Dažādi veidi, kā iegūt vairāk naudas jau tagad 0

Otrdiena, 14 nov 2017, 16:05 Versija drukāšanai

Dažādi veidi, kā iegūt vairāk naudas jau tagad
Lai kur arī jūs šobrīd neatrastos ienākumu kategorijā – esat investīciju baņķieris, kurš nopelna skaistu četrciparu skaitli mēnesī, vai students, kurš piestrādā par bārmeni par 8 eiro stundā, zināt, ka nākamgad ap šo laiku jūs varat nopelnīt vairāk naudas nekā šodien. Esam apkopojuši dažādus efektīgus veidus, kā 2018. gadā iegūt vairāk naudas jūsu budžetam, lai izdevīgākais kredits Latvijā nebūtu populārākā tēma jūsu ģimenē pie vakariņu galda. Izvēlieties paši, kuras no stratēģijām vislabāk atbilst jums, jūsu mērķiem, laika grafikam un iespējām, bet pats galvenais – nemeklējiet attaisnojumus, lai lietas labā nedarītu neko.


1. Lūdziet algas paaugstinājumu. Šis ir visizplatītākais un tiešākais veids, kā cilvēki varētu iegūt vairāk naudas pavisam īsā laika posmā. Palūgt savam darba devējam algas pielikumu, lai cik neticami tas arī nešķistu – tas arī strādā. 75% no cilvēkiem, kuri lūdz algas paaugstinājumu, gūst viena vai otra veida labumu – vai nu pašu algas pielikumu vai arī kādu papildus bonusu. Diemžēl tikai 43% cilvēku jebkad ir lūguši paaugstināt savu pašreizējo algu, gaidot, kad to izdarīs darba devējs pats. Tas nozīmē, ka lielākā daļa no mums neizmanto potenciālu, ko šāds lūgums varētu sniegt, kā arī ļaujam sevi nodarbināt par mazāku samaksu. Ja jūs domājat, ka jūsu darbs pievieno nozīmīgu vērtību jūsu organizācijai, vai arī, ja jūsu loma ir ievērojami apaugusi ar pienākumiem, kādi sākotnēji līgumā nebija paredzēti, noteikti apsveriet iespēju pieprasīt paaugstinājumu un speriet šo soli jau šodien.

 

2. Atrodiet jaunu darbu. Vidējais pieaugums, uz ko var cerēt algots darbinieks 2018.gadā ir tikai no 3% līdz 5%. Bet darba maiņa var jums sniegt vidēju neto algas pieaugumu pat par 10% - 20%. Nespīd algas pieaugums pie esošā darba devēja? Šobrīd varētu būt labs laiks, lai atjauninātu savu CV!

 

3. Māciet savus līdzcilvēkus. Pieaugušajiem patīk mācīties no tādiem pašiem pieredzējušiem cilvēkiem kā viņi. Esat spēcīgs angļu vai krievu valodā? Varbūt labi pārzināt grāmatvedības džungļus? Ir pienācis laiks atsvaidzināt savas skolotāja prasmes, piedāvāt savas zināšanas citiem un sākt pelnīt naudu, daloties ar to, ko mākat vislabāk. Vietējie pašvaldību centri, privātie apmācību uzņēmumi un tiešsaistes programmas vienmēr meklē pieredzējušus, zinošus speciālistus visdažādākajās jomās, lai mācītu kursus citiem. Ļoti pieprasītas ir arī privātstundas skolēniem visdažādākajos priekšmetos. Vairāk esat sporta cilvēks? Nekādu problēmu, padomājiet par treniņnometni vai zumbas klases mācīšanu tuvējā sporta klubā.

 

4. Ja tomēr nepatīk atrasties reālas auditorijas priekšā – uzsāciet savu tiešsaistes emuāru jeb blogu. Šis gan nebūs tāds ienākumu avots, kas gāzīs jūs no kājām nost, it īpaši sākumā, bet ar laiku tas var uzplaukt par ļoti labiem blakus ienākumiem. Bloga palaišana un uzturēšana ir viens no elastīgākajiem un zemu izmaksu veidiem, kā veidot ilgtspējīgu papildu ienākumu plūsmu.

 

5. Tieciet pie istabas biedra. Izīrēt vienu lieku istabu vai pat citreiz tikai gultas vietu viesistabā var būt lielisks veids, kā nopelnīt papildus naudu dzīvojot lielā pilsētā (un / vai ietaupīt uz komunālajiem izdevumiem). Taču pat ja jūs neesat lielpilsētas iemītnieks, jums piederošu, bet pašu neizmantotu telpu iznomāšana var būt pateicīgs un maciņam draudzīgs lēmums.

 

6. Iznomājiet savu automašīnu. Tas ir ģeniāls veids, kā piepelnīties no jums piederošas automašīnas, kas pretējā gadījumā tikai stāvētu pie mājas neizmantota. Ja darba vieta atrodas netālu no mājām vai sabiedriskā transporta pieturas, tad prātīgāk būtu personīgo auto uz šo laiku nodot citu rokās. Sāciet ar savu draugu un paziņu loku – noteikti būs kāds, kas šādu piedāvājumu izmantos un būs pateicīgs, ka nebūs pašam jāmeklē, kā iegādāties auto ar Compeuro.lv palīdzību. Dodoties atvaļinājumā, varat iznomāt savu auto pat uz vairākām nedēļām vienlaikus, tas arī palīdzes kompensētu atvaļinājuma izmaksas.

0
Autors:Grani.lv
Foto:Press foto

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti