Atkritumu apsaimniekotājs "Clean R" pērn nopelna 1,3 miljonus eiro 0

Trešdiena, 10 jūn 2015, 09:29 Versija drukāšanai

Atkritumu apsaimniekotājs "Clean R" pērn nopelna 1,3 miljonus eiro
Atkritumu apsaimniekotājs "Clean R" (iepriekš "L&T") pērn strādāja ar 17,839 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 8,6% vairāk nekā 2013.gadā, savukārt uzņēmuma peļņa pieauga par 3,5% - līdz 1,302 miljoniem eiro, liecina datubāzē "Lursoft" publicētais finanšu pārskats.


Uzņēmuma vadības ziņojumā teikts, ka 2014.gadā nozarē nav notikušas būtiskas pārmaiņas, kas būtu ietekmējušas "Clean R" darbību kopumā. Diskusijas nozarē raisīja 2010.gadā pieņemtais Atkritumu apsaimniekošanas likums, kas līdztekus pašvaldību organizētai sadzīves atkritumu apsaimniekošanas sistēmai, paredzēja atkritumu radītājiem, kuri atbilstoši normatīvajiem aktiem par dabas resursu nodokļa piemērošanu atbrīvoti no dabas resursu nodokļa samaksas un atbilst Ministru kabineta noteiktiem kritērijiem, iespēju patstāvīgi izvēlēties savu atkritumu apsaimniekotāju. "Tāpat priekšnosacījumus pakalpojumu attīstībai noteica arvien pieaugošais pieprasījums pēc dalītās atkritumu savākšanas sistēmu izveides, ko sabiedrība vērtē kā pozitīvu tendenci," norāda kompānijā.

 

"Clean R" vadība atzīmē, ka pārskata gadā uzkopšanas pakalpojumu nozarē bija vērojama pieaugoša konkurence, ko pastiprina iespējamais nozarē esošo "pelēko" uzņēmumu īpatsvars, un tas kopumā nelabvēlīgi ietekmē nozares un tās uzņēmumu rentabilitāti. Neskatoties uz sarežģīto situāciju, "Clean R" ir saglabājusi vadošu pozīciju nozarē ar būtisku tirgus daļu, piebilst uzņēmumā.

 

Vadības ziņojumā sacīts, ka būtiskākās pārmaiņas pērn saistītas ar to, ka martā uzņēmumam mainījās īpašnieki un to iegādājās kompānija "Bioinvest".

 

Atkritumu apsaimniekošanas jomā "Clean R" 2014.gadā turpināja tirgus paplašināšanu, sākot atkritumu izvešanu Daugavpilī, Inčukalnā, kā arī Ozolnieku un Sējas novadā. "2014.gadā noslēgtie atkritumu savākšanas līgumi nozīmē gan būtisku tirgus daļas pieaugumu Latvijā, gan savākto atkritumu apjoma pieaugumu," skaidro kompānijā.

 

"Clean R" vadība norāda, ka uzņēmuma nākotnes perspektīvas vērtējamas pozitīvi. "Gan atkritumu savākšanas, gan uzkopšanas nozarē "Clean R" ir kļuvusi par vienu no vadošajiem nozares uzņēmumiem un plāno turpināt iesākto izaugsmes tempu - jaunu teritoriju apgūšanā, kā arī paplašinot piedāvāto pakalpojumu klāstu," teikts vadības ziņojumā.

 

Vienlaikus kompānijas nākotnei būs svarīga tās sniegto pakalpojumu cenu dinamika. Pēdējo gadu tendence gan atkritumu apsaimniekošanas, gan telpu uzkopšanas tirgū liecina par strauju cenu kritumu dempinga rezultātā, kas liedz nozarei attīstīties kopumā un veikt atbilstošus kapitālieguldījumus "Clean R" infrastruktūrā, atzīmē uzņēmumā.

 

"Clean R" vadības ziņojumā teikts, ka tā stratēģijas pamatelements ir attīstīt kompāniju par efektīvu un ilgtspējīgu sabiedrību, investējot tehnoloģijā, klientu servisa un personāla attīstībā, apgūstot un ieviešot jaunākās tendences atkritumu apsaimniekošanā, samazinot atkritumu apsaimniekošanas rezultātā radīto vides piesārņojumu, mērķtiecīgi paplašinot otrreiz izmantojamo atkritumu savākšanu, veidojot dalīto atkritumu savākšanu un attīstot sadzīves atkritumu šķirošanu un pārstrādi

 

2013.gadā "Clean R" strādāja ar 16,419 miljonu eiro apgrozījumu un 1,258 miljonu eiro peļņu.

 

"Clean R" pamatdarbības virzieni ir atkritumu apsaimniekošanas un uzkopšanas pakalpojumi . Uzņēmums Latvijas tirgū ienāca 2003.gadā. Kompāniju pērn iegādājās uzņēmums "Bioinvest". Uzņēmuma pamatkapitāls ir 426,9 tūkstoši eiro.

Autors:BNS
Foto:daugavpils.lv

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti