Latvijas komanda EuroSkills 2018 iegūst zelta, sudraba un trīs izcilības medaļas 0

Trešdiena, 03 okt 2018, 09:07 Versija drukāšanai

Latvijas komanda EuroSkills 2018 iegūst zelta, sudraba un trīs izcilības medaļas

29. septembrī Budapeštā ir noslēdzies starptautiskais jauno profesionāļu meistarības konkurss EuroSkills 2018, kurā 28 valstu konkurencē Latvijas komanda ir ieguvusi vienu zelta, vienu sudraba medaļu un trīs medaļas par izcilu sniegumu.


Ar augstāko novērtējumu un zelta medaļām EuroSkills 2018 eksperti novērtēja Latvijas komandas konkursantu Elīnas Skrindževskas (Jelgavas Amatu vidusskola) un Lauras Kreivinas (Rīgas Dizaina un Mākslas vidusskola) sniegumu. Sudraba medaļu izcīnīja skatlogu noformētāja Luīze Mihailova (Liepājas Mākslas un dizaina vidusskola). Savukārt medaļas par izcilību ieguva smago spēkratu apkopes konkursants Jānis Ozols (Priekuļu tehnikums), jaunie profesionāļi informācijas un komunikācijas tehnoloģijās (IKT) Igors Būmanis (Rīgas Tehniskā koledža) un Ričards Trofimovs (Priekuļu tehnikums), kā arī web lapu izstrādātājs Gustavs Rācenājs (Rīgas Tehniskās koledža).

 

“Braucot uz starptautiskajiem jauno profesionāļu meistarības konkursiem, nekad nav iespējams uzminēt, cik spēcīgi izrādīsies konkurenti no citām valstīm un kā mūsu komandai veiksies. Šogad EuroSkills 2018 no 12 Latvijas konkursantiem 6 ieguva medaļas un sasniedza izcilības līmeni. Šāds rezultāts ir ļoti labs, un tā nav nejaušība. Tas ir ieguldītā darba, jauniešu motivācijas un viņu profesionālo prasmju apliecinājums. Medaļas ir pierādījums tam, ka profesionālā izglītība Latvijā ir starptautiski konkurētspējīga un sagatavo jauniešus, kuri augstu profesionālo standartu konkursā spēj apliecināt savu prasmju izcilību,” uzsver Valsts izglītības attīstības aģentūras (VIAA) direktore Dita Traidās.

 

Katras valsts komandas konkursanti ar augstāko punktu skaitu saņēma prestižo apbalvojumu Best of nation. Latvijas komandā šo titulu ieguva Laura Kreivina un Elīna Skrindževska.

 

“Manu un Elīnas panākumu atslēga ir lielais ieguldītais darbs sagatavošanās posmā un izteikts komandas darbs. Šīs trīs dienas konkursā nebija vieglas, ierobežotais laiks uzdevumu izpildei darbnīcā radīja spriedzi, taču precīzas savstarpējās sadarbības rezultātā izdarījām labāko, ko varējām. Man grūtākā bija gala darba prezentācija, jo nepatīk publiski uzstāties. Ja es būtu eksperts, augstāk novērtētu igauņu komandas darbu,” stāsta Laura Kreivina.

 

Elīna piebilst: “Šis tiešām bija izcils komandas darbs. Ja Laura redzēja, ka netieku ar kaut ko galā, nāca palīgā. Un otrādi. Mūsu panākumu pamatā ir oriģināla ideja, kvalitatīvs izpildījums un smags darbs gan pirms konkursa, gan tā laikā.”

 

Konkurss Ungārijas galvaspilsētā Budapeštā notika no 26. līdz 28. septembrim. Latvijas komandas 12 dalībnieki 3 dienas saspringtos konkurences apstākļos veica sarežģītus starptautiska līmeņa uzdevumus 10 profesionālo prasmju konkursos: modes tehnoloģijās, skatlogu noformēšanā, grafikas dizainā, IKT, mājaslapu izstrādē, flīzēšanā, elektriskajās instalācijās, smago spēkratu apkopē, ēdienu gatavošanā un restorāna pakalpojumos. Kopskaitā konkursā piedalījās 525 jaunie profesionāļi no 28 valstīm.

 

28 valstu kopvērtējumā Latvijai ir 7. labākais komandas rezultāts, atstājot aiz sevis tādas valstis kā Nīderlande, Portugāle, Apvienotā Karaliste, Itālija, Beļģija, Zviedrija, Dānija, Vācija u. c. Lielākā konkurence šogad bija pavāru un frizieru profesijās – attiecīgi 24 un 22 dalībnieki. Savukārt komandās no Krievijas, Austrijas, Zviedrijas, Ungārijas un Nīderlandes bija lielākais dalībnieku skaits. EuroSkills 2018 pulcēja ap 70 000 apmeklētāju, 350 mediju pārstāvju un 700 brīvprātīgo.

 

Latvijas dalību konkursā EuroSkills 2018 nodrošina VIAA, īstenojot projektu “Karjeras atbalsts vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs”, kuru finansē Eiropas Sociālais fonds un Latvijas valsts.

0
Autors:preses - relīze
Foto:Publicitātes foto

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta
2. novembrī, 13:47 Informācija mājokļa pabalsta saņēmējiem
30. oktobrī, 09:45 Budžeta izveide: padomi un rīki
26. oktobrī, 14:51 “Lidl” akcija – viens no labākajiem veidiem, kā gudri iepirkties

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti