Igaunijas RKAS paraksta līgumu par Liepājas cietuma projektu 0

Trešdiena, 25 mar 2015, 14:56 Versija drukāšanai

Igaunijas RKAS paraksta līgumu par Liepājas cietuma projektu
Konkursā Liepājas cietuma projektēšanas darbu realizēšanai uzvarējis Daugavpils uzņēmums "REM PRO",  informēja Tieslietu ministrijas preses sekretāre Līva Rancāne.Šodien Igaunijas valsts uzņēmums "Riigi Kinnisvara AS" parakstīja līgumu ar "REM PRO" par Liepājas cietuma projektēšanu. Līguma kopējā summa ir 737 373 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa.


Līgums paredz izstrādāt projektu pirmajam modernajam cietumam Latvijā, kā arī tā infrastruktūru. Projektēšanas darbus plānots pabeigt līdz 2016.gada aprīlim.

Tāpat šodien ministrijā notiks iesaistīto pušu tikšanās, lai vienotos par turpmāko sadarbību cietuma projektēšanā un uzņēmuma vīziju attiecībā uz projekta īstenošanu un kvalitatīvu plānoto darbu izpildi.

 

Ministrijas valsts sekretārs Raivis Kronbergs ir gandarīts par jaunā cietuma projektēšanas iepirkuma līdzšinējo norisi un priecājas, ka tik apjomīgā projektā uzvarējis uzņēmums no Latgales reģiona, ņemot vērā to, ka šis ir tiešām vērienīgs projekts un pirmais šāda tipa cietums Latvijā. "Esam gandarīti arī par produktīvo sadarbību ar igauņu kolēģiem, kas spēj sniegt vērtīgus padomus un noderīgu informāciju, jo Igaunija ir to valstu vidū, kur šāds cietums ir jau uzbūvēts. 2016.gada aprīlī, kad saņemsim jau gatavu cietuma projektu, organizēsim jaunu iepirkumu par būvniecības darbu veikšanu, kas būs starts jau reāliem darbiem, lai arī Latvijā līdz 2018.gada beigām būtu moderns un mūsdienu prasībām atbilstošs cietums," pauda ministrijas valsts sekretārs.

 

"REM PRO" direktors Mihails Rjabokons aģentūrai LETA atzina, ka firmas darbinieki ir centušies un labi pastrādājuši, lai iegūtu šo pasūtījumu. "Uzvara iepirkumā un pasūtījuma saņemšana ļaus "REM PRO" saglabāt strādājošo skaitu un palielināt apgrozījumu," skaidroja Rjabokons.

 

Izņemot sadarbību ar kādu igauņu arhitektu, kuram ir pieredze vairāku cietumu projektēšanā, būtisku darbinieku palielinājumu pasūtījuma izpildei "REM PRO" neplāno. Tāpat uzņēmums neplāno piesaistīt apakšuzņēmējus.

 

LETA jau ziņoja, ka kopumā konkursā bija pieteikušies deviņi pretendenti. Kopējās projekta paredzamās izmaksas ir 1 900 000 eiro.

 

Jau ziņots, ka Liepāja izvēlēta par vietu, kur tuvāko gadu laikā plāno celt pirmo jauno un moderno cietumu. Cietums atradīsies uz valsts īpašumā esošās zemes Alsungas ielā 29. Jauno cietumu Liepājā plānots uzbūvēt līdz 2018.gadam.

 

Cietuma kopējā teritorija būs 40 000 kvadrātmetru, un tas būs sadalīts vairākos blokos, lai dažādu kategoriju ieslodzīto ceļi nekrustotos. Jaunajā cietumā paredzēts izvietot 1200 visu kategoriju ieslodzītos, izņemot sievietes un nepilngadīgos.

Autors:liepajniekiem.lv
Foto:liepajniekiem.lv

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

Vakar, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta
2. novembrī, 13:47 Informācija mājokļa pabalsta saņēmējiem
30. oktobrī, 09:45 Budžeta izveide: padomi un rīki
26. oktobrī, 14:51 “Lidl” akcija – viens no labākajiem veidiem, kā gudri iepirkties

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti