Valsts policija brīdina par pārgalvības radītiem riskiem uz ceļa 0

Otrdiena, 19 apr 2016, 14:34 Versija drukāšanai

Valsts policija brīdina par pārgalvības radītiem riskiem uz ceļa
Lai pievērstu iedzīvotāju uzmanību riskiem, ko var radīt pārgalvība uz ceļa, šonedēļ Valsts policija ar vairākām aktivitātēm pievērsīs pastiprinātu uzmanību pārgalvīgajiem ceļu satiksmes dalībniekiem. Visas nedēļas garumā likumsargi īpaši uzraudzīs tos satiksmes dalībniekus, kas neievēro atļauto braukšanas ātrumu, to intensīvi kontrolējot no ceturtdienas 6.00 rītā, kad Latvija atkārtoti piedalīsies 24 stundu ātruma kontroles maratonā.


Tuvojoties siltākam laikam un labvēlīgākiem laikapstākļiem, pavasarīgs vieglums nereti iestājas arī satiksmes dalībnieku galvās, ko pierāda Valsts policijas veiktais pētījums par smagiem ceļu satiksmes negadījumiem. Tajā atklājās, ka smagi negadījumi visbiežāk notiek tieši vasaras mēnešos, kad laikapstākļi ir labi un rodas maldīgs priekšstats, ka nekas slikts notikt nevar. Tādēļ, tuvojoties vasaras un līdz ar to arī moto sezonai, Valsts policija vērš satiksmes dalībnieku uzmanību tādam problēmjautājumam kā pārgalvība.

 

Lai pievērstu sabiedrības uzmanību aktuāliem problēmjautājumiem ceļu satiksmē, Valsts policija par Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāja piešķirtajiem līdzekļiem izveidojusi vairākus videoklipus, kuros ar analoģijas palīdzību atainoti ikdienā sastopami ceļu satiksmes pārkāpumi, kas nereti ir ar traģiskām sekām.

 

Viens no šiem pusotru minūti garajiem videoklipiem „Pārgalvība” šodien tika prezentēts preses konferencē Valsts policijas galvenajā ēkā, Čiekurkalnā.

 

Tāpat, vēršoties pret pārgalvību ceļu satiksmē, šonedēļ visā valsts teritorijā ceļu policija vērsīs pastiprinātu uzmanību atļautā braukšanas ātruma pārkāpējiem, jo īpaši to kontrolējot no ceturtdienas 6.00 rītā, kad lielākā daļa Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu, tostarp Latvija, atkārtoti piedalīsies 24 stundu ātruma kontroles maratonā. Tik iespaidīga mēroga kontroles maratons pirmo reizi Latvijā norisinājās pērn, kad vienlaikus arī citas ES dalībvalstis kontrolēja steidzīgos satiksmes dalībniekus. Jāpiebilst, ka pagājušajā gadā, ātruma kontroles maratona laikā, Latvijā tika sastādīti 578 administratīvā pārkāpuma protokoli, kas ir aptuveni par 300 protokoliem vairāk nekā vidēji ikdienā un vidējais braukšanas ātrums uz ceļiem samazinājās par 2 – 3 kilometriem stundā.

 

Lai aktualizētu atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanas bīstamību ceļu satiksmē Valsts policija šonedēļ rīko arī fotokonkursu autovadītājiem – „Droši brauksi – tālu tiksi”. Konkursa mērķis ir veicināt autovadītāju izpratni par šī pārkāpuma bīstamību ceļu satiksmē, kā arī aicināt autovadītājus ievērot atļauto braukšanas ātrumu. Labākā fotoattēla autors balvā iegūs Drošas braukšanas skolas dāvanu karti 250 eiro vērtībā drošas un ekonomiskas automašīnas vadīšanas apmācībai septiņu stundu garumā. Konkursā aicināts piedalīties ikviens interesents. 

 

0
Autors:Preses relīze
Foto:Kadrs no video

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti