Kozlovskis: saistībā ar cilvēktirdzniecību un sutenerismu šogad uzsākti 14 kriminālprocesi 0

Pirmdiena, 26 okt 2015, 13:13 Versija drukāšanai

Kozlovskis: saistībā ar cilvēktirdzniecību un sutenerismu šogad uzsākti 14 kriminālprocesi
Saistībā ar cilvēktirdzniecību un sutenerismu Valsts policija šogad uzsākusi 14 kriminālprocesus, pirmdien starptautiskā konferencē "Drošības kompass - efektīvi risinājumi cilvēku tirdzniecības novēršanai", kas notiek Saeimas namā, sacīja iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis ("Vienotība").


Ministrs teica, ka Latvija kā Eiropas Savienības (ES) dalībvalsts ir aktīvi iesaistījusies kopējā cīņā pret mūsdienu verdzību jeb cilvēktirdzniecību un pilnveidojusi nacionālo likumdošanu. Kozlovskis pauda, ka cilvēktirdzniecība ir viena no smagākajām noziedzībām jomām pasaulē, kā arī ir viena no ES un ANO prioritātēm.

 

Valsts policijas Cilvēku tirdzniecības un sutenerisma apkarošanas nodaļa šā gada pirmajos deviņos mēnešos kopumā ir uzsākusi 14 kriminālprocess, no kuriem seši ir tostarp par cilvēktirdzniecību, fiktīvo laulību organizēšanu, piespiedu darbu, seksuālo izmantošanu, bērnu iesaistīšanu prostitūcijā, personu nosūtīšanu seksuālajai izmantošanai, bet citi seši ir par sutenerismu.

 

Savukārt kriminālvajāšanas uzsākšanai nosūtīti desmit kriminālprocesi, seši no tiem ir par cilvēktirdzniecību un personu nosūtīšanu seksuālajai izmantošanai, bet četri par sutenerismu. Kozlovskis uzsvēra, ka cilvēktirdzniecības apkarošana un novēršana ir viena no svarīgākajām Iekšlietu ministrijas darbības prioritātēm.

 

"Cilvēktirdzniecība tiek uzskatīta par vienu no visstraujāk augošajām pārvietošanas noziedzības formām, jo esošās pasaules apstākļi ir radījuši pieaugošu pieprasījumu. Visā pasaulē tiek novērotas apjomīgas migrācijas plūsmas, un to aizsegā notiek cilvēku tirdzniecība," sacīja iekšlietu ministrs.

 

Konference pirmdien pulcē ekspertus no vairākām ES dalībvalstīm un tās mērķis ir stiprināt ES valstu partnerību un veicināt cilvēktirdzniecības upuru izcelsmes valstu un mērķa valstu starpinstitucionālo sadarbību, meklējot efektīvākos cilvēktirdzniecības apkarošanas veidus.

 

Konference pēc biedrības "Resursu centrs sievietēm MARTA" iniciatīvas tiek organizēta sadarbībā ar Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisiju un Saeimas Eiropas lietu komisiju.

 

Konferences dalībniekus iepazīstinās ar Eiropas Komisijas programmas "Noziedzības prevencija un apkarošana" finansētā projekta "Drošības kompass" nozīmīgākajiem rezultātiem un projekta ietvaros veiktā pētījuma secinājumiem par cilvēktirdzniecībai Latvijā un Igaunijā izmantotajiem rekrutēšanas mehānismiem.

 

Eksperti dalīsies pieredzē par funkcionējošām izejas programmām, kas paredzētas no cilvēktirdzniecības cietušām personām, un starptautisko praksi upuru atbalsta un aizsardzības mehānisma lietošanā.

0
Autors:BNS
Foto:BNS foto

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

Vakar, 09:55 Sabiedriskā transporta mēnešbiļetes Daugavpilī: vai tas ir izdevīgi?
22. aprīlī, 09:16 No 1. jūlija tekstilizstrādājumiem tiks piemērots jauns nodoklis. Kas notiks ar apģērbu cenām?
17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti