Vējonis: lai arī Latvija nav bagāta, tās sniegtais atbalsts Ukrainai ir ļoti būtisks 0

Trešdiena, 28 okt 2015, 09:34 Versija drukāšanai

Vējonis: lai arī Latvija nav bagāta, tās sniegtais atbalsts Ukrainai ir ļoti būtisks
Lai arī Latvija nav tik bagāta, kā citas daudz attīstītākas valstis, tomēr mūsu valsts sniegtais atbalsts un ieguldījumus Ukrainā ir ļoti būtisks, ko arī Kijeva novērtē, sarunā ar aģentūru BNS sacīja Valsts prezidents Raimonds Vējonis.


Runājot par savu vizīti Kijevā, Vējonis atzina, ka tā ir bijusi vēl viena iespēja Ukrainai apliecināt, ka Latvija ir gatava sniegt jebkādu atbalstu dažādās jomās. Tāpat prezidents apliecināja, ka Latvija nekādā gadījumā nepieļaus to, ka Eiropas un pasaules interese par Ukrainu atslābst.

 

"Parādās jauni izaicinājumi - bēgļu krīze, Sīrijas krīze, kas varbūt ir mākslīgi radīta, lai novērstu uzmanību no citiem jautājumiem. [Tomēr] Latvija, kopā ar Baltijas valstīm [Ukrainu] tur dienas kārtībā un tas ir ļoti svarīgi, ka ir kādi, zināmā mērā advokāti, kas aizstāv Ukrainas intereses Eiropas Savienībā un citās organizācijās," sacīja Vējonis.

 

Prezidents akcentēja, ka jebkura veida Latvijas pieredze, kuru var dot Ukrainai, ir ļoti nozīmīga. Tā, piemēram, Nacionālie bruņotie spēki sniedz atbalstu Ukrainas armijas stiprināšanai ar kapelānu un psihologu atbalstu.

 

"Šāda veida palīdzība naudiskā izteiksmē varbūt nav ļoti liela, bet tas, ko viņi izdara – tas patiesībā ir ļoti ļoti liels darbs. Šāda veida, vai līdzīga ekspertu pieredzes nodošana ir ļoti nozīmīga," uzsvēra Vējonis.

 

Valsts prezidents arī vērsa uzmanību tam, ka Latvija atbalsta dažādus fondus - gan NATO, gan ES līmenī - kas sniedz atbalstu Ukrainai. Tāpāt Latvija turpinās sniegt rehabilitāciju gan cietušajiem karavīriem, gan arī bērniem, kur aktīvi iesaistās Latvijas pašvaldības. Runājot par pašvaldību sniegto atbalstu Ukrainai, Vējonis īpaši akcentēja Ogri, kura aktīvi sadarbojas ar Čerņigovu un jau vairākkārt organizējusi nometnes Ukrainas bērniem.

 

Arī dažādās praktiskās jomās Latvijai ir iespējas sniegt atbalstu Ukrainai. Tā, piemēram, Satiksmes ministrija dalās ar pieredzi ciparu un virszemes televīzijas ieviešanā, tādējādi Latvija Ukrainai sniedz atbalstu tehnoloģiskā līmenī, atzina Vējonis.

 

"Protams mēs neesam tik bagāti, kā citas daudz attīstītākās valstis. [Tomēr] mēs savu ieguldījumu sniedzam ļoti būtisku un arī Ukrainas puse to novērtē. Arī ne mazsvarīgi, ka valodā, kuru viņi saprot. Tā ir mūsu arī priekšrocība, kas ļauj daudz vieglāk komunicēt ar cilvēkiem," teica Valsts prezidents.

 

Valsts prezidents Vējonis oficiālā vizītē no pirmdienas līdz trešdienai uzturējās Ukrainas galvaspilsētā Kijevā. Otrdien Vējonis tikās ar Ukrainas prezidentu Petro Porošenko, Ukrainas parlamenta priekšsēdētāju Volodimiru Grojsmanu un Ukrainas premjerministru Arsēniju Jaceņuku.

 

Tāpat prezidents piedalījās ekspertu apaļā galda "Latvijas solidaritāte Ukrainai tās eirointergrācijas ceļā" (Latvia's solidarity with Ukraine on its eurointegration path) noslēgumā.

 

Šī bija Vējoņa pirmā vizīte Ukrainā.

0
Autors:BNS
Foto:BNS foto

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti