Reizniece-Ozola piedalīsies Eirogrupas sanāksme Briselē 0

Pirmdiena, 06 nov 2017, 13:40 Versija drukāšanai

Reizniece-Ozola piedalīsies Eirogrupas sanāksme Briselē
Šodien finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS) piedalīsies Eirogrupas sanāksme Briselē, aģentūru LETA informēja Finanšu ministrijā (FM).


Sanāksmē piedalīsies arī finanšu ministres padomnieks Jurijs Spiridonovs un valsts sekretāre Baiba Bāne.

 

Eirogrupas laikā plānots pārrunāt aktuālākos ekonomikas un finanšu jautājumus, tostarp notiks diskusijas par Banku savienības Eirozonas aspektiem un Banku savienības izveides pabeigšanu, investīcijām cilvēkresursos, fiskālo kapacitāti un fiskālajiem nosacījumiem Ekonomikas un monetārajai savienībai (EMU).

 

Eirogrupas sanāksmē tiks apspriesti arī ziņojuma rezultāti attiecībā uz investīcijām cilvēkresursos, diskutējot, kā novērtēt budžeta finansējuma efektivitāti izglītībai. Atsevišķi tiks vērtēti jautājumi par to, kādi ir instrumenti, lai efektīvāk izlietotu finansējumu izglītībai, kā izglītības sistēmu padarīt produktīvāku. Ziņojumā ir norādīts uz eirozonas izglītības kvalitāti, balstoties uz Starptautisko studentu novērtēšanas programmu, kā arī par valdības finansējuma nozīmi izglītības nozarē. Sanāksmē plānota arī ministru viedokļu apmaiņa par fiskālās politikas ietvaru, jo īpaši par esošajiem ES fiskālajiem noteikumiem un institūcijām, kā arī par iespējamiem jauniem fiskālās politikas instrumentiem EMU arhitektūrā.

 

Savukārt ES Ekonomisko un finanšu jautājumu padomes (ECOFIN) sanāksmē plānots pieņemt vispārējo pieeju par pievienotā vērtības nodokļa (PVN) e-komercijas pakotni, tostarp PVN e-komercijas pakotnes spēkā stāšanās termiņu, Importa vienas pieturas aģentūras ieviešanu, atceļot atbrīvojumu no PVN mazas vērtības preču sūtījumiem un citus.

 

Eiropas Komisija (EK) 2016.gada decembrī nāca klājā ar apjomīgiem priekšlikumiem e-komercijas jomā ar mērķi nodrošināt preču un pakalpojumu brīvu apriti un iespēju privātpersonām un uzņēmumiem bez grūtībām piekļūt tiešsaistes darbībām un īstenot tās godīgas konkurences apstākļos. Par galveno prioritāti tika noteikta tādu šķēršļu novēršana pārrobežu e-komercijas jomā, kuru pamatā ir sarežģītās PVN saistības, kā arī sistēmisks neitralitātes trūkums, kas traucē uzņēmējdarbībai ES.

 

Tāpat plānots uzklausīt EK prezentāciju un apmainīties viedokļiem par Finanšu uzraudzības Eiropas sistēmas pārskatu un attiecīgiem tiesību aktu priekšlikumiem. Šī gada septembrī tika publicēta ES regulu priekšlikumu pakotne, kas paredz izmaiņas ar ES līmeņa finanšu tirgus uzraudzības iestāžu (ESAs) darbību saistītajos jautājumos. EK tiesību aktu priekšlikumu būtība ietver ESAs lomas pastiprināšanu ES finanšu un kapitāla tirgu uzraudzībā, īpaši ņemot vērā pārrobežu aktivitātes un vienības.

 

Sanāksmē plānots arī uzklausīt Prezidentūras informāciju par aktuālajiem tiesību aktu priekšlikumiem finanšu pakalpojumu jomā, kā arī uzklausīt EK sniegto informāciju par maksātnespējas aspektiem. Tāpat EK plāno prezentēt dalībvalstīm potenciālo "maksātnespējas direktīvas" projektu - priekšlikumu, izklāstot direktīvas ietekmi, vērtējot ienākumus nenesošo kredītu un vispārējās maksātnespējas ietvara efektivitātes ES dalībvalstīs aspektus. Priekšlikuma galvenais mērķis ir mazināt atšķirības starp dalībvalstu pārstrukturēšanas un maksātnespējas regulējumiem, tādējādi samazinot šķēršļus kapitāla brīvai apritei.

 

Sanāksmes noslēgumā Eiropas Revīzijas palātas priekšsēdētājs Klauss-Hainer Lēne prezentēs Eiropas Revīzijas palātas ikgadējo ziņojumu par 2016.finanšu gada ES budžeta īstenošanu, kā arī noslēgumā plānota viedokļu apmaiņa par ES statistikas pakotni. Ministri tiks aicināti apstiprināt sagatavotos Padomes secinājumus par ES statistiku, atjaunojot panākto progresu un parādot perspektīvu attiecībā uz Eiropas sadarbību statistikas jomā.

0
Autors:LETA
Foto:Edijs Pālens / LETA

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta
2. novembrī, 13:47 Informācija mājokļa pabalsta saņēmējiem
30. oktobrī, 09:45 Budžeta izveide: padomi un rīki
26. oktobrī, 14:51 “Lidl” akcija – viens no labākajiem veidiem, kā gudri iepirkties

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti