Alus ražotāji: Līgo svētku gaidās aug pieprasījums pēc alus 0

Trešdiena, 22 jūn 2016, 08:16 Versija drukāšanai

Alus ražotāji: Līgo svētku gaidās aug pieprasījums pēc alus
Līdz ar gaidāmajiem Līgo svētkiem pieaudzis pieprasījums pēc alus un daļa ražotāju pieļauj, ka alus pārdošanas apmēri šogad varētu būt lielāki nekā pērn, noskaidroja aģentūra BNS.


Alus darītavas "Aldaris" pārdošanas direktors Artūrs Ilziņš aģentūrai BNS pastāstīja, ka uzņēmuma alus pārdošanas apmēri pēdējās nedēļas laikā, salīdzinot ar pagājušā gada attiecīgo laika periodu, ir palielinājušies par aptuveni 5%. "Pieaugums noteikti varēja būt vēl lielāks, ja nebūtu sliktie laika apstākļi, kuriem ir liela ietekme uz alus industriju," viņš sacīja.

 

Pēc Ilziņa teiktā, kopumā alus iegādes tendences šogad nav būtiski mainījušās, salīdzinot ar gadu iepriekš. "Ir daļa pircēju, kas skatās dažādus akciju piedāvājumus un izvēlas, piemēram, multipakas, kas īpaši iecienītas tieši pirmssvētku laikā. Tāpat ir cilvēki, kas ir lojāli vienai vai pāris alus šķirnēm, neņemot vērā nekādus svētku piedāvājumus," sacīja kompānijas pārdošanas direktors, piebilstot, ka starp "Aldara" alus šķirnēm pircēji šogad ir iecienījuši "Ķiršu alu" un "Medalu", kā arī labprāt izvēlas "Mežpils alu" un "Aldaris 1865" multipakas.

 

Ilziņš arī prognozēja, ka vislielākais pieprasījums pēc alus varētu būt tieši pirms svētkiem un svētku brīvdienās. "Ņemot vērā, ka šogad brīvdienas ir četras dienas un sola siltu laiku, alus patēriņš varētu būt lielāks nekā aizvadītajā gadā," viņš prognozēja.

 

Dzērienu ražotāja "Cido grupa", kam pieder zīmoli "Lāčplēša alus" un "Līvu alus", pārstāve Inese Lielpinka aģentūrai BNS atzīmēja, ka "Lāčplēša alus" darītava jau laikus sāka gatavoties pieprasījuma pieaugumam pēc alus, kas parasti vērojams saistībā ar Jāņiem.

 

Vienlaikus viņa piebilda, ka nedēļu pirms Jāņiem alus "Lāčplēsis" tiek pārdots tādā pašā apmērā kā attiecīgajā maija nedēļā, ko var skaidrot ar to, ka jau šogad maijā pieprasījums pēc alus bija lielāks nekā gadu iepriekš. "Pirmkārt, maijs šogad bija ļoti silts un jau šajā laikā alus pārdošanas rādītāji bija ļoti labi. Otrkārt, tirgotāji jau savlaicīgi gatavojās svētkiem un veica produktu iepirkšanu. Mazie veikali Jāņiem nepieciešamo produkcijas pasūtījumu veic aptuveni divas nedēļas pirms svētkiem, bet lielās tirdzniecības ķēdes pat vēl agrāk," sacīja Lielpinka.

 

Alus darītavas "Valmiermuižas alus" līdzīpašnieks un valdes loceklis Aigars Ruņģis aģentūrai BNS apstiprināja, ka gaidāmo svētku kontekstā pieprasījums pēc uzņēmuma ražotā alus ir pieaudzis. "Jāņi Latvijā nav pirmo gadu, tamdēļ visi alus darītāji jau mēnesi pirms Jāņiem ir pamatīgi atrotījuši piedurknes, jo Jāņi visām alus darītavām ir gada pats, pats darbīgākais laiks. Tāpat ir arī šogad, pieprasījums pēc kvalitatīva alus uz svētkiem ir ļoti liels, lielāks, nekā mēs spējam kā mazā alus darītava izbrūvēt," sacīja Ruņģis, pieļaujot, ka savukārt pieprasījums pēc alus Latvijas kopējā alus tirgū šogad varētu būt lielāks nekā gadu iepriekš, kas saistīts ar garajām svētku brīvdienām.

 

Viņš piebilda, ka daļa Latvijas uzņēmumu šogad par svētkiem ir sākuši domāt savlaicīgāk nekā citus gadus, jo par dāvanām biznesa partneriem vai darba kolēģiem domā vismaz mēnesi iepriekš un apdāvina vairāk nekā citus gadus. "Ir pirmais gads, kad mēs tā redzam, ka uzņēmumi labprāt dāvina latviskas dāvanas un alu saviem biznesa partneriem uz Jāņiem. Citus gadus tas ir bijis, bet redzam, ka tā apdāvināšana un Jāņu godināšana latviešiem šobrīd ir kaut kas tikpat svarīgs kā Ziemassvētki. Prieks, ka dāvina tieši latviskas garšas," teica Ruņģis.

 

Tāpat viņš pastāstīja, ka lielākais pieprasījums alus darītavā "Valmiermuižas alus" ir pēc nefiltrētā alus, pēc kura pirms Jāņiem parasti pieprasījums var pieaugt 4-5 reizes, salīdzinot ar citām nedēļām. Populāri ir arī pasniegt alu ozolkoka muciņās. "Muciņas parasti tiek iznomātas un rezervētas tūlīt pēc Lieldienām. Tas nozīmē, ka tā vēlme uz Jāņiem tradicionālā veidā pasniegt un servēt alu un svinēt tradicionālā veidā arī kļūst arvien populārāk," teica Ruņģis.

 

Latvijā Jāņus svin naktī no 23.uz 24.jūniju.

0
Autors:BNS
Foto:freeimages.com

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

Šodien, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta
2. novembrī, 13:47 Informācija mājokļa pabalsta saņēmējiem

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti