Rīgas "Dinamo" hokejisti fantastiski izglābjas un pagarinājumā pārspēj "Avtomobilist" 0

Piektdiena, 30 okt 2015, 08:35 Versija drukāšanai

Rīgas "Dinamo" hokejisti fantastiski izglābjas un pagarinājumā pārspēj "Avtomobilist"
Rīgas "Dinamo" hokejisti ceturtdien "Arēnā Rīga" Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlē fantastiskā veidā pamatlaika izskaņā izglābās no zaudējuma, bet pēc tam pagarinājumā izrāva uzvaru 5:4 pret Jekaterinburgas "Avtomobilist" komandu, svinot emocionālu un skaistu panākumu.


Pēdējos trīs vārtus, kas ļāva izraut uzvaru, "Dinamo" guva minūtes un 44 sekunžu laikā. Divas ripas tika iemestas pamatlaika beigās, atspēlējoties no 2:4, bet uzvaras vārtus papildlaika 23. sekundē iemeta komandas kapteinis Lauris Dārziņš.

 

Mājinieku labā divus vārtus guva Tims Sestito, bet pa reizei precīzi bija Ville Leino, Kaspars Saulietis un Dārziņš. Leino un Dārziņš tika arī pie rezultatīvām piespēlēm, bet pa divām rezultatīvām piespēlēm izdarīja Miķelis Rēdlihs un Stīvens Seigo. Pusi spēles mājinieku vārtus sargāja Jakubs Sedlāčeks, bet pēc ceturtajiem ielaistajiem vārtiem viņu nomainīja Joakims Ēriksons, kurš palika "sausā".

 

Laukuma saimniekiem neveiksmīga bija pirmā perioda otrā puse, kurā tika zaudēti divi vārti, tāpat kā divas ripas tika ielaistas otrajā trešdaļā. Kari Heikilas trenētā "Dinamo" izcīnīja trešo uzvaru pēc kārtas, kura ļāva pamest pēdējo vietu Rietumu konferencē.

 

Spēles pirmajās desmit minūtēs aktīvāki bija "Dinamo" hokejisti. Laba iespēja atklāt rezultātu bija Mikam Indrašim, taču viņam metiens no labas pozīcijas neizdevās. Indrašis drīz vien, iegrūžot pretinieku laukuma apmalē, pārkāpa noteikumus un "Avtomobilist" realizēja skaitlisko vairākumu. Skaistu izspēli noslēdza Anatolijs Goliševs, kurš netraucēti meta tukšā "Dinamo" vārtu stūrī.

 

Goliševs savas snaipera dotības apliecināja arī perioda izskaņā, izmantojot mājinieku nesaprašanos savā zonā. Sestito neuztvēra ripu, tā nonāca pie pretinieku labākā vārtu guvēja un Goliševs trāpīja vārtu tuvējā augšējā stūrī. Sedlāčeks ar ķērājcimdu ripu aizskāra, tomēr tā ielidoja tīklā un viesi izvirzījās vadībā ar 2:0.

 

Krietni optimistiskāks rīdziniekiem izvērtās otrā perioda sākums, kad ātrā uzbrukumā metiena pozīcijā nokļuva Sestito, kurš ar spēcīgu metienu no iemetiena apļa laboja savu pirmajā periodā pielaisto kļūdu, samazinot rezultātu līdz minimumam. Diemžēl prieki nebija ilgi, jo trīs minūtes vēlāk "Avtomobilist" izmantoja pretinieku pozicionālu kļūdu aizsardzībā - Goliševs teicami piespēlēja aizsargam Jegoram Žuravļovam, kurš savlaicīgi pieslēdzās uzbrukumam un līdz ar vārtu stabu trešo reizi pārspēja Sedlāčeku.

 

Arī turpinājums mājiniekiem nebija pozitīvs - divu minūšu noraidījumu nopelnīja Krišjānis Rēdlihs un viesi otro reizi viena vīra pārsvaru meistarīgi izmantoja. No aizvārtes Aleksandrs Pankovs vārtu priekšā piespēlēja Nikolajam Timašovam, kurš bez problēmām no tuvas distances guva ceturtos vārtus, pēc kuriem Sedlāčeka vietā laukumā devās Ēriksons.

 

"Dinamo" nonākot kritiskā situācijā, spēja mobilizēties un spēli pārvest uz pretinieku zonu. Tas vainagojās ar vienu vārtu atgūšanu, piedevām ļoti skaistā izspēlē, kurā galvenais varonis bija Leino. Viņš vispirms atdeva teicamu piespēli uz vārtu stūri Seigo, taču tā metienu "Avtomobilist" vārtsargs Igors Ustinskis brīnumainā kārtā atvairīja. Tomēr ripa atlēca vārtu priekšā pie Leino, kurš to raidīja tukšos pretinieku vārtos. Tūdaļ laba iespēja bija arī Laurim Dārziņam, kurš izslidoja viens uz viesu vārtiem, taču ar metienu no distances vārtsargu pārspēt viņš nespēja.

 

Trešajā periodā pārsvars piederēja rīdziniekiem, kuri izveidoja daudz labas iespējas samazināt rezultātu, taču ripu vārtos ilgu laiku dabūt neizdevās. Trīs minūtes pirms beigām "Dinamo" nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju un tas ļāva veikt fantastisku atspēlēšanos. Minūti un 21 sekundi pirms pamatlaika beigām Kaspars Saulietis, kurš laukumā bija devies tieši kā ekstra uzbrucējs, no vārtu priekšas vienu ripu atguva, samazinot starpību līz minimumam.

 

Pēc iemetiena laukuma centrā, "Dinamo" atkal metās uz pretinieku vārtiem, velreiz nomainīja vārtsargu un spēja izraut neizšķirtu. Leino no aizvārtes piespēlēja Sestito, kurš no iemetiena apļa trāpīja "Avtomobilist" vārtu tuvējā augšējā stūrī, panākot izlīdzinājumu 4:4.

 

Noķēruši iedvesmu rīdzinieki neapstājās un pagarinājumā atkal devās uz priekšu, kas vainagojās ar Dārziņa gūtajiem uzvaras vārtiem. Guntis Galviņš meta no zilās līnijas, "Dinamo" kapteinis spēja mainīt ripas lidojuma virzienu, kura iespurdza "Avtomobilist" vārtu augšējā stūrī, nodrošinot Latvijas klubam šosezon dramatiskāko un emocijām bagātāko uzvaru.

 

Rīgas "Dinamo" izcīnīja desmito panākumu 26 spēlēs un ar 32 punktiem viņi pakāpās uz 13. vietu Rietumu konferencē, apsteidzot Čerepovecas "Severstaļ". Savukārt Jekaterinburgas "Avtomobilist" cieta 14. zaudējumu 28 mačos un ar 45 punktiem ir otrie Austrumu konferencē.

 

Nākamo spēli Rīgas "Dinamo" aizvadīs sestdien viesos pret Helsinku "Jokerit", kas ceturtdien pārliecinoši ar 6:1 uzvarēja Hantimansijskas "Jugra". Pēc tam sekos izbraukuma spēle pret Minskas "Dinamo", kura notiks 2. novembrī.

0
Autors:BNS
Foto:Delfi

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

Vakar, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta
2. novembrī, 13:47 Informācija mājokļa pabalsta saņēmējiem
30. oktobrī, 09:45 Budžeta izveide: padomi un rīki
26. oktobrī, 14:51 “Lidl” akcija – viens no labākajiem veidiem, kā gudri iepirkties

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti