Belēvičs apsver Saeimas deputāta mandāta nolikšanu; ministra posteni neatstās 0

Ceturtdiena, 15 okt 2015, 11:49 Versija drukāšanai

Belēvičs apsver Saeimas deputāta mandāta nolikšanu; ministra posteni neatstās
Pēc kārtējā Korupcijas un apkarošanas biroja (KNAB) saņemtā lūguma izdot administratīvajai sodīšanai veselības ministrs un Saeimas deputāts Guntis Belēvičs (ZZS) apsver nolikt deputāta mandātu.


Belēvičs ir vienīgais no valdības ministriem, kurš nav nolicis Saeimas deputāta mandātu uz laiku, kamēr atrodas ministra amatā. Ministru vietā Saeimā tā dēvētos mīkstos mandātus ieguvuši citi politisko spēku pārstāvji.

 

Politiķis sacīja, ka apsver nolikt deputāta mandātu uz laiku, kamēr atrodas ministra amatā, "lai manu kolēģu, deputātu laiks nav jāšķērdē šādu olu čaumalu vērtu jautājumu dēļ".

 

Viņš ironizēja, ka pēc četrām Izraēlā pavadītajām dienām kļuvis par sabiedrībā apspriestu cilvēku.

 

Lēmumu par to, vai nolikt Saeimas deputāta mandātu Belēvičs plāno pieņemt pirmdien pēc tikšanās ar Ministru prezidenti Laimdotu Straujumu ("Vienotība"), kas plānota pēc Ministru kabineta komitejas sēdes.

 

"Es izrunāšos ar premjerministri par to, ko es plānoju. Un man ir arī ļoti svarīgi dzirdēt, kā viņa vērtē manis līdz šim paveikto. Tad es arī izlemšu, vai man vajag nolikt deputāta mandātu, un ātri tikt ar visām šīm lietām galā. Bet man nav neviena interešu konflikta," viņš sacīja.

 

Pēc Belēviča domām, KNAB lūgšana kārtējo reizi viņu izdot administratīvajai sodīšanai ir nevajadzīga nodokļu maksātāju naudas šķērdēšana.

 

"KNAB darbinieki ļoti labi zina, ka tiesā es gūtu savu taisnību, jo nevar proponēt, ka ir interešu konflikts, neindividualizējot labumu. Nevienā no šiem gadījumiem KNAB darbinieki to nav izdarījuši".

 

Savukārt Straujuma paudusi, ka rūpīgi seko līdzi Belēviča darbībai, un ir izskanējušas jaunas ziņas par iespējamām reformām.

 

Jau ziņots, ka KNAB lūdzis Saeimu izdot administratīvajai sodīšanai Belēviču saistībā ar rīkojumu par viņa dēla iecelšanu Farmācijas jomas konsultatīvajā padomē, apstiprināja KNAB pārstāve Laura Dūša.

 

Dūša pastāstīja, ka Belēvičs maijā izdeva rīkojumu, saskaņā ar kuru par Farmācijas jomas konsultatīvās padomes locekli tika apstiprināts viņa dēls Artūrs Belēvičs. Savukārt jūnijā ministrs izdeva rīkojumu, ar kuru no padomes tika izslēgts viņa dēls. KNAB uzskata, ka tādējādi Belēvičs veica darbības, kuras ietekmē vai varētu ietekmēt viņa dēla personiskās vai mantiskās intereses un līdz ar to nonācis interešu konfliktā.

 

Iepriekš Saeima piekrita veselības ministra un deputāta Belēviča administratīvajai sodīšanai pēc Valsts ieņēmumu dienesta (VID) lūguma par amatpersonas deklarācijā nenorādītu viena miljona eiro lielu aizdevumu.

 

VID konstatēja, ka Belēvičs nav ievērojis deklarācijas iesniegšanas termiņu un nav norādījis tajā izsniegtu aizdevumu viena miljona eiro apmērā, līdz ar to viņš ir pārkāpis normatīvajos aktos noteiktās prasības. Ministram 9.septembrī VID sastādījis administratīvā pārkāpuma protokolu par deklarācijas aizpildīšanas un iesniegšanas kārtības neievērošanu. Lietas materiāli tika nodoti VID Finanšu policijas pārvaldei.

0
Autors:BNS
Foto:BNS foto

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

Vakar, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta
2. novembrī, 13:47 Informācija mājokļa pabalsta saņēmējiem
30. oktobrī, 09:45 Budžeta izveide: padomi un rīki
26. oktobrī, 14:51 “Lidl” akcija – viens no labākajiem veidiem, kā gudri iepirkties

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti