Lieldienu recepte: neiztrūkstošā pasha

Lieldienu recepte: neiztrūkstošā pasha
Viens no tradicionālajiem Lieldienu ēdieniem, kas atrodams teju uz ikviena svētku galda, ir Lieldienu kūka saukta par pashu.

Sastāvdaļas

 

Pamatnei:

 

90 g cepumu "Selga"

40 sviesta

1 tējk. Dansukker kanēļa cukura

 

Krēmam:

 

300 g smalkgraudu biezpiena

200 g salda krējuma

100 g Dansukker pūdercukura

Sula no puses citrona

20 g rozīņu vai kaltētu dzērveņu

20 g grauzdētu lazdu riekstu

20 g grauzdētu Indijas riekstu

20 g žāvētu aprikožu

50 g smiltsērkšķu marmelādes

 

Glazūrai:

 

50 g tumšās šokolādes

25 g saldā krējuma

 

Pagatavošana:

 

Cepumus sasmalcina, sajauc ar mīkstu sviestu, kanēļa cukuru, kārto tortes formā un izlīdzina. Saputo saldo krējumu, pūdercukuru un citronu sulu līdz vieglām putām, pievieno smalko biezpienu, masu vienmērīgi samaisa. Sasmalcina žāvētos augļus, riekstus, marmelādi, iemaisa masā. Tad biezpiena masu kārto formās un vienmērīgi izlīdzina. Saldo krējumu uzkarsē un pievieno sasmalcinātu šokolādi. Masu izkausē, vienmērīgi maisot. Tad kārto uz biezpiena masas, veidojot "ezīti" vai izklājot vienmērīgi.

 

Pasniedzot dekorē ar svaigām vai saldētām dzērvenēm.