Sastāvdaļas
Pamatnei:
90 g cepumu "Selga"
40 sviesta
1 tējk. Dansukker kanēļa cukura
Krēmam:
300 g smalkgraudu biezpiena
200 g salda krējuma
100 g Dansukker pūdercukura
Sula no puses citrona
20 g rozīņu vai kaltētu dzērveņu
20 g grauzdētu lazdu riekstu
20 g grauzdētu Indijas riekstu
20 g žāvētu aprikožu
50 g smiltsērkšķu marmelādes
Glazūrai:
50 g tumšās šokolādes
25 g saldā krējuma
Pagatavošana:
Cepumus sasmalcina, sajauc ar mīkstu sviestu, kanēļa cukuru, kārto tortes formā un izlīdzina. Saputo saldo krējumu, pūdercukuru un citronu sulu līdz vieglām putām, pievieno smalko biezpienu, masu vienmērīgi samaisa. Sasmalcina žāvētos augļus, riekstus, marmelādi, iemaisa masā. Tad biezpiena masu kārto formās un vienmērīgi izlīdzina. Saldo krējumu uzkarsē un pievieno sasmalcinātu šokolādi. Masu izkausē, vienmērīgi maisot. Tad kārto uz biezpiena masas, veidojot "ezīti" vai izklājot vienmērīgi.
Pasniedzot dekorē ar svaigām vai saldētām dzērvenēm.