IeVP vadītāja Spure kļūs par otro sievieti Latvijā, kurai tiks piešķirta ģenerāļa dienesta pakāpe 0

Piektdiena, 12 maijā 2017, 15:00 Versija drukāšanai

IeVP vadītāja Spure kļūs par otro sievieti Latvijā, kurai tiks piešķirta ģenerāļa dienesta pakāpe
Ieslodzījuma vietu pārvaldes (IeVP) vadītājai Ilonai Spurei rosina piešķirt ģenerāļa pakāpi, līdz ar to viņa kļūs par otro sievieti Latvijā, kurai tā piešķirta, liecina valdības nākamās nedēļas darba kārtība.


Kā aģentūru LETA informēja Tieslietu ministrijā (TM), Spure ir vienīgā sieviete ieslodzījuma vietu sistēmā, kura virzīta ģenerāļa pakāpes saņemšanai.

2004.gadā valdība policijas ģenerāļa dienesta pakāpi piešķīra toreizējai Latvijas Policijas akadēmijas rektorei Ārijai Meikališai, līdz ar to viņa kļuva par pirmo ģenerāli sievieti Latvijā.

 

Saskaņā ar Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonu ar speciālajām dienesta pakāpēm dienesta gaitas likumu ģenerāļa dienesta pakāpi piešķir valdība amatpersonai pēc piecu gadu nodienēšanas pulkveža speciālajā dienesta pakāpē, ja iegūta atbilstoša akadēmiskā vai otrā līmeņa profesionālā augstākā izglītība un amatpersona ieņem amatu, kuram atbilst ģenerāļa speciālā dienesta pakāpe.

 

Spurei pulkveža pakāpe tika piešķirta 2013.gada 24.aprīlī. No 2013.gada 18.jūlija Spure pilda IeVP priekšnieces amata pienākumus.

 

Šā gada 5.aprīlī - pēdējā amatpersonas darbības un tās rezultātu novērtēšanā par periodu no 2016.gada 30. marta līdz 1.martam - Spure novērtēta ar novērtējuma pakāpi A1, proti, ka viņa atbilst noteiktajām prasībām un viņu var virzīt iecelšanai augstākā amatā.

 

Par šo TM ierosinājumu Ministru kabinets lems 16.maijā.

 

Tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs (VL-TB/LNNK) kopumā uzsver Spures darba efektivitāti un amatpersonas ieguldījumu ieslodzījuma vietu sistēmas reformēšanā, kā arī atzinīgi novērtē Spures vadībā veiksmīgi īstenotos un arī turpmāk plānotos ieslodzīto resocializācijas pilnveidošanas pasākumus, tāpat IeVP priekšnieces pienesumu, tiecoties uz starptautisku cilvēktiesību standartiem atbilstošu risinājumu ieviešanu ieslodzījuma vietu sistēmā.

 

Ministrs skaidroja, ka Spures iniciatīvas dēļ Latvijā tika ieviesti starptautiskajām prasībām atbilstoši risinājumi ieslodzīto sadzīves apstākļu un ieslodzījuma vietu infrastruktūras uzlabošanā, kā arī tika ieviestas daudzas būtiskas un nacionāli un starptautiski pozitīvi novērtētas iniciatīvas gan attiecībā uz soda izpildes jautājumiem, gan attiecībā uz personāla un atalgojuma sistēmas reformēšanu. "IeVP priekšnieces pārziņā ir ļoti atbildīga joma un viņa ir spējusi ieviest jaunus drošības risinājumus ieslodzījuma vietu sistēmas uzlabošanā, tādējādi sniedzot ieguldījumu tiesiskas valsts stiprināšanā," atzina Rasnačs.

0
Autors:LETA
Foto:Zane Bitere / LETA

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti