Ieceļ "Latvijas Pasta" valdi; uzņēmumu turpinās vadīt Mārcis Vilcāns 0

Piektdiena, 29 jūl 2016, 07:00 Versija drukāšanai

Ieceļ "Latvijas Pasta" valdi; uzņēmumu turpinās vadīt Mārcis Vilcāns
Valsts uzņēmuma "Latvijas Pasts" padome iecēlusi kompānijas jauno valdi, tostarp valdes priekšsēdētāja amatā apstiprināts uzņēmuma pagaidu vadītājs Mārcis Vilcāns, aģentūrai BNS pavēstīja "Latvijas Pastā".


"Latvijas Pastā" kopš 22.aprīļa iecelta pagaidu valde. Tas bija nepieciešams tāpēc, ka Satiksmes ministrija pārbaudē "Latvijas Pastā" aprīļa vidū konstatēja dažādus pārkāpumus un nepilnības un toreizējais "Latvijas Pasta" valdes priekšsēdētājs Arnis Salnājs, kā arī uzņēmuma valdes locekļi Arnis Gulbis, Egons Strazdiņš un Ilze Bagatska iesniedza atlūgumu.

 

No 2016.gada 1.augusta uz pieciem gadiem "Latvijas Pasta" valdē iecelts Vilcāns, Dairis Kārkliņš, Anda Ozola un Kristaps Krūmiņš, kurš arī kopš 22.aprīļa bija uzņēmuma pagaidu valdes loceklis.

 

Pēc uzņēmumā paustā, trīs no valdes jaunajiem locekļiem ir vadoši "Latvijas Pasta" darbinieki. Vilcāns ieguvis profesionālo maģistra grādu ekonomikā Banku augstskolā, viņam ir darba pieredze pasta nozarē, organizējot un vadot reformu un modernizācijas procesus, ieviešot aktuālus IT un vadības risinājumus pārvaldāmajās struktūrvienībās, kā arī īstenojot pārrobežu sadarbības projektus un vadot skaita ziņā lielus darba kolektīvus. Vadījis loģistikas kursu biznesa augstskolas "Turība" studentiem un darbojies dažādās nozares padomēs saistībā ar loģistiku. Vilcāns "Latvijas Pastā" strādā kopš 2005.gada, iepriekš vadījis "Latvijas Pasta" Tirdzniecības, Sūtījumu apstrādes un piegādes un Eksprespasta departamentu.

 

Savukārt Krūmiņam ir bakalaura grāds uzņēmējdarbības ekonomikā Latvijas Universitātē un papildu izglītība stratēģiskajā vadībā, kas iegūta Stokholmas Ekonomikas augstskolā Rīgā. Krūmiņam ir pieredze vadošos amatos pasta nozarē, organizējot darbu un nodrošinot procesu vadību skaitliski lielās struktūrvienībās. "Latvijas Pastā" Krūmiņš strādā kopš 2005.gada - bijis uzņēmuma galvenais ekonomists, Pasta tīkla vadības departamenta direktora vietnieks, Pasta pakalpojumu nodrošināšanas departamenta direktora pienākumu izpildītājs.

 

Ozola ieguvusi jurista kvalifikāciju Latvijas Universitātē un profesionālā maģistra grādu tiesību zinātnēs biznesa augstskolā "Turība". Ozolai ir būtiska darba pieredze pasta nozares juridisko jautājumu risināšanā un vadībā. Juriskonsulta amatā sākusi darbu Latvijas Pastā 2000.gadā, bijusi Juridiskās daļas vadītāja vietniece, bet no 2004.gada – Juridiskā departamenta direktore.

 

Savukārt Kārkliņam ir bakalaura grāds uzņēmējdarbības organizācijā un vadībā, kas iegūts Rīgas Starptautiskajā ekonomikas un biznesa administrācijas augstskolā. Darba pieredze tirdzniecības uzņēmumu stratēģiskajā vadībā, tostarp saistībā ar preses izdevumu vairumtirdzniecību un mazumtirdzniecību, kā arī mārketinga risinājumu, interneta projektu un e-produktu izstrādi un organizāciju. Bijis valdes loceklis un vadītājs uzņēmumos "Preses apgāds", "Plus punkts" un "Digital World".

 

Kompānijā vēstīja, ka "Latvijas Pasta" valdes locekļu atlase notika atbilstoši pretendentu atlases un izvērtēšanas konkursa nolikumam un konkursa ietvaros kandidātus izvērtēja nominācijas komisija, kurā darbojās Latvijas Darba devēju konfederācijas, Pārresoru koordinācijas centra, Latvijas Sakaru darbinieku arodbiedrības, Satiksmes ministrijas un "Latvijas Pasta" padomes pārstāvji.

 

"Latvijas Pasts" sniedz pasta un filatēlijas, pārvadājumu un eksprespasta, finanšu, preses un informācijas tehnoloģiju pakalpojumus, kā arī nodarbojas ar mazumtirdzniecību. Uzņēmums pieder valstij.

0
Autors:BNS
Foto:BNS foto

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

Vakar, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta
2. novembrī, 13:47 Informācija mājokļa pabalsta saņēmējiem
30. oktobrī, 09:45 Budžeta izveide: padomi un rīki
26. oktobrī, 14:51 “Lidl” akcija – viens no labākajiem veidiem, kā gudri iepirkties

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti