Atklāj vairāk nekā divu miljonu eiro izkrāpšanu 0

Otrdiena, 08 nov 2016, 10:30 Versija drukāšanai

Atklāj vairāk nekā divu miljonu eiro izkrāpšanu
Valsts policija (VP) atklājusi vairāk nekā divu miljonu eiro izkrāpšanu no Eiropas Savienības (ES) struktūrfondu līdzekļiem, aģentūru BNS informēja VP.


Pēc VP rīcībā esošās informācijas, noziedzīgās grupas darbībā ir iesaistīti vismaz septiņi Latvijas un ārvalstu uzņēmumu pārstāvji. Šobrīd kriminālprocesā par krāpšanu lielā apmērā kā aizdomās turētā atzīta viena persona, kurai jau piemērots drošības līdzeklis apcietinājums.

 

Likumsargi skaidro, ka šogad februārī saņēma informāciju, ka kāda projekta iesniedzējs, iespējams, izkrāpis naudu no ES struktūrfondu līdzekļiem. Policija sāka kriminālprocesu, kura laikā noskaidroja, ka vairāku personu grupa - Latvijas un ārvalstu uzņēmumu pārstāvji -, veicot saimnieciskās darbības imitāciju, no ES struktūrfondu līdzekļiem izkrāpa vairāk nekā divus miljonus eiro, kā arī ir konstatēts mēģinājums izkrāpt līdzfinansējuma atlikušo daļu vēl vismaz divu miljonu eiro apmērā.

 

Lai panāktu ES struktūrfondu līdzekļu piešķiršanu no Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA), kāds 1973.gadā dzimis vīrietis iesniedza projektu, kura kopējās izmaksas sasniedz vairāk nekā desmit miljonus eiro. Nolūkā saņemt finansējumu projekta iesniedzējs maldināja LIAA par to, ka viņam jau ir piešķirts bankas aizdevums desmit miljonu eiro apmērā, un, lai to pierādītu, projekta iesniedzējs ar citu noziedzīgās grupas dalībnieku palīdzību radīja mākslīgu naudas līdzekļu apgrozījumu savos bankas kontos. Tādā veidā pārliecinot LIAA, ka finansējums projekta realizēšanai tiešām saņemts, aģentūra piešķīra vairāk nekā divus miljonus eiro tālākai projekta realizācijai.

 

Lai noziedzīgā personu grupa iegūtu arī atlikušo projekta finansējuma daļu, projekta iesniedzējs, veicot saimnieciskās darbības imitāciju, LIAA radīja iespaidu, ka ar projekta laikā iegādāto iekārtu notiek produkcijas ražošana un tās pārdošana. Izmeklēšanas laikā gan radušās aizdomas, ka ar šo iekārtu noteiktās produkcijas ražošana, iespējams, nemaz nav veikta.

 

Izmeklēšanā policija veikusi arī vairākas apjomīgas kratīšanas projekta realizēšanas vietā un iesaistīto personu dzīvesvietās, kur arīdzan izņemts liels daudzums izmeklēšanai nozīmīgu dokumentu, elektronisko datu nesēju un citu pierādījumu par minēto krāpšanu.

0
Autors:BNS
Foto:Stock.XCHNG

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti