Pie kriminālatbildības sauc 18 gadus veco jaunieti par divu sieviešu nogalināšanu Ķīpsalā 0

Pirmdiena, 24 aug 2015, 10:45 Versija drukāšanai

Pie kriminālatbildības sauc 18 gadus veco jaunieti par divu sieviešu nogalināšanu Ķīpsalā
Prokuratūra 18 gadu vecumu sasniegušo jaunieti, kurš pērnā gada decembrī paveica divas slepkavības, Ķīpsalā nogalinot divas sievietes, saukusi pie kriminālatbildības, aģentūru BNS pirmdien informēja prokuratūrā.


Apsūdzība celta astoņpadsmit gadus vecam vīrietim, par to, ka viņš pērnā gada 6. decembrī un 18. decembrī Ķīpsalas mikrorajonā izdarīja divu sieviešu slepkavību.

 

Saskaņā ar lēmumu par personas saukšanu pie kriminālatbildības, apsūdzētais vīrietis uzbruka cietušajām, pielietoja fizisku vardarbību, cietušās žņaudzot un vairākkārt sitot ar koka nūju pa dzīvībai svarīgām ķermeņa daļā, kā arī ņirgājās par saviem upuriem slepkavību izdarīšanas laikā, skaidroja prokuratūrā.

 

Pēc pielietotās vardarbības, apsūdzētais pārmeklēja noslepkavotās sievietes. Pērnā gada 6. decembrī apsūdzētajam nolaupīt mantu neizdevās, jo cietušajai tās nebija, bet 18. decembrī apsūdzētais no otras cietušās sievietes somas nolaupīja mobilo telefonu un naudu piecu eiro apmērā, kā arī personas apliecinošu dokumentu.

 

Ar savām noziedzīgajām darbībām apsūdzētais izdarīja noziedzīgos nodarījumus, kas paredzēti Krimināllikuma pantā par slepkavību, ja tā izdarīta ar sevišķu cietsirdību, kā arī par slepkavību, ja tā saistīta ar laupīšanu.

 

Par šo noziedzīgo nodarījumu Krimināllikumā paredzētais soda mērs - mūža ieslodzījums vai brīvības atņemšana uz laiku no desmit līdz divdesmit gadiem un probācijas uzraudzība uz laiku līdz trim gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

 

Tāpat vīrietis apsūdzēts pēc Krimināllikuma panta par dokumenta, kas piešķir tiesības vai atbrīvo no pienākumiem, zīmoga vai spiedoga nolaupīšanu, noslēpšanu, tīšu iznīcināšanu vai bojāšanu, kā arī par nolaupītā dokumenta, zīmoga vai spiedoga izmantošanu vai realizēšanu. Par šo noziedzīgo nodarījumu saskaņā ar Krimināllikumu var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

 

Prokuratūrā atzīmēja, ka krimināllieta vēl nav nodota tiesai.

 

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka pērnā gada decembrī Rīgā ar vardarbīgas nāves pazīmēm atrasta noslepkavota sieviete, kas pēc dievkalpojuma neatgriezās savā dzīvesvietā - klosterī Ķīpsalā; sievietes mirstīgās atliekas atrada netālu no dzīvesvietas, viņas līķis bija paslēptas zem sazāģētu koku un zaru kaudzes.

 

Valsts policija norādīja, ka decembra pirmajā sestdienā bezvēsts pazuda 1935.gadā dzimusi sieviete, kura bija devusies uz kādas baznīcas dievkalpojumu. Sievietes mirstīgās atliekas ar vardarbīgas nāves pazīmēm tika atrastas pēc nedēļas - 14.decembrī. Sievietes nāves cēloni noskaidros ekspertīzē, tomēr ārēji ir konstatētas vardarbīgas nāves pazīmes – sista brūce galvā.

0
Autors:BNS
Foto:BNS foto

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta
2. novembrī, 13:47 Informācija mājokļa pabalsta saņēmējiem
30. oktobrī, 09:45 Budžeta izveide: padomi un rīki
26. oktobrī, 14:51 “Lidl” akcija – viens no labākajiem veidiem, kā gudri iepirkties

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti