Pasniegs Valsts augstākos apbalvojumus 0

Sestdiena, 17 nov 2018, 14:27 Versija drukāšanai

Pasniegs Valsts augstākos apbalvojumus

Šodien Rīgas pilī notiks Valsts augstāko apbalvojumu pasniegšanas ceremonija, aģentūru LETA informēja Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa kancelejā.


Pasākums notiks plkst.14.

 

Iepriekš jau tika ziņots, ka Ordeņu kapituls 19.oktobrī par sevišķiem nopelniem Latvijas valsts labā nolēma piešķirt Triju Zvaigžņu ordeni Rīgas arhibīskapam metropolītam Zbigņevam Stankevičam, gleznotājam Miervaldim Polim, Rīgas pilsētas izpilddirektoram Jurim Radzevičam un citiem.

 

Stankevičam tiks piešķirta Triju Zvaigžņu ordeņa II šķira. Tāpat viņš tiks iecelts par ordeņa lielvirsnieku. Triju Zvaigžņu ordeņa II šķira tiks piešķirta un par ordeņa lielvirsnieku tiks iecelts arī Vācijas Bundestāga prezidents Volfgangs Šoible.

 

Savukārt Radzevičam tiks piešķirta Triju Zvaigžņu ordeņa III šķira un viņš tiks iecelts par ordeņa komandieri. Arī ērģelniecei Ivetai Apkalnai un vēstniekam Zviedrijā Marģeram Kramam tiks piešķirta Triju Zvaigžņu ordeņa III šķira un viņi tiks iecelti par ordeņa komandieriem.

 

Ordeņu kapituls arī lēmis piešķirt Triju Zvaigžņu ordeņa IV šķiru un iecelt par ordeņa virsnieku gleznotāju Miervaldi Poli, Latvijas Nacionālā teātra aktrisi Rasmu Garni, vijoļmeistaru Juri Jēkabsonu, ilggadējo baleta mākslinieku un dejas mākslas pedagogu Aleksandru Kolbinu, gleznotāju Sandru Krastiņu, Latvijas Nacionālā baleta vadošo baleta solisti Elzu Leimani, operdziedātāju Solveigu Raju, Latvijas Nacionālā mākslas muzeja Latvijas Vizuālās mākslas departamenta vadītāju Gintu Gerhardi-Upenieci, Latvijas Nacionālā kultūras centra direktori Signi Pujāti, Zemkopības ministrijas Meža departamenta Meža nozares stratēģijas un atbalsta nodaļas vadītāja vietnieku Jāni Birģeli, Augstākās tiesas Civillietu departamenta tiesnesi Edīti Vernušu un ekspertu Eiropas un transatlantiskās drošības jautājumos Edvardu Lūkasu.

 

Tāpat piešķirt Triju Zvaigžņu ordeņa IV šķiru un par ordeņa virsnieku iecelt lemts vairākus medicīnas darbiniekus, tajā skaitā Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīcas Internās medicīnas klīnikas Reimatoloģijas centra vadītāju Dainu Andersoni, Oftalmoloģijas klīnikas vadītāju Gunu Laganovsku, Anestezioloģijas un reanimatoloģijas klīnikas vadītāju Induli Vanagu, Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (RAKUS) Vispārējās un neatliekamās ķirurģijas klīnikas vadītāju Guntaru Pupeli un RAKUS Onkoķirurģijas klīnikas Galvas un kakla ķirurģijas nodaļas vadītāju Juri Tāru.

 

Tāpat šo mediķu vidū ir arī Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcas traumatologs ortopēds Jānis Ābols un Rīgas Dzemdību nama galvenā ārste Dace Rezeberga.

 

Savukārt Triju Zvaigžņu ordeņa V šķira tiks piešķirta un par ordeņa kavalieri tiks iecelta Siguldas Valsts ģimnāzijas vēstures skolotāja Inese Berga, ilggadējā Rīgas 25.vidusskolas matemātikas skolotāja Anna Gustava, ilggadējais latviešu sabiedriskais darbinieks Visvaldis Dzenis, biedrības "Ventspils novada politiski represēto apvienība" valdes priekšsēdētāja Velta Aina Ausma Kraulere, vieglatlētikas vēsturnieks Andris Staģis un Stradiņa slimnīcas Latvijas Kardioloģijas centra 39.Sirds ķirurģijas anestezioloģijas un intensīvās terapijas nodaļas Anestezioloģijas grupas virsmāsa Alvīne Lāce.

 

Triju Zvaigžņu ordeņa V šķira piešķirta un par ordeņa kavalieri tiks iecelti arī divi Latvijas Televīzijas darbinieki - operators Aigars Kovaļevskis un Ziņu dienesta žurnālists Gunārs Dūzis.

0
Autors:LETA
Foto:Flickr

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta
2. novembrī, 13:47 Informācija mājokļa pabalsta saņēmējiem
30. oktobrī, 09:45 Budžeta izveide: padomi un rīki
26. oktobrī, 14:51 “Lidl” akcija – viens no labākajiem veidiem, kā gudri iepirkties

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti