Rimšēvičs nesaņems algu, kamēr nepilda amata pienākumus 0

Pirmdiena, 26 feb 2018, 13:58 Versija drukāšanai

Rimšēvičs nesaņems algu, kamēr nepilda amata pienākumus
Latvijas Banka pagājušās nedēļas laikā konsultācijās ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju (KNAB) tikusi skaidrībā ar kukuļošanas lietā aizdomās turētajam Latvijas Bankas prezidentam Ilmāram Rimšēvičam noteikto drošības līdzekli - noteiktas nodarbošanās aizliegums. Kamēr Latvijas Bankas prezidents nepilda amata pienākumus, atalgojumu viņš nesaņems,  informēja Latvijas Bankas preses sekretārs Jānis Silakalns.


Ņemot vērā piemēroto drošības līdzekli, kopš pagājušās nedēļas otrdienas Latvijas Bankas prezidents nav bijis centrālajā bankā, apliecināja Silakalns.

 

Rimšēvičs ir viena no labāk atalgotajām amatpersonām Latvijā. Viņa amatpersonas deklarācija liecina, ka 2016. gadā viņš algā Latvijas Bankā saņēma 150 824 eiro, 2015. gadā - 137 007 eiro, 2014. gadā - 139 644 eiro.

 

Jau ziņots, ka KNAB piemērojis Rimšēvičam aizdomās turētā statusu kriminālprocesā pēc Krimināllikuma 320. panta 4. daļas par kukuļa pieprasīšanu, izspiešanu vai pieņemšanu, ja to izdarījusi organizēta grupa vai valsts amatpersona, kas ieņem atbildīgu stāvokli, vai ja kukulis pieņemts pēc tā izspiešanas. Kukuļa apmērs bijis ne mazāk kā 100 000 eiro. Latvijas Bankas amatpersonai piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi, tostarp drošības nauda, noteiktas nodarbošanās aizliegums, aizliegums tuvoties noteiktām personām un aizliegums izbraukt no valsts.

 

Rimšēvičs nolēmis pats neatkāpties no amata. Pašlaik notiekošo Rimšēvičs vērtējis kā bezprecedenta notikumus Latvijā un spiediena izdarīšanu pret sevi.

 

Latvijas Bankas prezidentu amatā ievēl Saeima, un arī atbrīvot no amata viņu var tikai Saeima. Pirms termiņa Saeima var atbrīvot Latvijas Bankas prezidentu gadījumā, ja saņemts viņa personīgs iesniegums par atkāpšanos no amata vai gadījumā, ja stājies spēkā notiesājošs tiesas spriedums par smaga pārkāpuma izdarīšanu.

 

Latvijas Banka uzsver, ka, neskatoties uz notikušo, tā darbojas ierastajā darba režīmā un bankas uzdevumu izpilde nav ietekmēta. Sūdzības nav saņemtas, un problēmas nav konstatētas.

 

Latvijas Banku pārvalda bankas padome un valde. Bankas padomes sastāvā ir seši cilvēki, un pašlaik Latvijas Bankas prezidenta pienākumus pilda vietniece Zoja Razmusa. Viņa gan pašlaik ir "uz slimības lapas", tomēr ik pa laikam pārtrauc rehabilitācijas periodu un piedalās lēmumu pieņemšanā, intervijā "Delfi TV ar Jāni Domburu" atzina Latvijas Bankas padomes loceklis Edvards Kušners. Laikā, kad Razmusa ir "uz slimības lapas", Arvils Sautiņš kļūst par prezidenta pienākumu izpildītāju.

 

Centrālā banka uzsver, ka padome ir lemtspējīga, savukārt nacionālās bankas operatīvo darbību uzrauga valde. Rimšēvičs aizvada trešo termiņu centrālās bankas prezidenta amatā. Pašreizējā termiņa pilnvaras Rimšēvičam beidzas 2019. gada decembrī.

0
Autors:DELFI
Foto:BNS foto

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta
2. novembrī, 13:47 Informācija mājokļa pabalsta saņēmējiem
30. oktobrī, 09:45 Budžeta izveide: padomi un rīki
26. oktobrī, 14:51 “Lidl” akcija – viens no labākajiem veidiem, kā gudri iepirkties

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti