Timma: Basketbolā viss sākas no aizsardzības 0

Piektdiena, 11 sep 2015, 13:05 Versija drukāšanai

Timma: Basketbolā viss sākas no aizsardzības
Latvijas basketbola izlase ceturtdien "Arēnā Rīga" ar rezultātu 75:64 uzveica Igauniju un iekļuva Eiropas čempionāta (EČ) astotdaļfinālā. Pats svarīgākais uzvaras kaldināšanā ir spēle aizsardzībā, uzskata valstsvienības uzbrucējs Jānis Timma.


Latvijas izlase mača sākumā nokļuva iedzinējos ar rezultātu 0:11. Timma norādīja, ka komanda bija noskaņojušies, kā tas ir vienmēr. "Nezinu, kas notika sākumā. Viņiem šī spēle nozīmēja daudz, taču mēs tomēr skaitāmies labāka komanda. Mums bija lielāks spiediens. Kaut kādā brīdī atslābinājāmies. Domājām, ka viss būs vienkārši, ka iemetīsim savus metienus, taču sasteidzām uzbrukumus, un viņi sodīja uzreiz ar trīspunktniekiem un ātriem pretuzbrukumiem. Tas tikai parādīja, ka mums jāpamostas un jāsaņemas, ka nevaram tā spēlēt," sacīja basketbolists.

 

Pirmajā puslaikā Latvijas izlase uz brīdi zaudēja arī ar 15 punktu starpību. Timma atzina, ka šī spēle komandai būs laba mācība. "Nākamajā kārtā mums neviena komanda neļaus atgūt 15 punktus. Šī bija laba mācība par to, kā nedrīkst iesākt spēli. Lai spēlētu nākamajā kārtā, šim bija jāiziet cauri," teica uzbrucējs.

 

Trešajā ceturdaļā Latvijas izlase salauza spēles gaitu, pārņemot vadības grožus. "Spēlējām aizsardzībā to pašu, ko sākumā, taču kļuvām agresīvāki. Viss sākas no aizsardzības. Nedevām lētos punktus un otrās iespējas, pēc izmestiem metieniem atbloķējām pretiniekus. Palīdzēja arī skatītāji ar savu atbalstu. Kaut kāds augstāks spēks arī palīdzēja - kad nokapājām aizsardzībā, tad izdevās trāpīt metienus," sacīja Timma.

 

"Pārtraukumā aizgājām ar -11 punktiem. Pacēlāmies uz pozitīva viļņa. Tas arī bija tas punkts, kad sapratām, ka nav tik traki, ka varam atsisties. Turpinājām spēlēt aizsardzībā," pastāstīja basketbolists.

 

Latvijas izlase dienu iepriekš mačā pret Ukrainu savā starpā viens otram pārmeta par neveiksmīgām epizodēm, taču spēlē pret Igauniju tādu bija mazāk. "Galvenais, lai pārmetot otrs cilvēks saprot, kāpēc viņam pārmet. Ja to saprot, tad viss ir kārtībā," uzskata Timma.

 

Latvijas izlases labā Timma mačā pret Igauniju guva 15 punktus un izcīnīja sešas atlēkušās bumbas.

 

Jau ziņots, ka dienas pirmajā spēlē Beļģija ar 79:71 uzvarēja Ukrainu un nodrošināja vietu izslēgšanas spēlēs ar trīs uzvarām piecos mačos. D grupas spēles noslēgsies ceturtdien vakarā ar Lietuvas un Čehijas spēli.

 

Izslēgšanas spēlēs no D grupas iekļuva Lietuva, Čehija, Latvija un Beļģija, bet Igaunijai un Ukrainas čempionāts ir beidzies. Grupas galīgā tabula būs zināma pēc pēdējās cīņas, kad noskaidrosies arī pretinieki astotdaļfinālā. Ja Latvija grupā ieņem 2. vietu, tad astotdaļfinālā spēlēs ar Slovēniju, bet ja būs trešā, tad tiksies ar Horvātiju.

 

Latvija čempionātu sāka ar 78:67 pārspējot Beļģiju, tad sekoja sagrāve ar 49:68 pret Lietuvu, taču uz panākumu takas mājinieki atgriezās pirmdien, kad ar 72:65 pārspēja līdz tam nezaudējušo Čehiju. Diemžēl trešdien ar 74:75 tika piedzīvots zaudējums pret Ukrainu, neizmantojot iespēju laicīgi iekļūt izslēgšanas spēlēs.

 

Igaunijas izlase turnīru sāka ar zaudējumiem Čehijai ar 57:80 un Beļģijai ar 55:84, tad uzvarēja Ukrainu ar 78:71, bet trešdien ļoti sīvā cīņā mača galotnē ar 62:64 zaudēja Lietuvai.

 

Katras grupas četras labākās komandas turpinās cīņu EČ finālturnīra otrajā posmā, kas no 11. līdz 20.septembrim notiks Lillē (Francijā). Čempioni un vicečempioni kvalificēsies Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm, bet 3.-7.vietas ieguvēji - olimpiskajam kvalifikācijas turnīram.

0
Autors:BNS
Foto:F64

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti