Latvijas kamaniņu stafetes komanda izcīna sudrabu PK posmā Oberhofā 0

Svētdiena, 14 jan 2018, 15:50 Versija drukāšanai

Latvijas kamaniņu stafetes komanda izcīna sudrabu PK posmā Oberhofā
Latvijas kamaniņu stafetes komanda svētdien Vācijas trasē Oberhofā izcīnīja sudrabu Pasaules kausa izcīņas septītajā posmā. Šī Latvijas komandai tā ir pirmā medaļa šīs sezonas stafetes sacensībās. Iepriekš tā divreiz bija piektā un vienreiz sestā.


Latvijas vienības sastāvā svētdien startēja Elīza Cauce, Artūrs Dārznieks un kamaniņu divnieks Andris un Juris Šici. Viņi trasē devās sestie, bet vēl pēc pirmā etapa, ko veica Cauce, Latvija atradās iedzinējos, bet ar Dārznieka startu komanda uzņēma apgriezienus, ko lieliski noslēdza Šici. Noslēgumā tika apsteigta tā brīža līdere Krievija, bet pēc tam Latvijas kamaniņu braucējus nespēja apsteigt pēc tam startējušās Itālija, ASV, Austrija un Kanāda.

 

Latvijas komandu apsteidza tikai spēcīgā Vācijas komanda, kuras rindās svētdien sacentās Dajana Eitbergere, Fēlikss Lohs un divnieks Toni Egerts/Saša Benekens. Tiesa, vācieši brauca «netīrāk» par latviešiem, tomēr beigās savā mājas trasē tik un tā izcīnīja uzvaru.

 

Vācijas komanda noslēgumā sudraba medaļas ieguvēju Latviju apsteidza par 0,704 sekundēm. Tikmēr uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena stājās Austrija, kas no vāciešiem atpalika par 0,757 sekundēm.

 

Pasaules kausa kopvērtējumā stafetē līderei Vācijai ir 400 punkti, bet otrā ar 345 punktiem ir Austrija, kam ar 331 punktu seko Kanāda. Ceturtā ar 311 punktiem ir ASV, bet Latvija ar 300 punktiem no sestās pakāpusies uz piekto vietu.

 

Pirms tam svētdien Dārznieks individuālajās sacensībās ierindojās 13.vietā, kamēr Kristers Aparjods bija 16.pozīcijā.

 

Tikmēr par šo sacensību uzvarētāju pārliecinoši kļuva titulētais Lohs, kurš apsteidza Semjonu Pavļičenko no Krievijas un citu vācieti Andi Langenhanu.

 

Svētdienas sacensībās nepiedalījās Inārs Kivlenieks, kurš piektdien Nāciju kausā piedzīvoja kritienu un pamatsacensībām nekvalificējās. Tikmēr Aparjods piektdien Nāciju kausā bija ceturtais, bet Dārznieks ierindojās devītajā pozīcijā.

 

Savukārt sestdien šī Pasaules kausa posma ietvaros brāļu divnieks Andris un Juris Šici izcīnīja piekto vietu, kamēr Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš palika devītie, bet Kristens Putins un Imants Marcinkēvičs ieņēma 18.pozīciju.

 

Savukārt dāmām vienīgā Latvijas pārstāve Cauce palika tikai 19.vietā.

 

Šajā Pasaules kausa etapā sākas cīņa par starta grupām Phjončhanas olimpiskajās spēlēs, kur Latviju pārstāvēs desmit kamaniņu braucēji. Ja netiks piedzīvotas kādas veselības problēmas, no šī posma dalībniekiem uz Dienvidkoreju nedosies vienīgi Putins un Marcinkēvičs.

 

Latvijas kamaniņu braucējs Riks Kristens Rozītis gada izskaņā Siguldā lauza plaukstu, kas viņam liegs piedalīties februārī gaidāmajās Phjončhanas olimpiskajās spēlēs. Pēc komandas iekšējās atlases jau iepriekš bija zināms, ka vīru vieniniekos Phjončhanā startēs Kristers Aparjods un Inārs Kivlenieks, kamēr Rozītim un Artūram Dārzniekam pēc pieciem Pasaules kausa posmiem un divām kontrolsacensībām bija teju identisks rezultāts, bet Olimpiādē Latviju varēs pārstāvēt vien trīs vīru vieninieki.

 

Šobrīd ir zināms, ka Phjončhanā, ja nenotiks kādi negaidīti pavērsieni, startēs arī Elīza Cauce, Ulla Zirne un Kendija Aparjode, kā arī divnieki brāļi Andris un Juris Šici un Gudramovičs/Kalniņš.

 

Latvijas kamaniņu braucējiem līdzšinējā sezona nav izvērtusies tāda kā vēlētos, vienīgo reizi uz goda pjedestāla Pasaules kausa posmos latviešiem kāpjot vien piektajā etapā, kad Leikpleisidas trasē ASV trešo vietu Sprinta kausā izcīnīja brāļi Andris un Juris Šici.

 

Pasaules kausa sezona janvāra beigās noslēgsies ar Eiropas čempionātu Siguldā.

 

Latvijas kamaniņu braucēji pēdējās trīs olimpiskajās spēlēs ir tikuši pie medaļām. Tā 2006.gadā Turīnā Mārtiņš Rubenis izcīnīja bronzas godalgu, kura Latvijai kļuva par pirmo ziemas olimpiskajās spēlēs kopš valstiskās neatkarības atgūšanas. Savukārt 2010.gadā Vankūverā pie sudraba divnieku sacensībās tika brāļi Andris un Juris Šici, bet 2014.gada Olimpiādē Sočos viņi ieguva bronzu divnieku sacensībās, kā arī trešie bija komandu stafetē kopā ar Rubeni un Elīzu Cauci (tobrīd Tīrumu).

0
Autors:LETA
Foto:Ieva Čīka/LETA

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

Vakar, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta
2. novembrī, 13:47 Informācija mājokļa pabalsta saņēmējiem
30. oktobrī, 09:45 Budžeta izveide: padomi un rīki
26. oktobrī, 14:51 “Lidl” akcija – viens no labākajiem veidiem, kā gudri iepirkties

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti