Tenisiste Ostapenko sasniedz Vimbldonas turnīra ceturtdaļfinālu 0

Otrdiena, 11 jūl 2017, 08:00 Versija drukāšanai

Tenisiste Ostapenko sasniedz Vimbldonas turnīra ceturtdaļfinālu
Latvijas tenisa zvaigzne Aļona Ostapenko Vimbldonas atklātā čempionāta ceturtās kārtas spēlē pirmdien ar rezultātu 6-3, 7-6 (8:6) pieveica ukrainieti Jeļinu Svitoļinu, sasniedzot šī turnīra ceturtdaļfinālu.


Spēles otrajā setā Ostapenko bija vadībā ar 5-2, tomēr neizmantoja piecas mačbumbas un tikai ar lielām grūtībām panāca taibreiku, kurā grūtā cīņā noslēdza dueli.

 

Līdz ar to Ostapenko uzvarējusi jau 11 "Grand Slam" turnīru mačos pēc kārtas. Ceturtdaļfinālā Ostapenko jau otrdien pretim stāsies pieckārtējā turnīra čempione Venusa Viljamsa no ASV, kura izlikta ar desmito numuru, vai sacensībās 27.numuru saņēmusī talantīgā horvātiete Ana Konjuha. Tiesa, pirmdienas vakarā un otrdien Londonā tiek prognozēts lietus.

 

Iekļūšana ceturtdaļfinālā Latvijas tenisistei devusi 430 WTA ranga punktus. Viņa atkal provizoriski iekļuvusi pasaules ranga pirmajā desmitniekā, tomēr uz to joprojām pretendē arī Venusa Viljamsa un 2015.gada turnīra fināliste Garvinje Mugurusa no Spānijas.

 

Ostapenko otro reizi karjerā uzvarēja tenisisti, kas pasaules rangā ir pirmajā pieciniekā.

 

Jau pašā spēles ievadā Svitoļinai bija dubultkļūda un pēc tam Ostapenko uzvarēja vēl vairākās izspēlēs pēc kārtas, dueli sākot ar punktu pie pretinieces serves. Līdzīgi bija arī piektajā geimā - Svitoļina uzvarēja pirmajā izspēlē, bet pēc tam vairākās labāka bija Latvijas tenisiste, panākot divas breikbumbas. Pirmo no tām Ostapenko neveiksmīgi izsita ārpus laukuma, bet otrā tika izmantota, rezultātam kļūstot 4-1.

 

Tomēr pēc tam Ostapenko sāka pieļaut vairāk kļūdas. Nākamajā geimā viņa zaudēja pirmajās trijās izspēlēs un nokļuva iedzinējos ar 0:40. Pirmās trīs breikbumbas izdevās atspēlēt, bet ceturto Ostapenko vairs neizglāba, turklāt pēc tam ar labām servēm Svitoļina uzvarēja arī septītajā geimā un Latvijas sportistes pārsvars tika samazināts līdz 4-3.

 

Ļoti grūts bija nākamais geims, kurā Ostapenko atvairīja trīs breikbumbas. Uzvaru šajā geimā Ostapenko atzīmēja ar skaļu uzmundrinājuma kliedzienu un uzreiz pēc tam droši triumfēja nākamajā geimā, kas deva triumfu setā ar 6-3.

 

Kaut otrā seta pirmās izspēles Ostapenko aizvadīja labi, tām sekoja dubultkļūda, vairākas neveiksmīgas izspēles un pirmais geims tika zaudēts, tomēr Latvijas sportiste ātri panāca izlīdzinājumu 1-1. Ļoti svarīgs bija piektais geims, kas pie Ostapenko serves ilga vairāk nekā desmit minūtes. Tajā Latvijas sportiste atvairīja piecas breikbumbas, bet noslēgumā grūtā cīņā guva punktu, saglabājot vadību ar 3-2.

 

Nākamajā geimā Ostapenko vēlreiz lauza pretinieces servi, turklāt pēc tam panāca arī 5-2. Turpinājumā Svitoļina pie savas serves atspēlēja mačbumbu, bet nākamajā geimā tika galā ar vēl četrām mačbumbām un samazināja Latvijas sportistes vadību ar 5-4. Pēc vēl diviem geimiem Ostapenko jau zaudēja ar 5-6, tomēr 12.geimā atņēma pretinieces servi un panāca taibreiku, kas atkal ļāva skaļi iesaukties.

 

Pieliktais geims sākās ar Ostapenko dubultkļūdu, bet vēl pēc laika viņa bija iedzinējos ar 1:3. Pēc divām uzvarētām serves izspēlēm seta beigu daļā Ostapenko jau panāca 5:4 vadību, bet vēlāk arī 6:4. Mača sesto mačbumbu Svitoļina izservēja viegli, bet septīto pēc ļoti garas izspēles un rezultāts kļuva 6:6. Tomēr brīdi vēlāk viņa beidzot noslēdza cīņu.

 

Abas tenisistes savā starpā spēkojās pirmoreiz vēsturē.

 

Šī gada "French Open" čempione Ostapenko ir WTA ranga 13.vietā un ar šādu numuru arī izlikta sacensībās, bet turnīra ceturtā rakete Svitoļina ir piektajā pozīcijā. Tikmēr šī gada ieskaitē Svitoļina ir trešā, kamēr Ostapenko seko piektajā pozīcijā, līdz ar to pirmoreiz šī gada turnīrā savā starpā tikās divas tik veiksmīgas sportistes.

 

Ostapenko iepriekš tikai reizi bija uzvarējusi tenisisti, kas pasaules rangā ir pirmajā pieciniekā, kad Francijas atklātā čempionāta finālā pārspēja rumānieti Simonu Halepu. Tikmēr Svitoļina līdz šim uz zālāja nekad nav uzvarējusi pirmā divdesmitnieka sportistes.

 

Svitoļina šo gadu pasaules rangā iesāka tikai 14.vietā, bet līdz šim jau tikusi pie četriem tituliem un nākamajā nedēļā, visticamāk, pirmoreiz būs starp pirmajām četrām tenisistēm. Janvāra vidū Svitoļina Austrālijas atklātā čempionāta trešajā kārtā piekāpās krievietei Anastasijai Pavļučenkovai, bet pēc tam bija labākā 13 mačos pēc kārtas - triumfēja Taipejas WTA "International" turnīrā un arī prestižajā Dubaijas WTA "Premier" sērijas turnīrā, pirmoreiz karjerā iekļūstot pasaules ranga desmitniekā.

 

Ņemot vērā, ka nākamo turnīru Kualalumpurā ukrainiete nepabeidza traumas dēļ, kopējā uzvaru sērija spēlēs, kurās viņa izgāja laukumā, apstājās vien pie 15.

 

Vēl vienu gandrīz tikpat labu sēriju sportiste sasniedza arī māla sezonas ievadā, kad uzvarēja divos no pirmajiem trijiem turnīriem, esot labākā "International" sērijas sacensībās Stambulā un "Premier" turnīrā Romā. Pirms Francijas atklātā čempionāta viņa bija uzvarējusi 11 no pēdējām 12 spēlēm, tomēr Parīzē ceturtdaļfinālā otrajā setā nenoturēja 5-1 vadību, neizmantoja arī mačbumbu un piekāpās Halepai.

 

Uz zālāja viņa pirms Vimbldonas spēlēja vienīgi Īstbornas WTA "Premier" turnīrā, kur guva vienu uzvaru, bet piekāpās itālietei Kamilai Džordži. Iepriekš savā karjerā Svitoļina Vimbldonā nekad nebija tikusi tālāk par otro kārtu, bet ceturtdaļfinālā viņa "Grand Slam" turnīros līdz šim bijusi divreiz. Vispār uz zālāja seguma viņa tikai reizi iekļuvusi WTA turnīru ceturtdaļfinālā.

 

Ja pērn Svitoļina sezonas laikā guva tikai 38 uzvaras, pašlaik viņai jau ir 39 panākumi. Pirms šīs sezonas viņa kopā bija guvusi tikai četrus titulus un visi tie bija zemākajā "International" līmenī.

 

Junioru vecumā Svitoļina vēl tikai 15 gadu vecumā uzvarēja Francijas atklātajā čempionātā, bet 2012.gadā spēlēja Vimbldonas finālā, kurā piekāpās kanādietei Eižēnijai Bušārai. Tas bija divus gadus pirms šajās pat sacensībās triumfēja Ostapenko.

 

Šī gada turnīra ievadā Svitoļina vispirms ar 7-5, 7-6 (10:8) pieveica ranga 56.pozīcijā esošo austrālieti Ešliju Bārtiju, otrajā kārtā ar 6-3, 6-0 droši pārspēja itāļu veterāni Frančesku Skjavoni, kura ir pasaules 72.vietā, bet pirmās nedēļas noslēdzošajā cīņā ar 6-1, 7-5 bija pārāka arī pār Karinu Vitheftu no Vācijas, kura rangā atrodama 65.pozīcijā.

 

Tikmēr Ostapenko vispirms ar 6-0, 1-6, 6-3 pārspēja Baltkrievijas tenisisti Aļaksandru Sasnoviču, kura rangā ieņem 89.vietu, otrajā duelī ar 4-6, 7-6 (7:4), 6-3 pārspēja kanādieti Fransuāzu Abandu, kura rangā atrodama 142.pozīcijā, bet trešajā cīņā ar 7-5, 7-5 uzvarēja itālieti Kamilu Džordži, kura ir 86.vietā.

 

Spēlē ar Džordži Latvijas sportiste setos bija nonākusi iedzinējos ar attiecīgi 3-5 un 2-5, tomēr spēja parādīt raksturu un aukstasinīgi atspēlējās. Līdz ar to viņa pārtrauca astoņu maču sēriju, kuros bija aizvadījusi trīs setus.

 

Ostapenko sensacionāli triumfēja Francijas atklātajā čempionātā, finālā pārspējot rumānieti Simonu Halepu. Viņas panākums šajā turnīrā kļuvis par vienu no lielākajiem sasniegumiem Latvijas sporta vēsturē. Starp abām "Grand Slam" sacensībām viņa piedalījās tikai vienā turnīrā, pagājušajā nedēļā Īstbornas WTA "Premier" sacensību astotdaļfinālā piekāpjoties spēcīgajai britu tenisistei Džoannai Kontai un pārtraucot astoņu uzvaru sēriju.

 

Uzvara Francijas atklātajā čempionātā Ostapenko ļāva uzlidot uz pasaules ranga 12.vietu, kas ir jauns Latvijas rekords, jo Larisa Neilande karjerā vienspēļu rangā spēja pakāpties līdz 13.pozīcijai.

 

Ostapenko 2014.gadā triumfēja Vimbldonas čempionāta junioru turnīrā, bet pieaugušo konkurencē viņa līdz šim uz zālāja ar lieliem panākumiem nav izcēlusies, veiksmīgākajos no turnīriem gūstot pa diviem panākumiem. Pieaugušo konkurencē Vimbldonā viņa pirms šī gada trijos mačos bija izcīnījusi tikai vienu panākumu, kad pirms diviem gadiem "Grand Slam" debijā uzvarēja Karlu Svaresu-Navarro.

 

Ostapenko starp izliktajām tenisistēm "Grand Slam" sacensībās ir otro reizi karjerā - pērn būšana starp 32 potenciālajām favorītēm viņu neglāba no zaudējuma Francijas atklātā čempionāta pirmajā kārtā.

 

Kā vēstīts, Latvijas otrā rakete sieviešu tenisā Anastasija Sevastova apstājās turnīra otrajā kārtā, ar 0-6, 4-6 zaudējot Heterei Vatsonei no Lielbritānijas.

 

Tikmēr vīru turnīrā rangā vien sestajā simtā esošais Ernests Gulbis tika līdz trešajai kārtai, kurā piekāpās slavenajam serbam Novākam Džokovičam.

 

Ostapenko un Sevastova piedalījās arī sieviešu dubultspēļu turnīrā, kur gan nepārvarēja pirmo kārtu, savukārt junioru meiteņu turnīrā jau pirmajā mačā zaudēja 16 gadus vecā Daniela Vismane, kurai gan vēl priekšā ir sacensības dubultspēlēs.

0
Autors:LETA

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti