Pie Saeimas piketēs pret mikrouzņēmumu nodokļa likvidēšanu 0

Trešdiena, 23 nov 2016, 07:55 Versija drukāšanai

Pie Saeimas piketēs pret mikrouzņēmumu nodokļa likvidēšanu
Šodien plkst.9 pie Saeimas notiks pikets ar mērķi atturēt deputātus no lēmuma likvidēt mikrouzņēmuma nodokli (MUN), aģentūru BNS informēja piketa rīkotāju pārstāve Kristīna Putinceva.


Tāpat piketā tiks pieprasīts atcelt obligātās sociālās iemaksas, kas MUN maksātājiem jau no nākamā gada būs jāmaksā ik mēnesi, pat ja konkrētajā periodā uzņēmums neguva ienākumus.

 

"Ir aptaujāti daudzi MUN maksātāji, kuri atzinuši, ka obligātās sociālās iemaksas 97 eiro apmērā būs iemesls atlaist darbiniekus, samazināt algas vai pavisam pārtraukt uzņēmējdarbību. Vairāki mazie uzņēmēji atzinuši - ja MUN tiks atcelts, viņiem nākšoties emigrēt no Latvijas un no jauna sākt savu biznesu kādā citā, mazajai uzņēmējdarbībai labvēlīgākā valstī," sacīja Putinceva.

 

Piketu pieteikušas privātpersonas - MUN maksātāji, kuriem tieši šis nodoklis ar atvieglotajiem nosacījumiem nesen ļāvis sākt savu uzņēmējdarbību. Piketa rīkotāji uzskata, ka MUN likvidēšana, kā arī līdz tam noteiktās obligātās sociālās iemaksas finansiāli liegs attīstīt darbību, jo citi nodokļa maksāšanas režīmi konkrētā situācijā nav piemēroti un izdevīgi.

 

"Līdz šim mēs, līdzīgi kā citi Latvijas iedzīvotāji, par visām valstī notiekošajām nejēdzībām uzzinājām medijos un dusmojāmies savās virtuvēs. Taču nejēdzības turpinās, un politiķi arvien biežāk pieņem tautas vairumam nelabvēlīgus lēmumus, kas ir attālināti no realitātes. Tāpat vēriens, ar kādu valsts budžeta nauda tiek tērēta daudziem publiskiem projektiem, kā arī varas pārstāvju ērtībām un idejām, nav samērīgs ar to, kāda finansiālā situācija ir lielākajai daļai Latvijas iedzīvotāju," uzsvēra Putinceva.

 

BNS jau rakstīja, ka pagājušajā nedēļā sociālajā tīklā "Facebook" rokdarbnieku un amatnieku interešu grupā "Handmade in Latvia" tika izplatīts paziņojums par plānoto piketu. Paziņojumā norādīts, ka piketu organizē fiziskas personas, kas ir MUN maksātāji.

 

Pikets ar 200 cilvēku dalību tika pieteikts saskaņošanai Rīgas domē (RD), tomēr nav izslēgts, ka piketu apmeklēs plašāks pulks.

 

Saeima šodien galīgajā lasījumā lems par grozījumiem Mikrouzņēmumu nodokļa likumā. Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija iepriekš noraidīja priekšlikumus ilgāk saglabāt šo režīmu.

 

Latvijas Reģionu apvienība (LRA), "No sirds Latvijai" (NSL), kā arī Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija rosināja izslēgt no likumprojekta normu, kas paredz, ka pieteikties mikrouzņēmumu nodokļa maksātāja statusam var līdz 2017.gada 30.jūnijam. Likumprojekts arī paredz, ka esošajiem mikrouzņēmumu nodokļa maksātājiem, kas vēlēsies turpināt saimniecisko darbību pēc 2018.gada 31.decembra, līdz 2018.gada 15.decembrim būs reģistrējas par uzņēmumu ienākuma nodokļa vai iedzīvotāju ienākuma nodokļa maksātāju.

 

Finanšu ministrijas parlamentārais sekretārs Edgars Putra (ZZS) skaidroja, ka nevar izslēgt, ka mikrouzņēmumu nodokļa režīms "daļēji transformēsies" kādā jaunā režīmā. Viņš arī teica, ka ir jārada vienkāršs režīms, kas būtu sabalansēts arī attiecībā uz sociālajām iemaksām.

 

Saeima šodien lems arī par Jaunuzņēmumu darbības atbalsta likumprojektu. Jaunā likuma mērķis ir ieviest atbalsta programmas jaunuzņēmumiem un tādējādi veicināt to veidošanos Latvijā. Koncepcijā norādītais sasniedzamais mērķis paredz ik gadu reģistrēt 20 uzņēmumus un piesaistīt 120 augsti kvalificētus darbiniekus.

0
Autors:BNS
Foto:DELFI

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

Vakar, 09:16 No 1. jūlija tekstilizstrādājumiem tiks piemērots jauns nodoklis. Kas notiks ar apģērbu cenām?
17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti