcīnījis ceturto vietu Pasaules kausa sacensībās, bet uz goda pjedestāla viņam vēl nav izdevies kāpt.

 

Tikmēr 46 gadus vecajam Bricim šī bija atgriešanās Pasaules kausa apritē pēc četru gadu pārtraukuma.

 

Viņš aizvadītajā nedēļā IBU kausa posmā Beitustēlenē, Norvēģijā, divās sprinta distancēs ieņēma attiecīgi 60. un 19.vietu, otrajās sacensībās kvalificējoties Pasaules kausa posmiem.

 

Bricis biatlonista karjerai pielika punktu 2012.gadā, bet pēc tam viņš sāka strādāt ar Lietuvas izlasi, kuru vadīja arī Soču olimpiskajās spēlēs. Tomēr pirms šīs sezonas viņš nolēma pats atgriezties biatlona trasē, lai palīdzētu Latvijai ar pilnu stafetes komandu kvalificēties 2018.gada olimpiskajām spēlēm. Uz Phjončhanu ar stafetes komandu varēs braukt pirmās 20 valstis pēc šī gada Nāciju kausa rezultātiem, bet Latvija pērn bija 23.vietā.

 

Bricis karjeras laikā ir izcīnījis divas bronzas medaļas pasaules čempionātos - 2001.gadā 20 kilometru individuālajā distancē un četrus gadus vēlāk desmit kilometru sprintā. Tāpat Bricis piedalījies sešās olimpiskajās spēlēs, kur labākais sasniegums ir 2006.gadā Turīnā izcīnītā ceturtā vieta iedzīšanā.

Latvijas sportists vairākas reizes kāpis uz goda pjedestāla arī Pasaules kausa posmos.

 

Jau ziņots, ka trešdien 15 kilometru individuālajā distancē startēja Bendika, kura par spīti piecām soda minūtēm pirmo reizi karjerā šajā distancē spēja tikt pie kopvērtējuma punktiem. Latvijas sportiste ieņēma 36.vietu, nopelnot piecus kopvērtējuma punktus, kas ir viņas līdz šim labākais sasniegums šajā distancē.

Bendika pagājušajā sezonā tika pie pirmajiem Pasaules kausa punktiem karjerā un sezonu noslēdza kopvērtējuma 49.vietā. Latvijas sportiste Kanādā pārsteidza biatlona sabiedrību, izcīnot augsto piekto vietu sprinta sacensībās, kas ir labākais rezultāts Latvijas dāmu biatlona vēsturē. Līdz tam viņa nekad Pasaules kausa posmos nebija pat iekļuvusi pirmajā četrdesmitniekā. Arī pēc tam Latvijas sportiste spēja parādīt atzīstamus rezultātus, jo nākamajā posmā ASV viņa sprintā izcīnīja 15.vietu, bet iedzīšanā pakāpās divas pozīcijas augstāk.

 

Pasaules kausa sezonā šogad notiks deviņi posmi. Savukārt pasaules čempionāts gaidāms nākamā gada februārī Hohfilcenē, Austrijā.

Šīs sezonas pirmajā Pasaules kausa posmā sestdien dāmas un kungi sacentīsies sprintā, bet svētdien startēs iedzīšanas distancēs.

0
Autors:LETA
Foto:Delfi

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta
2. novembrī, 13:47 Informācija mājokļa pabalsta saņēmējiem
30. oktobrī, 09:45 Budžeta izveide: padomi un rīki
26. oktobrī, 14:51 “Lidl” akcija – viens no labākajiem veidiem, kā gudri iepirkties

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti