ĀM: Latvija atbalsta Turcijas rīcību, aizstāvot savu gaisa telpu 0

Trešdiena, 25 nov 2015, 09:25 Versija drukāšanai

ĀM: Latvija atbalsta Turcijas rīcību, aizstāvot savu gaisa telpu
Latvija nosoda NATO gaisa telpas pārkāpšanu un pauž solidaritāti Turcijai, kā arī atbalsta šīs valsts rīcību, aizstāvot savu gaisa telpu, aģentūrai BNS sacīja Ārlietu ministrijas (ĀM) vēstnieks - preses sekretārs Raimonds Jansons.


Otrdien Turcija sasauca NATO vēstnieku sanāksmi, lai sniegtu informāciju par incidentu, kurā tika notriekta Krievijas triecienlidmašīna "Su-24". Jansons aģentūrai BNS pastāstīja, ka Turcija sanāksmē partneriem sniegusi nepieciešamo informāciju un pēc tās radusies izpratne par notikušā apstākļiem.

 

ĀM pārstāvis pauda, ka Latvija nosoda NATO gaisa telpas pārkāpumu, kā arī pauž solidaritāti un atbalsta Turcijas rīcību, aizstāvot savu gaisa telpu. Tāpat ir radusies skaidrība par to, ka Krievijas kaujas lidmašīna ir pārkāpusi Turcijas gaisa telpu, kā arī tikusi vairākkārt brīdināta.

 

Jansons atgādināja arī iepriekš notikušus gadījumus, kad Krievijas gaisa spēku lidmašīnas pārkāpušas Turcijas gaisa telpu. Tāpat viņš uzsvēra, ka NATO sabiedrotie darīs visu, lai nodrošinātu alianses gaisa telpas aizsardzību.

 

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka Turcija otrdien notrieca Krievijas kara lidmašīnu uz Sīrijas robežas, taču abiem pilotiem izdevies katapultēties, un, pēc neapstiprinātām ziņām, viens no viņiem gājis bojā. Lidmašīna gaisā eksplodēja un aizdegās, un degošais lidaparāts nokrita uz kāda turkmēņu apdzīvota kalna abu valstu robežas Sīrijas pusē, ziņoja telekanāli “CNN-Turk” un NTV.

 

Lidmašīna nogāzās turkmēņu telšu pilsētiņā Latakijas provinces Jamadi ciemā. Lidmašīnas piloti paspēja katapultēties.

 

Turcijas armija pavēstīja, ka lidmašīna pārkāpusi gaisa telpu, lai gan desmit reizes piecu minūšu laikā tikusi brīdināta to nedarīt. To notrieca divi Turcijas iznīcinātāji F-16, kas patrulēja uz robežas.

 

Krievijas Aizsardzības ministrija paziņoja, ka otrdien Sīrijas teritorijā nogāzusies Krievijas kara lidmašīna “Su-24”, kas notriekta apšaudē no zemes. "Lidmašīna atradās 6000 metru augstumā. Lidotāju liktenis tiek noskaidrots. Pēc provizoriskiem datiem, pilotiem izdevās katapultēties,” teikts paziņojumā.

 

Savukārt Krievijas prezidents Vladimirs Putins norādījis, ka šis incidents bijis "dūriens mugurā no teroristu līdzdalībniekiem" un noteikti ietekmēs abu valstu divpusējās attiecības.

 

Situāciju saistībā ar to, ka Turcija ir notriekusi Krievijas militāro lidmašīnu, ārkārtas sēdē Briselē otrdienas vakarā apsprieda NATO dalībvalstu vēstnieki.

 

Uz Turcijas Ārlietu ministriju otrdien tika izsaukts Krievijas pilnvarotais lietvedis Ankarā, lai izteiktu viņam protestu par to, ka Krievijas militārā lidmašīna pārkāpusi Turcijas gaisa telpu.

 

Eiropadomes prezidents Donalds Tusks sociālās saziņas vietnē "Twitter" ierakstīja: "Šajā bīstamajā brīdī pēc Krievijas lidmašīnas notriekšanas visiem jāsaglabā vēss prāts un miers."

0
Autors:BNS
Foto:BNS foto

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti