Straujuma: ar Ķīnu ir spēcīgs sadarbības potenciāls pārtikas produktu eksportā 0

Pirmdiena, 23 nov 2015, 10:50 Versija drukāšanai

Straujuma: ar Ķīnu ir spēcīgs sadarbības potenciāls pārtikas produktu eksportā
Latvijai un Ķīnai ir spēcīgs sadarbības potenciāls pārtikas produktu eksporta un transporta jomās, uzskata Ministru prezidente Laimdota Straujuma. Ministru prezidentes preses sekretāre Aiva Rozenberga aģentūru BNS informēja, ka pirmdien Straujuma ar uzrunu atklāja Latvijas – Ķīnas biznesa forumu Šanhajā, kurā tika pārrunāta abu valstu divpusējā sadarbība pārtikas produktu eksportā, kā arī transporta un loģistikas jomās.


Uzrunājot klātesošos, Straujuma norādīja, ka Latvijai no visām Eiropas Savienības dalībvalstīm ir viens no augstākajiem iekšzemes kopprodukta pieaugumiem Eiropā, kā arī stabila un prognozējama uzņēmējdarbības vide ar izdevīgu nodokļu politiku. Tostarp, turpina palielināties tirdzniecības apjoms starp Latviju un Ķīnu, kas šajā gadā vien ir pieaudzis par 40%. Tas savukārt, norāda uz spēcīgu potenciālu abu valstu turpmākai abpusējai sadarbībai.

 

"Latvijas pārtikas produktiem ir izcila kvalitāte. Es esmu pārliecināta, ka Ķīnas tirgus būs ieguvējs no mūsu pārtikas, piemēram, piena, gaļas un zivju produktiem vai augstas kvalitātes medicīnas precēm. Mūsu piena produkti jau sasnieguši Ķīnas tirgu, un jūs Šanhajā varat nobaudīt latviešu saldējumu," teica Straujuma.

 

Attiecībā uz Eiropas un Āzijas kontinentu savienojamību un sadarbības veicināšanu, premjere izteica Latvijas atbalstu jaunajai Vienas Jostas, Viena Ceļa (One Belt, One Road) iniciatīvai , kas pavērs jaunas sadarbības iespējas transporta un loģistikas jomā starp Latviju un Ķīnu. "Latvija ar tās trīs neaizsalstošajām ostām un labi attīstīto infrastruktūru jau tagad ir transporta un tirdzniecības vārti starp Austrumiem un Rietumiem, un Ziemeļiem un Dienvidiem. Mēs veltīsim visas pūles, lai kļūtu par nozīmīgu Jaunā Zīda ceļa centru un 21. gadsimta jūrniecības Zīda ceļu," norādīja Straujuma.

 

Uzrunā premjere vērsa uzmanību uz to, ka Latvija aktīvi piedalās Ķīnas un Centrālās un Austrumeiropas valstu 16 + 1 sadarbības formātā. Tāpat Latvija ir paziņojusi par savu gatavību kļūt par koordinējošo valsti transporta un loģistikas jomā Ķīnas un Centrālās un Austrumeiropas valstu sadarbības formātā 16+1. Straujuma pauda cerību, ka rīt Ķīnas un Centrālās un Austrumeiropas valstu vadītāju sanāksmē tiks pieņemts pozitīvs lēmums 2016. gadā 16+1 formāta par transporta nozari atbildīgo ministru sanāksmi rīkot Rīgā.

 

Straujuma uzsvēra, ka Ķīnas investīcijas Latvijā ir apsveicamas jo īpaši tajās jomās, kur Ķīnai ir pasaules klases tehnoloģijas un prasmes. "Mēs esam radījuši labvēlīgus nosacījumus investoriem visās mūsu lielākajās ostās un speciālajās ekonomiskajās zonās. Mums ir augstas klases finanšu pakalpojumi un IT infrastruktūra, tostarp viens no pasaules ātrākajiem internetiem, lai apmierinātu visas vajadzības," teica premjere.

 

Uzrunas noslēgumā premjere izteica aicinājumu apmeklēt Latviju un izbaudīt mūsu viesmīlību, kultūru un tradīcijas, kā arī meklēt jaunas sadarbības iespējas.

0
Autors:BNS
Foto:BNS foto

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta
2. novembrī, 13:47 Informācija mājokļa pabalsta saņēmējiem
30. oktobrī, 09:45 Budžeta izveide: padomi un rīki
26. oktobrī, 14:51 “Lidl” akcija – viens no labākajiem veidiem, kā gudri iepirkties

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti