Jūrmalas nelegālās atkritumu izgāztuves īpašnieka kaimiņa videokameras nav fiksējušas ugunsgrēka iemeslus 0

Ceturtdiena, 22 jūn 2017, 13:43 Versija drukāšanai

Jūrmalas nelegālās atkritumu izgāztuves īpašnieka kaimiņa videokameras nav fiksējušas ugunsgrēka iemeslus
Jūrmalas nelegālās atkritumu izgāztuves īpašnieka kaimiņa, SIA "Šķila" teritorijā izvietotās videokameras nebija vērstas uz to pusi, kur izcēlās ugunsgrēks, līdz ar to kameras nav varējušas fiksēt ugunsnelaimes iemeslus, aģentūrai LETA sacīja "Šķila" valdes loceklis Jānis Pundurs.


"Kameras nav vērstas uz to pusi, lai tajās varētu kaut ko redzēt. Tās ir vērstas uz mūsu pusi. No mūs puses visu laiku tika sargāts - tuvāk blakus teritorijai bija mūsu suņi. Aizdedzināšana notika no otras puses, kur ir ceļš uz dārzniecības kooperatīvu, kas nav apsargāts. No tās puses arī aizdedzināja," sacīja Pundurs, piebilstot, ka "Šķila" teritorijai neviens ļaundaris nevarēja paiet garām nepamanīts, jo uzņēmumam ir sargs.

 

Vienlaikus viņš piebilda, ka "Šķila" darbinieki neesot redzējusi neko aizdomīgu, nedz arī potenciālos ļaundarus. "Mēs nemanījām, redzējām tikai dūmus. Ugunsgrēks izcēlās dienas laikā, ja pareizi atceros, īsi pirms plkst.16 saņēmu ziņu par notikušo un jau pēc desmit minūtēm biju darbā," sacīja Pundurs.

 

Taujāts par to, vai "Šķila", kas nodarbojas ar cietā kurināmā tirdzniecību - pārdot malku, ogles un briketes, notikušā dēļ radušies kādi zaudējumi, Pundurs atbildēja, ka zaudējumi ir minimāli. Kompānijai esot ļoti paveicies. "Zaudējumi ir nelieli. Salīdzinājumā ar to, kādi tie varēja būt, es tos neskaitu kā zaudējumus. Mums ir cietusi tikai neliela daļa ēkas jumta, mazliet apdega arī malka. Nodega divas suņu būdas," sacīja Pundurs, pastāstot, ka suņiem pašiem nekas nekaiš un drīzumā taps divas jaunas suņu būdas.

 

Viņš piebilda, ka "Šķila" nav bijusi apdrošināta, taču neplāno izvirzīt prasību pret kaimiņu saistībā ar kompānijai radītajiem zaudējumiem ugunsgrēka dēļ. Pēc viņa teiktā, kompānija nevaino kaimiņu, "Prima-M" īpašnieku. "Viņš jau nav vainīgs, nezinu kāpēc tirda viņu nevis meklē, kas ir aizdedzinājis," sacīja Pundurs, paužot pārliecību, ka kaimiņš notikušajā nav vainīgs, bet ugunsgrēks izcēlies tīšas dedzināšanas dēļ.

 

Vienlaikus viņš atzina, ka "Šķila" tikai vakar pēc notikušā blakus teritorijā atsākusi normālu saimniecisko darbību, jo iepriekš bija atslēgta elektrība. Viņš atzina, ka strādāt patlaban ir grūti, jo smaka pēc ugunsgrēka ir neizmērojama. Tad, kad blakus atradās "izgāztuve", smaka nebija tika liela, kā tagad. Tomēr kopumā "Šķila" viss ir kārtībā un uzņēmums turpinās saimniecisko darbību.

 

Pundurs arī noliedza publiskajā telpā izskanējušo informāciju, ka atbildīgajiem dienestiem nav bijis ne jausmas par "Prima-M" saimniecisko darbību. "Visi redzēja, kas notiek šajā teritorijā, visiem bija pieejama šī vieta apskatei, visi brauca garām, man prasīja, kas tur notiek," sacīja kompānijas valdes loceklis, piebilstot, ka pirms gada attiecīgajā teritorijā pabija arī policija, līdz ar to "Šķila" bija pārliecība, ka saimnieciskā darbība kaimiņu teritorijā norit legāli.

 

Vienlaikus viņš pauda neizpratni, kā "Prima-M" saimnieciskā darbība varēja tik ilgi notikt kūrortpilsētā, nevienam no atbildīgajiem dienestiem nereaģējot, lai gan bizness, kā vēlāk noskaidrojies, neesot bijis legāls.

 

Kā ziņots, svētdienas, 18.jūnija, pēcpusdienā Jūrmalā, Slokas apkaimē, izcēlās ugunsgrēks kādā teritorijā, kur bez VVD atļaujas tika glabāts liels daudzums plastmasas atkritumu. Tie dega 12 000 kvadrātmetru jeb 1,2 hektāru platībā. Ugunsgrēkam tika noteikta paaugstināta bīstamība.

 

Dzēšanas darbos vienlaikus iesaistījās aptuveni 50 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) ugunsdzēsēji-glābēji, kuriem palīgā tika nosūtīti arī divi "Latvijas Dzelzceļa" ugunsdzēsības vilcieni un divas Valsts meža dienesta ugunsdzēsības autocisternas, bet Nacionālo bruņoto spēku helikopters nodrošināja ugunsgrēka dzēšanu no gaisa.

 

Ugunsgrēka izcelšanās iemesli tiks skaidroti izmeklēšanā. Valsts policija par notikušo sākusi kriminālprocesu.

 

Degušajā teritorijā saimnieko SIA "Prima M". Kā liecina "Firmas.lv" informācija, uzņēmuma apgrozījums 2015.gadā bija 15 331 eiro. 2015.gadā uzņēmums cieta 2375 eiro zaudējumus. SIA "Prima M" dibināta 2011.gadā, uzņēmuma pamatkapitāls ir 2846 eiro. "Prima M" pieder SIA "SO Trust", kura vienīgais īpašnieks ir Oļegs Sokolovs.

0
Autors:LETA
Foto:Ieva Makare/LETA

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta
2. novembrī, 13:47 Informācija mājokļa pabalsta saņēmējiem
30. oktobrī, 09:45 Budžeta izveide: padomi un rīki
26. oktobrī, 14:51 “Lidl” akcija – viens no labākajiem veidiem, kā gudri iepirkties

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti