Bagatskis paziņo basketbola valstsvienības sastāvu Eiropas čempionātam 0

Ceturtdiena, 03 sep 2015, 14:00 Versija drukāšanai

Bagatskis paziņo basketbola valstsvienības sastāvu Eiropas čempionātam
Latvijas vīriešu basketbola izlases galvenais treneris Ainars Bagatskis ceturtdien pēc komandas treniņa paziņoja 12 spēlētājus, kuri pārstāvēs valstsvienību Eiropas čempionātā (EČ), kam vienas grupas turnīrs sestdien sāksies Rīgā, aģentūra BNS uzzināja treniņā.


Kopš augusta vidus valstsvienībās treniņos un pārbaudes spēlēs piedalījās 15 kandidāti, no kuriem trīs sastāvā neiekļuva - Dāvis Rozītis, Andrejs Šeļakovs un Mārtiņš Laksa.

 

Savukārt sastāvā iekļauti - Jānis Strēlnieks, Dairis Bertāns, Jānis Blūms, Kristaps Janičenoks, Mareks Mejeris, Rolands Freimanis, Kaspars Bērziņš, Mārtiņš Meiers un četri EČ finālturnīra debitanti - Kaspars Vecvagars, Haralds Kārlis, Žanis Peiners, Jānis Timma,

 

Bagatskis atzina, ka treneriem lēmums par sastāva izvēli bija ļoti grūts, jo spēlētāji divus mēnešus strādāja smagi un agresīvi. "Ņemot vērā mūsu spēles stilu, tā ir liela bagātība turēt sastāvā sešus lielos spēlētājus. Apsverot visus par un pret, mums likās, ka vairāk noderētu vēl viens mazais spēlētājs - Haralds Kārlis," pastāstīja Bagatskis.

 

"Treneru lēmums bija vienbalsīgs. Mani tas priecē, jo tas apliecina to, ka mūsu filozofija, sapratne un virziens ir kopīgs," sacīja Bagatskis, komentējot sastāva izvēli.

 

Līdz čempionāta sākuma atlikušas divas dienas. Bagatskis norādīja, ka šajā laikā galvenais ir nomierināties. "Pats svarīgākais ir nomierināties. Protams, man to ir viegli pateikt. Taktiski un fiziski esam sagatavojušies," teica treneris.

 

Gatavošanās posmā Latvijas izlase aizvadīja deviņas pārbaudes spēles, no kurām pēdējā bija pagājušajā nedēļā, kad savā laukumā ar rezultātu 85:69 izdevās uzveikt Maķedoniju.

 

Iepriekš astoņās pārbaudes spēlēs Latvijas izlase izcīnīja četras uzvaras. Vispirms mājās ar 84:82 tika uzveikta Polija un ar 72:66 Slovēnija, kam sekoja trīs zaudējumi turnīrā Gruzijā - 63:82 pret Itāliju, 76:78 pret Gruziju un 69:70 pret Igauniju. Pēc tam viesos bija neveiksme Vācijas Superkausa izcīņā pret mājiniekiem ar 80:85, bet turnīrs tika pabeigts ar divām uzvarām - 81:79 pret Turciju un 81:80 pret Poliju.

 

EČ grupu turnīrā Latvijas valstsvienība spēļu secībā sacentīsies ar Beļģijas (5.septembrī), Lietuvas (6.), Čehijas (7.), Ukrainas (9.) un Igaunijas (10.) komandām (visu spēļu sākums "Arēnā Rīga" plkst.18.30).

 

Grupas četras labākās komandas turpinās cīņu EČ finālturnīra otrajā posmā, kas no 11. līdz 20.septembrim notiks Lillē (Francijā). Čempioni un vicečempioni kvalificēsies Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm, bet 3.-7.vietas ieguvēji - olimpiskajam kvalifikācijas turnīram.

 

EČ iepriekš bija paredzēts rīkot Ukrainā, taču valstī nestabilās politiskās situācijas dēļ sacensību grupu turnīra organizēšanu Starptautiskās basketbola federācijas (FIBA) Eiropas nodaļa pērn jūnijā uzticēja Latvijai (Rīga), Vācijai (Berlīne), Horvātijai (Zagreba) un Francijai (Monpeljē).

 

*Latvijas valstsvienības sastāvs dalībai EČ finālturnīrā (komanda pagājušajā sezonā):

 

Jānis Strēlnieks ("Brose Baskets", Vācija), Dairis Bertāns ("Bilbao Basket", Spānija), Jānis Blūms ("Panathinaikos", Grieķija), Žanis Peiners (BK "Ventspils"), Kristaps Janičenoks (BK "Ventspils"), Jānis Timma ("VEF Rīga"), Mareks Mejeris ("VEF Rīga"), Rolands Freimanis ("Unics", Krievija), Kaspars Bērziņš (Krasnije Kriļja", Krievija), Kaspars Vecvagars ("Žalgiris", Lietuva), Haralds Kārlis ("Seton Hall", ASV), Mārtiņš Meiers (BK "Ventspils")

0
Autors:BNS
Foto:BNS foto

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti