Latvijas hokeja izlase izlidojusi uz pasaules čempionātu Prāgā 0

Trešdiena, 29 apr 2015, 13:25 Versija drukāšanai

Latvijas hokeja izlase izlidojusi uz pasaules čempionātu Prāgā
Latvijas hokeja izlase trešdien ar "airBaltic" reisu Rīga-Prāga plkst. 13.15 izlidoja uz pasaules čempionātu, kurā tā elites divīzijā spēlēs 19. gadu pēc kārtas.Aleksandra Beļavska trenētajā izlasē ir 25 spēlētāji, taču pastāv iespēja, ka turnīra gaitā komandu papildina arī uzbrucējs Miks Indrašis, kurš atgūstas pēc pleca savainojuma, taču turpina trenēties un cer pagūt atgriezties laukumā. Sastāvā ir iekļauti trīs vārtsargi, astoņi aizsargi un 14 uzbrucēji. Komandā ir septiņi pasaules čempionātu debitanti.


Komandas kapteinis būs Kaspars Daugaviņš, bet viņa asistenti Jānis Sprukts un Lauris Dārziņš. Latvijas Hokeja federācijas (LHF) valde izlasei izvirzījusi minimālo uzdevumu - izcīnīt vismaz 10. vietu, bet komandai jātiecas arī pēc maksimālā rezultāta - iekļūšanas ceturtdaļfinālā.

 

Latvijas izlase pirmo treniņu uz Prāgas "O2 Arena" ledus aizvadīs trešdien vakarā plkst. 19 pēc Latvijas laika. Stundu garšs treniņš būs arī ceturtdien plkst. 15.30, bet pirmā spēle būs piektdien plkst. 17.15 pret spēcīgo Kanādu, kuras sastāvā būs arī Nacionālās hokeja līgas (NHL) superzvaigzne Sidnijs Krosbijs.

 

Gatavojoties pasaules čempionātam Latvijas izlase aizvadīja astoņas pārbaudes spēles, kurās izcīnīja trīs uzvaras - viesos ar 1:2 tika zaudēts un ar 1:0 uzvarēta Baltkrievija, kam sekoja divi zaudējumi mājās ar 1:2 un 0:1 pret Franciju, kā arī divas neveiksmes ar 1:2 un 3:7 viesos pret Norvēģiju. Gatavošanās tika pabeigta ar divām uzvarām mājās pret Slovākiju ar 5:1 un 3:2 pēcspēles metienos.

 

Latvijas izlase Prāgā pasaules čempionātā spēlēs otro reizi. Pirmā bija 2004. gadā, kad tika izcīnīta 7. vieta un komanda spēlēja ceturtdaļfinālā. Toreiz komandas galvenais treneris bija zviedrs Kurts Lindstrēms, bet viņa palīgs bija Aleksandrs Beļavskis, kurš šosezon debitē pie izlases stūres galvenā trenera amatā. Beļavskis izlases galvenā trenera amatā pērnā gada vasarā nomainīja kanādieti Tedu Nolanu, kurš ar izlasi strādāja trīs sezonas.

 

Valstsvienībai pasaules čempionātos labākais sasniegums ir 7. vieta, kas izcīnīta trīs reizes - 1997., 2004. un 2009. gadā. Iepriekšējos divus gadus komanda palikusi 11. vietā, bet labāko desmitniekā tikusi deviņas reizes, bet tikpat reižu bijusi nedaudz zemāk.

 

Pasaules čempionāts Čehijā notiks no 1. līdz 17. maijam. Latvijas izlase A apakšgrupā Prāgā spēlēs pret Kanādu, Čehiju, Zviedriju, Šveici, Vāciju, Austriju un Franciju, savukārt B grupā Ostravā sacentīsies Somija, Krievija, ASV, Slovākija, Norvēģija, Baltkrievija, Slovēnija un Dānija.

 

Latvijas izlases sastāvs startam PČ:

 

Vārtsargi: Jānis Kalniņš ("Acelbikak", Ungārija), Ervīns Muštukovs ("Aalborg", Dānija), Edgars Masaļskis ("Ambri Piotta", Šveice)

 

Aizsargi: Krišjānis Rēdlihs, Oskars Cibuļskis, Kristaps Sotnieks, Aleksandrs Jerofejevs (visi Rīgas "Dinamo"), Renārs Demiters (HK "Astana", Kazahstāna), Māris Jass ("Orli Znojmo", Čehija), Maksims Širokovs ("Red Ice", Šveice), Guntis Galviņš ("HC Bolzano", Itālija)

 

Uzbrucēji: Mārtiņš Cipulis, Andris Džeriņš, Kaspars Saulietis, Lauris Dārziņš, Miķelis Rēdlihs, Rodrigo Ābols, Roberts Bukarts, Gunārs Skvorcovs, Miks Indrašis* (visi Rīgas "Dinamo"), Jānis Sprukts ("Fribourg-Gotteron", Šveice), Koba Jass ("Bili Tygri Liberec", Čehija), Lauris Bajaruns ("Rungsted", Dānija), Armands Bērziņš ("Val Pusteria", Itālija), Kaspars Daugaviņš (Maskavas "Dinamo", KHL), Ņikita Jevpalovs (Bleinvilas-Buābriānas "Armada", QMJHL)

0
Autors:DELFI
Foto:Stock.XCHNG

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

Šodien, 09:55 Sabiedriskā transporta mēnešbiļetes Daugavpilī: vai tas ir izdevīgi?
22. aprīlī, 09:16 No 1. jūlija tekstilizstrādājumiem tiks piemērots jauns nodoklis. Kas notiks ar apģērbu cenām?
17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti